به گزارش خبرنگار مهر، همایش تخصصی فرش دستبافت ورامین به همت و محوریت اداره بازرگانی و اتحادیه صنف تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف شهرستان ورامین 25 مهرماه سال جاری در محل سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا برگزار می شود.
این همایش، مقدمه ای برای شناخت و توجه دوباره به هنر و صنعت ورامین است که مردمانی هنر دوست و هنرپرور را در خود جای داده است.
فرش دستبافت ورامین یکی از شناخته شده ترین فرشها و ورامین یکی از نام آشناترین مناطق قالیبافی ایران است که بی تردید در مجموعه های کلکسیونرها، موزه ها و گالریهای فرش جهان نمونه هایی از آن را می توان شاهد بود.
این همایش که رویکرد اصلی خود را بازنگری به فرش ورامین و ارزشهای هنری نهفته در آن تعریف کرده است، آغاز حرکتی است برای نوزایی و احیای مجدد فرش این منطقه و تلاشی برای ایجاد بسترهای مناسب رشد کمی و کیفی تولید و تجارت قالی ورامین محسوب می شود.
فرش دستبافت ورامین در گذر سده ها، نه تنها جلوه ای بزرگ و شکوهمند از هنر و صنعت، بلکه جزئی از زندگی مردم این دیار نیز بوده است.
عدم حمایت برخی مسئولان از هنر قالیبافی ورامین
هم اکنون فرش ورامین را به اندازه کاشان و اصفهان در این صنعت می شناسند و فرش آن را از لحاظ استقامت نیز با شهرستان بیجار مقایسه می کنند، ولی عدم حمایت برخی مسئولان در ارتباط با هنر قالیبافی، پایههای این صنعت را دچار تزلزل ساخته تا حدی که این هنر در حال فراموشی و رکودی چشمگیر شده است.
نقشها و نگاره ها و همنشینی اعجاب آور طرح و رنگ در قالی ورامین، سخن از رمز و رازهای هزاران ساله دارد.
باغی بزرگ با نمادها و مفاهیم بسیار که در زیر پایمان گسترده است و کمتر به آن حتی نگاه انداخته می شود.
شهرستان ورامین دارای قدمت 500 ساله در بافت قالی و قالیچه است و بعد از مهاجرت طوایف و اقوام مختلف به این منطقه نقوش زیبای طبیعت و تصاویر برگرفته از ذهن، بر روی الیاف بی جان نقش بسته شد، ولی به مرور زمان و با بروز برخی مشکلات، این صنعت جایگاه خود را از دست داد تا مناطقی همچون اصفهان و کاشان از ورامین پیشی بگیرند.
نظر شما