به گزارش خبرنگار مهر، روز جمعه هفته گذشته عدهای از افراد با برگزاری مسابقه رالی در حریم و محوطه بیرونی مجموعه تخت جمشید، با ایجاد فضای وحشت برای گردشگران حاضر در این مجموعه، سه تن از گردشگران را به شدت مجروح کردند.
غلامرضا شهدادیان یکی از تورلیدرهایی که گردشگرانی از سوئیس را به مجموعه تخت جمشید برده و شاهد تصادف در این مجموعه بوده است به خبرنگار مهر گفت: خط پایان مسابقه رالی، رو به مجموعه تخت جمشید بود که در لحظه آخر، یکی از خودروهایی که تصور می کنم سرعتی بالای 170 کیلومتر داشت، از نرده های مجموعه بیرونی عبور کرد اما نتوانست خودرو را کنترل کند به همین دلیل با دو زن و یک مرد گردشگر برخورد کرد که موجب آسیب دیدن شدید آنها شد.
وی با بیان اینکه برگزاری مسابقه رالی در نزدیکی یک اثر تاریخی خارج از عرف همه محوطه های تاریخی است گفت: مجموعه تخت جمشید در فهرست آثار یونسکو ثبت شده است و از مدتها پیش هیچ خودرویی در حریم آن تردد نمی کند اما اکنون جای سوال است که مسئولان این مجموعه چطور به ارگانهای مربوطه اجازه برگزاری مسابقه رالی را داده اند؟
رونق گردشگری با ابتکار مرد روستایی
روستای سهولان در شهر مهاباد شاید تا همین ده سال پیش جزو یکی از روستاهای محروم استان آذربایجان غربی بود اما امروز به همت یک روستایی نه تنها به مهمترین جاذبه گردشگری استان تبدیل شده است بلکه در این روستا تقریبا یک نفر از هر خانواده در صنعت گردشگری فعال شده است.
سال ١٨٩٦ ژاک دمورگان جهانگرد فرانسوی با راهنمایی اهالی روستای سهولان موفق به کشف غار سهولان در نزدیکی شهرستان مهاباد استان آذربایجان غربی شد. او تا عمق ٢٠٠ متری غار پیش رفت و از دهانه دوم بازگشت.
در این میان یکی از روستاییان به نام مازوچی این موضوع را جدی گرفت و پا به پای گروه خارجی برای کشف راههای جدید ورود به غار تلاش کرد. این گروه پس از خروج از روستا درباره غار نوشتند: غار سهولان یکی از عجیب ترین غارهای آبی جهان است.
مازوچی چهار ماهه زمینه ورود گردشگر به داخل غار را باز کرد. او وقتی مشغول کار در این غار بود سه قبر به طول دو متر پیدا کرد که رویش نوشته هایی داشت که مازوچی قادر به خواندن او نبود. اما مطمئن است که تاریخی بوده اند چون می گوید روی قبر خط هایی به شکل ال نوشته شده بود.
حذف صنایع ترکیبی از فهرست صنایع دستی بازار چینیها را رونق داد
مدیرعامل مجمع هنرمندان صنایع دستی استان تهران گفت: سازمان میراث فرهنگی در تقسیمبندی رشتههای صنایع دستی به 257 رشته، کد تلفیقی و ترکیبی را از این فهرست به این دلیل که تلفیق هنر با غیر آن را نمی توان صنایع دستی نامید حذف کرد در حالیکه این اقدام سبب رونق بازار چینیها شده است.
حسین بختیاری گفت: اکنون صنایع دستی فاخر ایران به دلیل قیمت بالا، خریدار ندارد. بنابراین برخی از هنرمندان این آثار را با صنایع دیگر تلفیق کرده و نوعی جدید از صنایع دستی عرضه می کنند اما سازمان میراث فرهنگی به هنرمندان این رشته مجوز نمی دهند.
بیتفاوتی میراث فرهنگی و آب و فاضلاب اصفهان نسبت به نابودی خانه شیخ بهایی
مالک خانه شیخ بهایی گفت: سازمان میراث فرهنگی اصفهان و همچنین شرکت آب و فاضلاب در مقابل خرابی خانه تاریخی شیخ بهایی و میزان رطوب بالای آن عکس العملی نشان نمی دهند.
جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تمامی دیوارهای این خانه به دلیل رطوبت از بین رفته و تا از بین رفتن کامل این خانه مدت کمی باقی مانده است.
به گفته وی، بارها مسئولان و کارشناسان شرکت آب و فاضلاب اصفهان در بازدید از این خانه، میزان رطوبت و خسارت وارده را تائید کرده اند اما متاسفانه تا این زمان اقدام به بازسازی و تعویض لوله ها نکرده اند.
حمام قاجاری پشت باغ یزد؛ مکانی دنج برای معتادان!
حمام پشت باغ متعلق به دوره قاجاریه است که در تاریخ هفتم مهرماه سال 81 با شماره ثبت ۶۵۵۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
مشاهدات خبرنگار مهر حاکی از آن است که بخشهایی از این بنای تاریخی که از چند سال پیش با نام گرمابه فقیه خراسانی شناخته شده به طور کامل تخریب شده است. این درحالی است که می توان این مجموعه را مانند حمام های تاریخی دیگر، تغییر کاربری داد و از آن به عنوان سفره خانه سنتی و یا مرکز گردشگری استفاده کرد.
گویا مسئولان سازمان میراث فرهنگی تنها این ساختمان را به دلیل معماری زیبای آن ثبت کردند ولی دیگر مسئولیتی برای ساماندهی آن نمی پذیرند.
باستان شناسان ایتالیایی در تخت جمشید، جیرفت، شهر سوخته و بیشاپور
هفتتفاهمنامهی همکاری مشترک در دیدار سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با رایزن فرهنگی سفارت ایتالیا در ایران در دستور کار قرار گرفت.
در این دیدار که با هدف گسترش همکاریهای علمی ـ پژوهشی پژوهشگاه و دانشگاههای ایتالیا در حوزه باستانشناسی برگزار شد، آغاز و ادامه تحقیق و پژوهش در محوطههای باستانی تخت جمشید، بیشابور، جیرفت، شهر استخر، شهر سوخته، خراسان شمالی و محوطه باستانی ایذه با همکاری هفت دانشگاه و مؤسسه علمی ـ پژوهشی کشور ایتالیا انجام میشود.
ایران عضو هیأت رئیسه مجمع عمومی سازمان جهانی جهانگردی شد
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در نوزدهمین مجمع عمومی سازمان جهانی جهانگردی ملل متحد (UNWTO) بهعنوان عضو هیأت رییسه مجمع عمومی این سازمان انتخاب شد.
مجمع عمومی UNWTO عالیترین رکن این سازمان و شامل 160 کشور و بیش 350 عضو وابسته است. کرسی هیأت رئیسه این مجمع برجستهترین جایگاهی است که در هر دوره، طی رقابتهای تنگاتنگ انتخاباتی میان 160 کشور عضو، فقط در اختیار پنج کشور جهان قرار میگیرد.
ضرورت شفاف سازی سفر هیئت تجاری صنایع دستی به چین
قرار است گروهی از تولیدکنندگان، صادرکنندگان، نمایندگان اتحادیهها و تعاونیهای فعال صنایعدستی از سوی سازمان توسعه تجارت به چین سفر کنند. در این باره حسین بختیاری گفت: بهتر است که اسامی هنرمندانی که به این سفر می روند اعلام شود تا فردی تنها با عنوان هنرمند به این سفر نرود. همچنین درصورتی که تمامی برنامه ها و اهداف این هیات تجاری مشخص شود متوجه می شویم که قرار است در آینده چه اتفاقی در این حوزه بیافتد تا برای آن برنامه ریزی کنیم.
نظر شما