به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری چهاردهمین دوره مسابقات قایقرانی آبهای آرام آسیا و انتخابی المپیک لندن صبح امروز چهارشنبه با حضور رئیس فدراسیون جهانی قایقرانی و احمد دنیامالی رئیس فدراسیون قایقرانی کشورمان در سالن خبرنگاران دریاچه آزادی تهران برگزار شد.
"خوزه پرورنا" در این نشست خبری با بیان اینکه در روزهای آینده شاهد برگزاری مسابقات قایقرانی قهرمانی آسیا، انتخابی المپیک و کنگره آسیایی هستیم، گفت: قرار است در این کنگره آسیایی آخرین تغییرات قوانین فدراسیون جهانی و تغییرات کنگره در سال آینده مطرح شود.
وی در مورد برگزاری مسابقات کانو کانادایی و انتخابی المپیک این رشته هم افزود: کانو رشته جهانی و بین المللی شده است و در آمریکای جنوبی، آسیا و آفریقا برگزار شده و حتی دررده سنی جوانان هم برگزار می شود. این رشته در سال 2016 به طور رسمی در بازیهای پارالمپیک برزیل برگزار می شود.
رئیس فدراسیون جهانی قایقرانی با بیان اینکه برای سومین بار به ایران سفر کرده است، گفت: من درایران تنها نیستم. "جان ادوارد" مدیر فنی فدراسیون جهانی قایقرانی و عضو کمیته پارالمپیک، معاون اول من و "چووآ" عضو فدراسیون جهانی و آسیایی هم از این مسابقات دیدن خواهند کرد.
وی درمورد اینکه تاچه حد از قایقرانی ایران شناخت دارد، گفت: ما برای فدراسیون قایقرانی ایران اهمیت زیادی قائل هستیم. ICF با فدراسیون قایقرانی ایران همکاری را برای اجرای یک طرح دراز مدت آغاز کرده است. ایران در این سالها کمکهای زیادی را برای توسعه این رشته به آسیا کرده و قایقهایی را به کشورهای مختلف اهداء کرده است. من قصد دارم در کنگره آسیا به طور رسمی از دنیامالی رئیس فدراسیون قایقرانی ایران تشکر کنم.
"تست دوپینگ شاهو ناصری یکی از قایقرانان مطرح ایران به تازگی مثبت شده است، نظر شما در مورد این اتفاق چیست و آیا فدراسیون جهانی قایقرانی می تواند کمکی به این ورزشکار برای کاهش محرومیتش کند؟"
وی درپاسخ به این پرسش خبرنگاران گفت: کنترل دوپینگ در جهان توسط وادا صورت می گیرد و تصمیم نهایی با آنهاست. تصمیم آنها محرومیت دوساله برای این قایقران بوده است. ورزشکاری که تحت درمان است باید این مسئله را به کمیته برگزاری مسابقات اطلاع دهد در غیر اینصورت اگر مسابقه دهد با قوانین دوپینگ روبهرو خواهد شد. مورد ناصری مانند یکی از قایقرانان اسپانیایی است که به دلیل استفاده از داروی ریزش مو تستش مثبت و در نهایت دوسال محروم شد.
عضو کمیته بین المللی المپیک با اشاره به اینکه شاهد توزیع 16 مدال در مسابقات کانوئینگ المپیک خواهیم بود، گفت: 350 ورزشکاربرای کسب 16مدال طلای المپیک رقابت می کنند. این ورزش رکوردی است و هیچ پیش بینی برای کسب مدالها نمی شود کرد. هر قایقی که به مراحل بالاتر می رسد جزو بهترین بهترینها بوده و به منزله یک مدال است.
وی در پاسخ به این پرسش که "امکانات قایقرانی ایران را چطور می بینید و آیا ایران می تواند میزبان مسابقات جهانی هم شود؟"، گفت: پیشرفتهای الکترونیکی و صنعتی خوبی در ایران وجود دارد. به نظرم ایران با این امکانات می تواند میزبان مسابقات بین المللی هم باشد. مطمئنا اگرغیر از این بود ایران را برای برگزاری مسابقات انتخابی المپیک انتخاب نمی کردیم. میزبانی ایران قراردادی بین کمیته بین المللی المپیک و فدراسیون جهانی قایقرانی بوده است.
"پرورنا" ادامه داد: برنامه رقابتهای قهرمانی جهان تا سال 2015 مشخص است. میزبانی مسابقات جهانی نیازمند امکانات و تاسیسات مطلوب شامل هتل، حمل ونقل، تیم قوی وجوان است. معتقدم ایران می تواند به راحتی میزبان مسابقات قهرمانی جوانان جهان باشد.
وی در خصوص اینکه "ورزشکاران ایران را چطور می بینید و آیا ایران می تواند درالمپیک مدال بگیرد؟"، هم گفت: سطح ورزشکاران ایرانی خوب و پیشرفتهای زیادی کردهاند. آنها در مسابقات جهانی اخیر به نیمه نهایی رسیدند. به نظرم آنها در سالهای آینده می توانند در سطح جهانی پیشرو باشند. باتوجه به تجربهای که دارم رسیدن به مدال المپیک نیازمند 20 سال کار مداوم است. ایران این کار را شروع کرده و درصورت تداوم می تواند در المپیک 2016 به فینال رسیده و موفقیتهای زیادی داشته باشد و در المپیک 2020 روی مدال هم حساب کند.
عضو کمیته بین المللی المپیک خاطرنشان کرد: کسب مدال در المپیک نیازمند چهار شرط، تجهیزات کافی و خوب، سازمان قوی، ورزشکاران جوان و با اراده و مربیان خوب و درنهایت کار وتلاش است که همه آن را ایران دارد.
" به تازگی در رشتهای مانند بوکس شنیده می شود که با پول می توان مدال المپیک گرفت. آیا در قایقرانی هم شاهد چنین مسئلهای هستیم؟"
وی در پاسخ به این پرسش گفت: این صحبت در مورد بوکس یک شایعه بوده و تایید نشده است. رقابتهای قایقرانی رکوردی است و در آن صدمهای ثانیه مشخص کننده قهرمانان است. حتی اگر ورزشکاری نسبت به مسئله داوری اعتراض کند طبق قوانین با اعتراض وی برخورد خواهد شد.
"ورزشکاران ایرانی در مسابقات رسمی بین المللی و جهانی و المپیکی با ورزشکاران رژیم اشغالگرقدس روبهرو نمی شوند آیا در صورت چنین اتفاقی در فدراسیون جهانی قایقرانی آن ورزشکار با محرومیت روبهرو می شود؟"
رئیس فدراسیون جهانی قایقرانی در پاسخ به این پرسش تاکید کرد: مطمئنا طبق قوانین با این موضوع برخورد خواهد شد. قطعا اگر ورزشکاری با قصد و نیت با ورزشکار دیگر روبهرو نشود و مسابقه ندهد حذف خواهد شد.
چهاردهمین دوره مسابقات قایقرانی آبهای آرام آسیا و انتخابی المپیک لندن از 21 تا 24 مهرماه در تهران برگزار می شود.
نظر شما