محمد حسين صوفي، رييس مركز موسيقي سازمان صدا و سيما درباره اينكه به نظر مي رسد ضمن آنكه سياست مشخص و ملموسي در زمينه پخش موسيقي وجود ندارد، نسبت به توليد و ارايه آثار اركسترال كه بسيار فاخر و تاثير گذاراست بي توجهي آشكاري صورت مي گيرد، ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار تلويزيوني "مهر" گفت: وظيفه مركزموسيقي سازمان صدا و سيما توليد آثارموسيقايي به صورت ديداري و شنيداري است كه در حال حاضر تعداد زيادي از آثارتوليد شده اين مركز دراختيار شبكه ها قرار گرفته است. اما اينكه شبكه ها از چه نوع آثاري استفاده كنند، بستگي به سياست وعملكرد خود شبكه ها دارد. نكته ديگري كه بايد به آن توجه ويژه اي شود اينكه، معمولا" بسياري از توليدات مركز موسيقي به وسيله اركسترها نواخته و ضبط مي شوند. اما چون مردم اركستر و نوازندگان را نمي بينند اين گونه تصور مي شود كه اين نوع آثار اركسترال نيستند يا دست اندركاران موسيقي اركستري در اين زمينه نقشي ندارند. حتي در بسياري از مواقع اگر از تمامي اعضاي اركستر استفاده نشود، ازعوامل مختلف آن اعم از آهنگساز، نوازنده،خواننده، تنظيم كننده آهنگ و... بهره گيري مي شود.
وي خاطر نشان كرد: خوشبختانه طي چند سال اخير درزمينه فعال تركردن اركسترهاي سازمان صدا و سيما و گسترش استفاده ازموسيقي هاي اركستري تلاش هايي صورت گرفته و توليدات مركز موسيقي رنگ و بوي اين نوع موسيقي را به خود گرفته است. البته در اين زمينه تلاش مي شود تا آثار بيشتري توليد و پخش شود.
صوفي، راجع به اينكه تعداد برنامه هايي كه به صورت اختصاصي و مستقل به موسيقي مي پردازد و اين هنر را مورد ارزيابي و شناخت بيشتر بينندگان قرار مي دهند در برنامه هاي راديويي و به خصوص تلويزيوني كم و محدود است، توضيح داد: برنامه هاي متعدد و متنوعي را براي ايجاد رونق و فهم علمي و هنري موسيقي تدارك ديده شده است كه در همين راستا توليد نماهنگ ( كليپ ) در دستور كار توليدات مركز موسيقي قرار گرفته است. سعي ما براين مبنا قرار دارد كه به تدريج آثاري را توليد كنيم كه به صورت صوتي يا كليپ از شبكه هاي مختلف پخش شود و با تعاملي كه با شبكه ها داشته ايم در تدارك توليد برنامه هايي هستيم كه به معرفي ساختارهاي مختلف موسيقي و دستگاه ها و گوشه هاي نواهاي ايراني مي پردازد. در حال حاضر هم برنامه " شبنم " از شبكه يك، " با شبنم " از شبكه دو، " نغمه ها " از شبكه سه و " آواي ايراني " از شبكه چهار سيما يا گلريزان از راديو پخش مي شود.
وي همچنين تاكيد كرد: غير از برنامه هايي كه من از آن نام بردم، آثار ديگري هم وجود دارند كه به جهت حجم و تنوع قابل توجه هستند. اما به جهت ساعت پخش احتمال دارد تمامي اقشار مردم نتوانند از اين برنامه ها استفاده لازم را ببرند كه بخشي از اين مساله به اطلاع رساني بر مي گردد. البته مخاطبين صدا و سيما و علاقمندان به هنر موسيقي مي توانند با استفاده از اطلاع رساني كه به وسيله هفته نامه سروش يا شبكه پيام گير ارايه مي شود از زمان پخش اين برنامه ها اطلاع پيدا كنند. اما به طور كلي ما در تلاش هستيم تا توليد و پخش اين برنامه ها شكل منظمي به خود بگيرد و در اين زمينه طوري برنامه ريزي كرده ايم كه تمامي شبكه هاي داخلي و برون مرزي ما حداقل يك برنامه تخصصي موسيقي داشته باشند.
اين مدير درباره اينكه يك برنامه براي هر شبكه ميزان بسيار كمي به نظر مي رسد، اظهار داشت: در حال حاضر بيش از 7 شبكه ملي داخلي، 4 شبكه تلويزيوني برون مرزي، 7 شبكه راديويي ملي و حدود 24 شبكه استاني وجود دارد. تهيه برنامه اختصاصي براي تمامي اين شبكه ها امري بسيار دشوار است و به هرحال ظرفيت و توانايي توليد هم ميزان مشخصي دارد.
رييس مركز موسيقي سازمان صدا و سيما درباره برنامه هاي اين مركز درباره ساخت نماهنگ ( كليپ ) با توجه به اين مطلب كه به تازگي مسووليت توليد اين نوع آثار برعهده اين مركز قرار گرفته است، اعلام كرد: ظرف چند سال گذشته توليد كليپ در شبكه هاي مختلف تلويزيوني افزايش يافته است و اصولا" اهتمام ويژه اي نسبت به آثاري وجود داشته باشد كه به استفاده توامان از موسيقي و تصوير پرداخته اند. از طرف ديگر، با توجه به ميزان مشاركت سازمان و نهادها در جهت تببين ديدگاه ها و سياست ها و توقعات شان به توليد اين گونه آثار پرداخته شده است. اما به اين جهت كه توليد كليپ متولي مشخص و ثابتي داشته باشد و از سازماندهي و برنامه ريزي معيني برخوردار شود، آثاري در طول سال توليد مي شود و به تدريج در اختيار شبكه ها قرار دهد. من از تمامي افرادي كه در اين زمينه تخصص دارند به خصوص تهيه كنندگان و كارگردان هاي عرصه توليد كليپ دعوت مي كنم با مراجعه به مركز موسيقي، ياريگر ما در اين زمينه باشند.
وي در ادامه تاكيد كرد: بسياري از كليپ ها با توجه به مشاركت سازمان ها و انعكاس تلاش و فعاليت دستگاه هاي دولتي ساخته مي شود و چون اهداف تمامي اين نوع سازمان ها خدمت رساني است، يك نيازعمومي درجامعه وجود دارد كه بر اساس آن نوع عملكرد اين سازمان ها بر اساس وظايف و مسووليت هايشان معرفي شود. در اين زمينه ما اعلام آمادگي مي كنيم با تمامي نهادهايي كه علاقمند به توليد مشاركتي كليپ هستند، در جهت ساخت اين نوع آثارهمكاري مي كنيم.
صوفي در پاسخ به اينكه امسال مركز موسيقي چه تعداد كليپ توليد خواهد كرد، يادآور شد: ما از محدوديت توليد در اين زمينه برخوردار نيستيم و درصورت مشاركت سازمان ها ظرفيت توليد ما نيز افزايش مي يابد. اما به عنوان قدم نخست ما براي ساخت 30 كليپ طي امسال برنامه ريزي كرده ايم و غير از مضاميني كه پيش از اين توليد و ارايه شده بود درباره انقلاب اسلامي، دفاع مقدس، سازندگي و حضرت امام ( ره) هم كليپ هايي توليد خواهد شد. البته در صورت سفارش يا مشاركت ديگر سازمان ها و ارگان ها نيز اين تعداد آثار افزايش مي يابد.
رييس مركز موسيقي درباره اينكه تكليف نشان دادن ساز در تلويزيون به كجا مي انجامد، اظهار داشت: در حال حاضر سياست سازمان صدا و سيما بر اين مبنا قرار دارد كه فقط چهره و صداي خوانندگان از تلويزيون پخش شود و نمايش آلات موسيقي يا نوازندگان در حال نواختن ساز ممنوع است. اصولا" بايد به اين مساله توجه داشت كه چگونگي پخش موسيقي از تلويزيون به سياست هاي كلي سازمان بر مي گردد. اينكه اين سياست در آينده تغيير كند يا خير هم به برنامه ريزي مديران ارشد سازمان مربوط مي شود.
نظر شما