۲۱ مهر ۱۳۹۰، ۱۶:۴۶

اسکندری خواستار شد:

واگذاری مدیریت نخستین سایت پرنده نگری کشور به بخش خصوص

واگذاری مدیریت نخستین سایت پرنده نگری کشور به بخش خصوص

مهاباد - خبرگزاری مهر: معاون سیاسی، اجتماعی فرماندار مهاباد خواستار واگذاری مدیریت تالاب بین المللی کانی برازان به عنوان نخستین سایت پرنده نگری کشور به بخش خصوصی برای ایجاد امکانات رفاهی گردشگری شد.

به گزارش خبرنگار مهر، باباخان اسکندری ظهر چهارشنبه در سومین گردهمایی اعضای شورای اداری اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، با اشاره به ضرورت حل معضلات و مشکلات زیست محیطی مهاباد، افزود: متاسفانه تالاب کانی برازان هیچگونه امکانات اولیه ای برای پذیرایی و اسکان مسافران و گردشگران نداشته که در صورت واگذاری مدیریت این تالاب به بخش خصوصی مشکلات آن برطرف می شود.

وی وجود شش تالاب، غار آبی- تاریخی سهولان، مجتمع پتروشیمی، کارخانه تولید واکسن تب برفکی و دیگر امکانات و توانمندیها را از امتیازهای بزرگ و مثبت برای مهاباد دانست و بیان داشت: باید از زیرساختهای ایجاد شده و مواهب طبیعی بهره برداری بهینه شود.

معاون سیاسی، اجتماعی فرماندار مهاباد با بیان اینه با توجه به گستردگی مهاباد و وجود منابع طبیعی عظیم و با ارزش، کمبود محیط بان در این شهرستان احساس می شود، ادامه داد: تالاب "قوپی بابا علی" نیز با مشکلات بی آبی و خشکسالی رو به رو بوده که یا باید با عملیات آبکشی احیا شده و یا برای همیشه به دست فراموشی سپرد.

اسکندری همچنین با اشاره به مشکلات آلودگی هوا در مهاباد ادامه داد: سلامت دانش آموزان در این شهر با وجود ریز گردهایی عربی تابستان و پاییز در خطر بوده زیرا در بیشتر موارد به دلیل نداشتن گزارش واقعی از وضعیت آلودگی هوا، موفق به تعطیل کردن مدارس نشدیم.

سرمایه گذاری در مناطق تفریحی، گردشگری مهاباد ضروری است

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی هم در این نشست با بیان اینکه مناطق تفریحی و گردشگری مهاباد برای جذب گردشگر به سرمایه گذاری نیاز دارد، از تلاش برای جذب سرمایه برای سرمایه گذاری در تالاب کانی برازان نخستین سایت پرنده نگری کشور خبر داد.

حسن عباس نزاد با اشاره به اینکه تحول اقتصادی در سازمان حفاظت محیط زیست، با تاکید بر رشد گردشگر از اهداف امسال ین اداره کل است، اظهار داشت: بحث محیط زیست در عصر حاضر وارد مرحله مهمی شده و شاهد تغییر نگرشها به این مقوله هستیم.

وی با اشاره به تعهدات بین المللی در این زمینه نیز بیان داشت: این تعهدات ما را ملزم می کند که تا سال 2015 حدود 15 درصد از عرصه های طبیعی کشور را به مناطق حفاظت شده تبدیل و استانداردهای زیست محیطی را در آنها رعایت کنیم.

راه اندازی ایستگاه پالایش ریزگرد در مهاباد

این مسئول همچنین با اشاره به اینکه امسال نخستین ایستگاه سنجش آلودگی هوا و پالایش ریزگردها در مهاباد راه اندازی می شود، ادامه داد: برنامه عملیاتی جانمایی و استقرار ایستگاه سنجش آلودگی هوا در یکی از مکانهای پرتردد این شهر، به مدیریت بحران آذربایجان غربی ارایه شده است.

عباس نژاد اعتبار مورد نیاز برای خریداری و استقرار یک ایستگاه سنجش آلودگی هوا را دو میلیارد ریال اعلام کرد و با اشاره به اینکه منشا اصلی ریزگردها کشور عراق است، افزود: عمده مناطقی از آذربایجان غربی که بیشتر با مشکل ریز گرد و آلودگی هوا درگیر است مناطق جنوبی این استان بوده که گاهی میزان آلودگی آن تا 20 برابر حد مجاز نیز افزایش پیدا می کند.

تالابهای آذربایجان غربی پذیرای چهار هزار قطعه درنای خاکستری

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این استان امسال در فصل مهاجرت درناهای خاکستری پذیرای بیش از چهار هزار قطعه از این نوع پرنده بود، ادامه داد: این تعداد درنا به طور عمده در اطراف تالابها، کشتزارها و دشتهای شهرهای نقده و مهاباد فرود آمده اند.

عباس نژاد با اشاره به اینکه فرود این تعداد درنا در استان که از جمله پرندگان حمایت شده هستند در چند سال اخیر کم سابقه بود، اظهار داشت: این پرندگان نادر که از نوع پرندگان مهاجرعبوری هستند در مسیر مهاجرت خود در مناطق سردسیر شمالی کره زمین به مناطق گرمسیر در فصول پاییز و بهار به منظور تجدید قوا و استراحت وارد زیستگاه های آبی منطقه غرب کشور می شوند.

تاکنون 15گونه از درناها در جهان شناسایی و به ثبت رسیده اند که از این تعداد تنها سه گونه سیبری، طناز و معمولی (خاکستری) در ایران دیده شده اند، درناها پرندگانی هستند بزرگ، با پاها و گردن دراز، دم نسبتا کوتاه، بال های دراز و منقاری بلند و کلفت، ظاهری شبیه لک‌ لک، شاهپرهای ثانوی داخلی بال های آنها خیلی بلند است و روی دم آنها را می‌پوشاند.

این پرنده در پرواز کردن پاهای خود را کشیده نگه می ‌دارد و گله‌های آنها هنگام مهاجرت دریک خط به شکل هفت پرواز می‌ کنند، درناها از گیاهان کوچک، حشرات، قورباغه ‌ها، کرم‌ها، خزندگان و ماهیان کوچک تغذیه می کنند و همچنین تخم جانوران آبی را نیز می‌خورند.

کد خبر 1432186

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha