به گزارش خبرنگار مهر، در بیانیه هیئت داوران سیزدهمین جشنواره تئاتر استان قم که شامگاه جمعه در سالن تئاتر مجتمع فرهنگی هنری شهید مرتضی آوینی قم توسط اصغر خلیلی نماینده هیئت داوران قرائت شد، آمده است: هنر تئاتر همواره در تمامی کشورهای جهان به عنوان یکی از کامل ترین و شاخص ترین هنرها شناخته شده که میتواند با فرهنگ سازی، رشد و اعتلای معنوی، انسانی و اجتماعی جامعه بشری را رقم بزند و در حالی این رشته هنری فرهنگ ساز در قالب جشنواره تئاتر استانی برگزار میشود که پرچمدار فرهنگ و هنر کشوربوده و تلفی ویژگی فرهنگی و هنری تئاتر و استان قم می تواند موجب الگوسازی ارزشمندی در کشور شده و تحولی اساسی را در این رشته هنری ایجاد کند.
در این بیانیه آمده است: هیئت داوران سیزدهمین دوره جشنواره تئاتر استان ضمن تشکر از همکاری صمیمانه تمامی مسئولان استان و همچنین کلیه دست اندرکاران برگزاری جشنواره و هنرمندان عزیز شرکت کننده نقطه نظرات خود را جهت ارتقای هنر تئاتر در این استان در دو بخش به شرح زیر اعلام میدارد.
این بیانیه ادامه میدهد: توجه مسئولان استان به موارد ذیل مورد امتنان خواهد بود، رشد روز افزون تئاتر در استان، بار دیگر مبحث کمبود سالن استاندارد تئاتری را یادآور میکند که امید است تلاشی جدی و پیگیرانه در این رابطه صورت پذیرد. رشد و توسعه هنر تئاتر در عرصه جهانی، را به شدت به امر آموزش و پژوهش نیازمند میسازد که امیدواریم با جدی گرفتن امر آموزش و برگزاری کلاسهای آموزشی زمینه ارتقاء جدی و به روز شدن هنر تئاتر در استان فراهم شود.
این بیانیه میافزاید: ایجاد بستر و زمینه لازم جهت اجرای عمومی آثار تولید شده توسط هنرمندان تئاتر قم در نقاط مختلف این استان نیز میتواند موجب آشنایی و جذب مخاطبین شده و نسل آتی هنرمندان این استان را تضمین کند، توجه به نمایشنامه نویسان بومی و چاپ و انتشار آثار نمایشی آنان نیز موجب از بین رفتن معضل کمبود متن در استان شده و حمایت آنان زمینه را برای خلق آثار نمایشی توسط دیگر هنرمندان استان مستعد خواهد ساخت. ایجاد کتابخانه اختصاصی و آرشیوی مجهز از آثار انتشاراتی هنرمندان داخلی و خارجی در زمینه هنر تئاتر و در اختیار قرار دادن این آرشیو برای هنرمندان بومی نیز راهکار بسیار مهمی درعلمی کردن تئاتر استان قم خواهد بود.
در این بیانیه آمده است: اعزام گروهای اجرایی تئاتر استان قم به استان های مجاور و دعوت از هنرمندان دیگر استان ها جهت اجرای عمومی در قم رمز تبادل تجارب و اندیشههای آنان را در پی خواهد داشت که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
انتخاب متون ارزشمند با ساختار علمی و ایده های خلاقانه، بخش عظیمی از موفقیت یک کارگردان را تضمین میکند که متأسفانه در این جشنواره مورد توجه لازم قرار نگرفته است. دوری از اجراهای دیالوگ محور و حرکت به سوی زبان جهانی تئاتر یعنی تصویر از الزامات هنر تئاتر است که در این زمینه نیز شاهد اجرای آثاری برجسته و متفاوت در جشنواره سیزدهم استان قم نبودیم.
در ادامه این بیانیه آمده است: آموزش برای یک هنرمند تئاتر امری حیاتی محسوب شده و عدم توجه به آن ایستایی و در جا زدن تفکرات و اندیشه های اجرایی وی را به دنبال خواهد داشت، حضور در کلاس های آموزشی و دیدن و نقد آثار اجرایی هنرمندان حرفه ای در دیگر استان ها و بخصوص تهران و همچنین مقاله و کتب تالیف و ترجمه شده از نکاتی است که باید مورد توجه تمامی هنرمندان تئاتر قم قرار گیرد.
این بیانیه ادامه میدهد: دوری از عنصر خلاقیت و عدم توجه به جنبههای جذاب و سرگرم کننده تئاتر نیز در اکثر آثار اجرایی این جشنواره قابل مشاهده بود که بایستی در این زمینه نیز راهکارهایمناسب اندیشیده و به آن عمل شود.
در پایان این بیانیه آمده است: در پایان بار دیگر از تلاش تمامی عزیزان در جهت برگزاری هر چه بهتر این جشنواره صمیمانه تشکر کرده و از خداوند متعال برای تمامی هنرمندان عرصه تئاتر استان قم موفقیت و سربلندی را آرزومندیم.
قم - خبرگزاری مهر: هیئت داوران سیزدهمین جشنواره تئاتر استان قم بیانیهای صادر کرد که در مراسم اختتامیه این جشنواره قرائت شد.
کد خبر 1433235
نظر شما