۲۳ مهر ۱۳۹۰، ۱۳:۵۳

فتاح قره باغ خبر داد:

واگذاری صادرات برق به بخش خصوصی/ ساخت نیروگاه مشترک ایران - ترکیه

واگذاری صادرات برق به بخش خصوصی/ ساخت نیروگاه مشترک ایران - ترکیه

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق با اشاره به صدور نزدیک به 4 میلیارد کیلووات ساعت انرژی در 6 ماهه نخست امسال، از امکان واگذاری صادرات برق به بخش خصوصی خبر داد و گفت: به زودی ساخت نیروگاه مشترک ایران- ترکیه آغاز می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، میرفتاح فتاح قره باغ با بیان اینکه ایران با تمام کشورهایی که مرز خاکی دارد، انرژی الکتریکی مبادله می کند، گفت: هم اکنون ایران با کشورهای عراق، ترکیه، ارمنستان، ترکمنستان، آذربایجان، پاکستان و افغانستان تبادل الکتریکی دارد و بیشترین صادرات برق ایران به عراق است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اعلام اینکه در 6 ماهه نخست سالجاری نزدیک به چهار میلیارد کیلووات ساعت انرژی صادر و دو میلیارد و یکصد میلیون کیلووات ساعت نیز انرژی وارد کرده ایم، تصریح کرد: هم اکنون امکان صادرات برق توسط بخش خصوصی در حال پیگیری است و به زودی این شرایط فراهم خواهد شد که برق تولیدی توسط بخش خصوصی به کشورهای همسایه صادر شود.
 
وی همچنین از امکان افزایش تبادل برق ایران با ترکیه خبر داد و یادآور شد: مذاکره های زیادی با ترکیه انجام گرفته است و این کشور در طرف شرق خود که غرب ایران محسوب می شود، نیاز فراوانی به برق دارد.
 
فتاح قره باغ اظهارداشت: هم اکنون در دو محور "خوی" به "باش قلعه" و "بازرگان" به "دوغو بایزید" برق ایران به ترکیه صادر می شود و بخش خصوصی علاقمند خرید برق از ایران است که در این راستا صحبت هایی شده است.
 
وی افزود: قصد داریم نیروگاه هایی با همکاری مشترک در مرز دو کشور ایران و ترکیه احداث کنیم و برق بیشتری را به ترکیه صادر کنیم که که پیش بینی می شود این اقدام در سال آینده عملیاتی شود.
 
مدیر عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در خصوص صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت برق ایران تاکید کرد: هم اکنون شرکتهای بزرگ ایرانی در خارج از کشور به ویژه در کشورهای آسیایی در زمینه احداث خطوط و پست ها و نیز ایجاد نیروگاه ها فعال هستند.
 
این مقام مسئول با اعلام اینکه هم اکنون امکان سنکرون کردن شبکه برق ایران با کشورهایی که شبکه برق خود را تقویت کنند، وجود دارد، تبیین کرد: هم اکنون شبکه سراسری ایران با ارمنستان و ترکمنستان متصل است و فرکانس آنها را کنترل می کنیم اما هنوز این امکان با عراق فراهم نشده است و ما برق را یک طرفه صادر می کنیم و عراق مصرف می کند.
 
وی خاطرشان کرد: اگر شبکه برق عراق تقویت شود، می توانیم شبکه 2 کشور را به هم متصل و فرکانس را یکسان کنیم و بخش خصوصی می تواند در این زمینه وارد عمل شود.  
 
به گزارش مهر، وزارت نیرو امروز با انتشار گزارشی، اعلام کرد: میزان مبادلات برون مرزی برق ایران با کشورهای همسایه دیروز (جمعه 22مهرماه جاری) به یکهزار و 382 مگاوات رسید.
 
بر این اساس روز گذشته بیشترین میزان واردات برق ایران از ترکمنستان به میزان 250 مگاوات و بیشترین میزان صادرات برق ایران به عراق به میزان 833 مگاوات بوده است.
 
همچنین مجموع میزان صادرات برق ایران به کشورهای افغانستان، عراق، جمهوری آذربایجان، پاکستان و ترکیه در روز جمعه یکهزار و 126 مگاوات و مجموع واردات برق از کشورهای ارمنستان و ترکمنستان به میزان 256 مگاوات ثبت شد.
از سوی دیگر تراز تبادل برق ایران با کشورهای همسایه روز گذشته به مثبت 870 مگاوات رسید.
کد خبر 1433426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha