به گزارش خبرنگار مهر، نشست مطبوعاتی هیئت مدیره خانه تئاتر و هنرمندان شاغل انجمن نمایش درباره نتایج پیگیریها برای استیفای حقوق هنرمندان شاغل انجمن نمایش صبح امروز 25 مهر ماه در محل خانه تئاتر با حضور اعضای این انجمن برگزار شد.
در این نشست هنرمندانی چون عزتالله انتظامی، بهزاد فراهانی، ایرج راد، رضا فیاضی، آتیلا پسیانی، فرزانه نشاط خواه، مصطفی عبدالهی، شهره سلطانی، بهرام ابراهیمی و... حضور داشتند.
در این جلسه مریم کاظمی یکی از نمایندگان انجمن درباره اتفاقاتی که مدتها است در انجمن نمایش افتاده و دریافت نکردن حقوق و مزایا و بیمه هنرمندان صحبت کرد.
وی گفت: درباره دریافت حقوق هنرمندان و به عنوان شغل شناخته شدن این حرفه از لحاظ قانونی باید اقدام کنیم. حمایت جامعه تئاتری باعث به نتیجه رسیدن این مسئله میشود.
وی ادامه داد: این جلسه دومین جلسه مطبوعاتی اعضای انجمن نمایش است. جلسه اول که با حضور آقای انتظامی و حمید مظفری در سال 88 برگزار شد چند ماه از اعلام انحلال انجمن نمایش میگذشت. در طول این دو سال گفتگوهای بسیار و قرارهای زیادی گذاشته شده که متاسفانه هیچ کدام به نتیجه نرسیده است. آخرین تصمیم گیری به بهمن ماه سال گذشته مربوط میشود که قرار شد 83 درصد حقوق معوقه اعضای انجمن پرداخت شود و ما از17 درصد بقیه صرفنظر کنیم اما باز هم با گذشت هشت ماه از این پیشنهاد هنوزاتفاقی نیفتاده است.
وی ادامه داد: املاکی در تملک انجمن نمایش قراردارد و ما مجبور شدیم برای پرداخت معوقه حقوق خود این املاک را به صورت مزایدهای به فروش برسانیم. ابتدا حساب 20 ساله انجمن را معرفی کردیم، اما متاسفانه این حساب بسته شده بود و حسابهای پراکنده شخصی نیز غیرقانونی به حساب میآمد. بنابراین مجبور شدیم که شش ملک را شناسایی کنیم که مالک آن انجمن نمایش است. بنابراین آنها را به مزایده میگذاریم.
مهدی میامی یکی از اعضای انجمن دراین باره گفت: متاسفم که در شش سال گذشته که حقوق هنرمندان خانه نمایش و مسئله پرداخت حق بیمه آنها به تعویق افتاده است چند تن از هنرمندان فوت کرده و یا به بیماریهای سختی مبتلا شدهاند که متاسفانه نتوانستند از مزایای بیمه استفاده کنند.
وی افزود: در وزارت کار شغل ما به عنوان یک کارگر شناخته میشود و ما به عنوان یک کارگر ساده به خاطر پرداخت حقوق و مزایای خود شکایت کردهایم، چون شغل ما در وزارت کار تعریف نشده است. تلاش کردیم که در طبقه بندی مشاغل قرار گیریم و به ما بگویند که سمت ما به عنوان یک هنرمند چیست؟ اما متاسفانه به هیچ نتیجهای نرسیدیم.
آتیلا پسیانی نیز در این باره گفت: انحلال انجمن نمایش تنها به این دلیل است که بدهیهای معوقه را پرداخت نکند و ارتباطی به طبقه بندی مشاغل پیدا نمیکند. به صورت غیرقانونی حقوق و بیمه ما قطع شده است، اما هیچگاه اخراج نشدهایم البته این وضعیت را بدتر میکند.
وی افزود: اساس سیاستهای علی منتظری در آن زمان برای به وجود آوردن انجمن نمایش مغشوش شده است. وقتی او این انجمن را به وجود آورد علاقمند بود که یک نیروی آلترناتیو جوان وجود داشته باشد که بتوانند در تئاتر کشور دست به تولید بزنند و بعد از بازنشسته شدن نیروهای قدیمی جای آنها را بگیرند.
بهزاد فراهانی عضو دیگر انجمن خاطرنشان کرد: دو راه برای پیگیری این مسئله وجود دارد. راه اول مراجعه به بازرسی کل کشور است که در بعضی زمینهها کارساز بوده و راه دوم رفتن به دادگاه انقلاب. فکر میکنم بازرسی کل کشور بیشتر بتواند به ما کمک کند. زمانی هم که من را از صدا و سیما اخراج کردند سه سال حقوق عقب افتادهام را از این راه دریافت کردم.
کاظمی در ادامه جلسه گفت: در طول این سالها ما به هر ارگانی مراجعه کردیم و شکایتمان را مطرح ساختیم، اما متاسفانه ترتیب اثری تا کنون داده نشده است. در طول این سالها ملکهای زیادی از جانب انجمن نمایش خریداری شده، اما همیشه اعلام کردهاند که هیچ ملکی در اختیار ندارند انجمن نمایش تخلفات بسیاری کرده که مسئله پرداخت معوقات ما را به انحراف برده است.
وی ادامه داد: برای پرداخت نشدن مطالبات میخواهند انجمن نمایش را منحل کنند. درست است که انجمن هنرهای نمایشی به جای انجمن نمایش به وجود آمده، اما طرف شکایت انجمن نمایش است. انجمن نمایش وارد پروسه انحلال شده است، ولی معلوم نیست که منحل میشود یا نه؟ بنابراین باید حقوق ما پرداخت شود. در گذشته آقای نوید حسینی به عنوان مدیر تسویه انجمن نمایش طرف حساب ما بود اما مدتی است که آقای دشت گلی مدیر تسویه شده است و ما مطالباتمان را باید از ایشان طلب کنیم.
رضا فیاضی یکی دیگر از اعضای انجمن اعلام کرد: مشکل ما مشخص نبودن هویت افراد پشت این قضیه است که بعد از شش سال ما هنوز نتوانستیم حقوق خود را دریافت کنیم. حتی وزیر وقت آن زمان آقای صفارهرندی نامه رسیدگی به حقوق ما را امضا کردند اما مشخص نیست چه قدرتی پشت پرده وجود دارد که نمی خواهد این مسئله حل شود.
کاظمی درادامه گفت: حدود 22 نفر از 44 نفر اعضای انجمن بیمه نیستند. برخی از طریق صندوق هنرمندان به دلیل مشکلاتی که داشتند خود را بیمه کردند اما صندوق هنرمندان برای اینکه حقوق بازنشستگی کمتری به آنها بپردازد کف حقوق را که 200 هزار تومان است برای آنها در نظر گرفته.
مصطفی عبداللهی یکی دیگر از اعضای انجمن گفت: زمانی که بیمه ما قطع شد من دچار بیماری سرطان خون شده بودم که بیمه نمیتوانست به من کمک کند و دو سه سال هم قادر نبودم که کار کنم. البته الان هم وضعیت همین است و پزشکهای معالجم من را از کار کردن منع کردهاند. اما از آنجا که ما هیچ درآمدی نداریم مجبوریم فعالیت کنیم. من در طول سال حدود 40 میلیون تومان باید پول داروهایم را بپردازم. بیمه میتوانست به من کمک کند که متاسفانه این اتفاق نیفتاده.
بهزاد فراهانی در این باره گفت: حتی فرارفت دستمزد در حداقل هم برای ما که یک کارگر ساده تعریف شدهایم به حساب نیامده است. چون حداقل دستمزد یک کارگر در حال حاضر 330 هزار تومان است اما برای ما 200 هزار تومان تعریف شده است.
عزتالله انتظامی هم که در این جلسه حضور داشت، گفت: متاسفانه با همه فعالیتی که شده تا به حال به نتیجهای نرسیدهایم. این مسئله درست است که شغل ما را قبول ندارند و به عنوان کارگر به حساب میآییم، اما در واقع حتی به عنوان کارگر ساده هم به ما نگاه نمیشود. معتقدم که اقدام دسته جمعی هم صحیح نیست. شاید اگر طوماری جمع کنیم و خواستهها را مطرح کنیم بهتر باشد. البته همه میدانیم که طومارها هم خوانده نمیشود. اما اگر کمکی از دست من بر بیاید دریغ نمیکنم.
ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر درادامه گفت: مشکل ما این است که هنر را به عنوان یک شغل مطرح نمیکنند. ما قبلاً شغل داشتیم و حکم و پست سازمانی برای ما در نظر گرفته شده بود و براساس کاری که انجام میدادیم به عنوان بازیگر یا کارگردان و یا ...شناخته میشدیم و در حکممان ذکر میشد. اما زمانی که بازنشسته و تعدادی بازخرید شدیم این پستها ستاره دار شدند. یعنی دیگر به کسی منتقل نمیشود. پس از این جریان بود که فرد دیگری را به عنوان هنرمند استخدام نکردند. بنابراین تعریف این شغل برای ما از بین رفت. وقتی کاری تعریف شغلی ندارد ما چگونه میتوانیم از امنیت شغلی حرف بزنیم.
وی ادامه داد: به نظر میرسد واژه هنر در حال حذف شدن است. مثلاً شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا کمیسیون فرهنگی مجلس یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم که در هیچکدام واژه هنر در کنار فرهنگ نیامده است. مدتها است که عنوان هنر بسیار کمرنگ شده. اگر هنر را به رسمیت میشناسند باید آن را تعریف کنند. ما حتی به عنوان یک هنرمند نمیتوانیم تشکل صنفی داشته باشیم. باید این مشکلات برطرف شود تا تکلیف مان مشخص شود.
در این جلسه برخی اعضای خانه تئاتر و انجمن نمایش حضور داشتند. در انتها بیانیه انجمن نمایش که یک نسخه از آن در اختیار خبرنگاران قرار دادهشده بود توسط مریم کاظمی خوانده شد. در این بیانیه اعلام شد که املاک انجمن نمایش به دلیل پرداخت نشدن حقوق و مزایای اعضا در طول 6 سال گذشته به مزایده گذاشته میشود.
نظر شما