محمدعلی آخوندی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در صورت تقاضا از سوی مردم، در زمینه اعطای تسهیلات مسکن روستایی مشکلی وجود ندارد، اظهار داشت: در این راستا 15 الی20 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض به متقاضیان پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه شرایط پرداخت و اعطای وام زنجیره ای نیز مورد تایید بانک ها قرار گرفته است، افزود: در بخش مسکن برای بازسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی خسارت دیده بر اثر حوادث طبیعی 10 میلیون تومان تسهیلات با پنج درصد کارمزد در شهرها و چهار درصد کارمزد در روستاها اعطا می شود.
آخوندی اضافه کرد: از طرف استان ها پیشنهاد افزایش این تسهیلات تا سقف 200 میلیون ریال و مبلغ بلاعوض نیز تا 30 میلیون ریال به مدیریت بحران کشور مطرح شده است.
وی همچنین به سیل سال 1388 در این استان اشاره کرد و گفت: در این راستا برای بازسازی یک هزار و 250 واحد مسکونی تخریب شده مبلغ 20 میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.
اختصاص 12 میلیارد تومان تسهیلات بازسازی مسکن در سال 89
آخوندی تعداد متقاضیان دریافت تسهیلات بازسازی برای واحدهای تخریب شده بر اثر سیل سال گذشته را 71 نفر عنوان کرد و بیان داشت: سال گذشته بالغ بر 120 میلیارد ریال برای بازسازی مسکن روستایی تسهیلات پرداخت شده است.
به گفته وی از این مبلغ حدود 60 میلیارد ریال با تدبیر مسئولان استان به بخش کشاورزی و پروژه های مختلف اختصاص یافته و مابقی این مبلغ برای تعمیر، تکمیل و احداث دو هزار و 400 واحد مسکن روستایی پرداخت شده است.
وی بر فراهم شدن زمینه بازتوانی مردم بعد از وقوع حوادث تاکید کرد و اظهار داشت: باید فرهنگ بیمه در جامعه نهادینه شده و باید تمایل افراد به سمت بیمه به ویژه بیمه کردن اماکن و محصولات کشاورزی افزایش یابد تا بتوانند بعد از وقوع حادثه مورد حمایت بیمه قرار گیرند و خودشان مدیریت زندگی خود را بعد از وقوع حادثه داشته باشند.
روستائیان با پرداخت پنج هزار تومان واحدهای مسکونی خود را بیمه کنند
آخوندی بیمه هر واحد مسکونی روستایی راپنج هزار تومان اعلام کرد و افزود: در این راستا دهیاران می توانند در جهت بیمه کردن واحدهای مسکونی روستا به صورت گروهی اقدام کنند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در پایان از مطرح شدن لایحه بیمه جامع همگانی در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: در صورت تصویب این لایحه بیمه کردن در برخی موارد اجباری خواهد شد.
نظر شما