به گزارش خبرگزاری مهر، اعظم دبیریان افزود: 2 نوع واکسن آنفلوانزا وجود دارد نوع اول به شکل آمپول است این واکسن سنتی حاوی ویروس زنده نیست از این رو پس از تزریق آن حتی علائم شبه آنفلوانزا ایجاد نمی شود.
وی با بیان اینکه این نوع واکسن حاوی ویروس غیرفعال است، گفت: نوع دوه واکسن آنفلوآنزا به شکل اسپری بینی(فلومیست) و حاوی ویروس ضعیف شده است و پس از استفاده در مواردی افراد به علائم خفیف آنفلوآنزا دچار می شوند.
عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی ادامه داد: واکسن آنفلوانزا به شکل اسپری بینی برای افراد غیرباردار، سالم و در رده سنی 3 تا 49 سال تجویز می شود.
دبیریان در خصوص مکانیسم تاثیر واکسن آنفلوانزا گفت: هر 2 نوع واکسن از طریق ایجاد آنتی بادی علیه ویروس ایمنی را در افراد ایجاد می کند احساس خستگی، دردهای ماهیچه ای و تب از عوارض واکسن آنفلوآنزاست.
وی افزود: واکسن آنفلوانزا همه ساله از چندین نوع متفاوت ویروس(سوش) رایج همان سال تهیه می شود و محققان می کوشند برای افزایش میزان اثربخشی ویروسهای شایع شناسایی و در تهیه واکسن استفاده کنند.
دبیریان یادآور شد: تاثیر هیچ واکسن آنفلوانزایی 100درصد نیست و اگر از همه سوش های ویروسی رایج در واکسن استفاده شود میزان اثربخشی 70 تا 90 درصد است.
نظر شما