به گزارش خبرگزاری مهر، کوروش اعتمادی گفت: در زمینه بهداشت دهان و دندان در کشور دو معضل اساسی وجود دارد که معضل و مشکل اول مربوط به بالا بودن تعداد موارد بیماری دهان و دندان در کشور و معضل دوم در خصوص ایجاد تغییر رفتار در جامعه به منظور پیشگیری از بیماریهای دهان است.
وی افزود: خدمات دندان پزشکی دارای هزینه های بالایی است که دستیابی به هدف کاهش مواد بیماری دهان و دندان تنها از طریق تربیت دندان پزشک میسر نیست و با توجه به تجربیات موفق سالهای گذشته، تربیت بهداشت کاران دهان و دندان می تواند در زمینه پیشگیری از بیماری های دهان و دندان موثر واقع شود.
رئیس واحد بیماری واگیر و مشاور معاون بهداشتی وزارت بهداشت بیان داشت: پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان باید از بدو تولد نوزادان و در کودکی برنامه ریزی و اجرا شود.
رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: هدف از برگزاری این همایش اطلاع رسانی برای اقدامات انجام شده و هماهنگی و تصمیم گیری بران برنامه های آینده است.
خوشنویسان افزود: در سن شش سالگی اولین دندان دایمی جایگزین دندان شیری می شود و با توجه به برنامه ریزی وزارت بهداشت و پایش کودکان شش تا 12 ساله و ارائه خدمات دندان پزشکی می توان از بروز بیماریهای دهان و دندان پیشگیری کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به بررسیهای انجام شده مشخص شده که هرکودک کمتر از سه سال حداقل هشت تا 13 با به پزشک مراجعه می کند از این رو استفاده از سایر نیروهای پزشکی مانند پزشکان و پرستاران می تواند درامر پیشگیری از بیماری های دهان و دندان کمک نماید و این افراد در حین معاینه می توانند با توجه به وضعیت دندان کودکان مشاوره لازم به والدین ارائه کنند.
وی افزود: برنامه های آموزشی بهداشت دهان و دندان در برنامه آتی پزشکان گنجانده خواهد شد.
سمینار کشوری بهداشت دهان و دندان از 26 مهرماه سال جاری به مدت سه روز در محل دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال برگزاری است.
نظر شما