۲۹ مهر ۱۳۹۰، ۱۳:۳۶

ان تی وی آلمان تحلیل کرد:

چشم انداز لیبی بدون قذافی/ شرایط خوش بینانه نیست

چشم انداز لیبی بدون قذافی/ شرایط خوش بینانه نیست

یک رسانه آلمانی مرگ قذافی را نقطه عطف مهمی در لیبی ارزیابی کرد و نوشت با کشته این دیکتاتور، شخصیتی مضحک از عرصه سیاست بین المللی حذف شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "ان تی وی" آلمان در تحلیلی درباره مرگ قذافی و تاثیرات آن بر انقلاب لیبی نوشت: لیبی از شر معمر قذافی خلاص شد. 20 اکتبر 2011 برای این کشور در شمال آفریقا یک نقطه عطف بسیار مهم می باشد. البته لیبی شروعی دشوار را در پیش رو دارد. هنوز مشخص نیست که آیا ساختارهای دموکراسی در این کشور ایجاد خواهد شد یا نه.

معمر قذافی در بخشی از کتاب خود با نام "کتاب سبز" که در سال 1975 منتشر شده نوشته بود تمام سیستمهای سیاسی در دنیای امروز نتیجه مبارزات قدرت بین دستگاههای حکومتی است. این مبارزه می تواند صلح آمیز یا همراه با خشونت باشد مانند تضادهایی که بین افراد، گروهها و قبایل مختلف در یک کشور رخ می دهد. نتیجه همواره پیروزی یکی از دستگاهای حکومتی و شکست ملتهاست که این به مفهوم شکست دموکراسی است.

حالا این دیکتاتور پیر و فرتوت مرده است. وی در جریان یک مبارزه قدرت چند ماهه و بسیار خونین با ملت کشته شد که گفته های وی در کتابش را نقض کرد. مرگ او برای ملت لیبی یک پیروزی بزرگ است. 20 اکتبر 2011 برای این کشور آفریقای شمالی یک نقطه عطف مهم را به نمایش می گذارد. این کشور حالا یک ساختار حکومتی جدید را تشکیل خواهد داد.

"ان تی وی" در ادامه نوشت: با مرگ قذافی یک شخصیت مضحک از صحنه سیاست بین المللی حذف شد. او یک فرد غیر قابل پیش بینی بود.

این رسانه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت: در سالهای اخیر روابط لیبی با غرب رو به بهبودی گذاشت. قذافی حملات تروریستی 11 سپتامبر را محکوم کرد و به این ترتیب روابط این کشور با آمریکا بهبود یافت. اروپاییها نیز به دلایل اقتصادی هرگز بند ارتباطی خود با طرابلس را قطع نکردند. منابع نفتی غنی لیبی برای قذافی یکی از ابزارهای مهم برای رسیدن به اهداف سیاسی اش بود.

حکومت قذافی بر لیبی خشونت آمیز بود و دست های او به خون انسانهای بی گناه بسیاری آغشته بود. وی یکی از مخالفان سرسخت سیستم پارلمانی در کشورش بود.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: مرگ قذافی بدون شک بر پیشرفتهای آینده لیبی تاثیر مثبتی خواهد داشت. اما مسئله این است که آیا مسئولیت های سیاسی در این کشور را می توان به گروهها و قبایل علاقمند به شرکت در این عرصه واگذار و بین آنها تقسیم کرد. البته شرایط لیبی خوش بینانه نیست. اختلافات بین گروههای مخالف قذافی برای کسب قدرت سیاسی بالا گرفته است. آیا در چنین شرایطی ایجاد ساختارهای دموکراسی در این کشور امکانپذیر است یا نه مشخص نیست.

از طرفی در کنار وضعیت سیاسی، شرایط اجتماعی و اقتصادی در لیبی نیز متشنج است. مسائل لیبی با کمکها و حمایت های بین المللی با سرعت بیشتری قابل حل است.

کد خبر 1439185

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha