به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه "اشپیگل" در گزارشی در این باره نوشت : باراک اوباما در حال حاضر نیاز فوری به جذب متحدان داخلی دارد. اما وی در پایتخت نمی تواند این متحدان را برای خود بیابد و این بسیار آشکار است. جمهوریخواهان مانع تصویب قوانین مد نظر وی در پارلمان هستند. جنبش "تی پارتی" نیز در مبارزاتی که با اوباما در پیش گرفته اند به هیچ عنوان کوتاه نمی آیند.
"اشپیگل" در ادامه نوشت : اوباما یک رئیس جمهوری منزوی است. قدرت او شدیدا کاهش پیدا کرده و اقتصاد کشورش متزلزل شده است. نظرسنجی ها نیز از وضعیت افتضاح وی خبر می دهند. در حدود یک سال دیگر نیز انتخابات ریاست جمهوری در این کشور برگزار خواهد شد. آیا دوران اوباما بعد از تنها چهار سال حکومت تمام خواهد شد؟
در چنین شرایطی جمهوریخواهان اطمینان زیادی به پیروزی در انتخابات آینده دارند. از نظر آنها اوباما مانند کارتر شکست پذیر است.
اما خود رئیس جمهور چطور؟ ظاهرا وی تصمیم گرفته است که هنوز به مبارزات خود ادامه دهد. حالا دیگر وی در پایتخت به دنبال متحد و طرفدار نمی گردد، بلکه به خارج از این ایالت رفته و در مدرسه ها و مراکز آتش نشانی به دنبال حامی می گردد. وی تصمیم دارد با ملت همراه شده و به مقابله با تحریمهای جمهوریخواهان در پارلمان بپردازد.
نویسنده در ادامه به سفر اخیر اوباما به ایالتهای جنوبی آمریکا از جمله ویرجینیا و دیدار وی از یک مرکز آتش نشانی اشاره کرده و نوشت : رئیس جمهور در این دیدار یک مرد آتش نشان را در آغوش گرفت .
وی در این دیدار خود با جمعی از آتش نشانان ویرجینیا اظهار داشت : این زیبا است که من چند روز روز را خارج از واشنگتن بگذرانم. اوباما در این سفر برای حفظ مقام خود تبلیغ کرده و اظهار داشت که من به کمک شما نیاز دارم. اوباما باید یک بسته اقتصادی که 450 میلیارد دلار هزینه دارد و یک میلیون شغل جدید ایجاد کند. او می گوید ما باید آمریکا را دوباره بسازیم.
"اشپیگل" در بخش دیگری از این مطلب نوشت : در واشنگتن جمهوریخواهان تا به حال به تصمیمات مد نظر اوباما نه گفته اند. اما اوباما حالا از واشنگتن خارج شده است. او از مردم درخواست می کند که پیغام رئیس جمهورشان را با نامه، تلفن و یا فاکس و ایمیل به گوش جمهوریخواهان برسانند و به نمایندگان پارلمان کشورشان یاد آوری کنند که چه چیزی را به بازی گرفته اند.
اما باید گفت آنچه به بازی گرفته شده است تنها یک برنامه اقتصادی نیست، بلکه این جایگاه ریاست جمهوری اوباما است که از طرف جمهوریخواهان به بازی گرفته شده است. اوباما می داند که اگر هنوز می خواهد شانس موفقیتی داشته باشد باید رای جمهوریخواهان را حداکثر و در بهترین شکل تا پایان پاییز تغییر دهد. ایجاد یک میلیون شغل جدید در یک سال آینده نیز می تواند حیات سیاسی رئیس جمهور را تضمین کند.
طبیعتا جمهوریخواهان در کنگره نیز این را می دانند . اوباما نیز سعی می کند فشارها روی گروه مخالف را این بار از طریق ملت افزایش دهد.
"اشپیگل" در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ یک از وعده های انتخاباتی اوباما در سال 2008 برآورده نشد، نوشت : اوباما در دوران حکومتش به صورت یک شخصیت مردد خود را نشان داد. او می خواست بعد از سالهای حکومت بوش، صلح و آشتی را در آمریکا برقرار کند، اما این کشور بیش از پیش در مسیر اختلاف و نزاعهای داخلی قرار گرفت.
این هفته نامه آلمانی در ادامه به موضع ضعف اوباما در برابر احزاب مخالف اشاره کرده و نوشت : به این ترتیب اوباما دلسردی و ناامیدی را دربین طرفدارانش به وجود آورد.
در ادامه آمده است : اوباما در مبارزات انتخاباتی خود یک شروع جدید، تقریبا در تمام عرصه ها را وعده داده بود. اما وی در سمت ریاست جمهوری کمتر تحول و دگرگونی ایجاد کرد. آمریکا به جنگ در افغانستان ادامه می دهد و زندان گوانتانامو هم همچنان باقی است. مبارزه با دگرگونی های آب و هوایی نیز از اولویتهای کاری وی حذف شد.
"دیک چنی" معاون بوش رئیس جمهوری سابق آمریکا، اخیرا در گفتگویی با اشپیگل اظهار داشته بود که سیاستهای اوباما در دوران حکومتش بهتر از آن چیزی بود که من انتظارش را داشتم .
"اشپیگل" در ادامه به سخنان اخیر اوباما در جمع مردم کارولینای شمالی اشاره کرده و نوشت : رئیس جمهور درباره زمانهای سخت برای مردم آمریکا سخن گفت و درباره نبود زمینه های خوب آموزشی و در این باره که بحران اقتصادی در آمریکا یک شبه ایجاد نشده است، بلکه در طول چندین سال به وجود آمده است.
نظر شما