۱ آبان ۱۳۹۰، ۱۳:۵۸

نهاوندیان خواستار شد:

برگزاری نمایشگاهها باید به تشکل‌ها واگذار شود

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در نامه‎ای خطاب به مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار برگزاری نمایشگاههای تخصصی از سوی تشکل‌های مربوطه شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد نهاوندیان طی نامه‌ای خطاب به مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است: موضوع توسعه و توانمندسازی تشکل‌های اقتصادی، یکی از اولویت‌های اصلی در برنامه‌های توسعه‌ای کشور بوده و در قانون برنامه پنجم توسعه و همچنین سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی، بر کمک به توسعه و توانمندسازی تشکل‌های بخش‌خصوصی و واگذاری امور تصدی‌گری دولت به آنها تاکید شده است.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: از جمله این که در مواد 94 و97 قانون برنامه پنجم توسعه به وزارت بازرگانی اجازه داده شده تا در راستای اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و به منظور ارتقای مشارکت و افزایش سهم تشکل‌ها در اقتصاد کشور، برخی امور اجرایی حوزه تجارت و بازرگانی را به تشکل‌ها واگذار کند و در مقابل تشکل‌های موضوع این ماده در برابر اختیارات واگذار شده، پاسخگو باشند.

وی تصریح کرد: بر همین اساس و در راستای کمک به توسعه و توانمندسازی تشکل‌های صادراتی که از وظایف ماموریت‌های اصلی آن وزارتخانه و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران است، تفاهم‌نامه‌ همکاری مابین سازمان توسعه تجارت ایران و اتاق ایران با موضوع کمک به این مهم منعقد شده و در آن، نقش‌ها و وظایف سازمان موصوف، اتاق ایران و تشکل‌ها تعیین شده است.

به گفته نهاوندیان، متاسفانه علیرغم تاکیدات و موارد فوق الاشاره، توفیقات و عملکرد مثبت 10 ساله اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران در برگزاری کمی و کیفی نمایشگاه‌های مبلمان اداری، خانگی و ماشین‌آلات و یراق‌آلات در سال‌های اخیر از سوی کمیته ارزیابی و صدور مجوز نمایشگاهی سازمان توسعه تجارت ایران مورد عنایت واقع نشده است؛ لذا کمیته مزبور ضمن ممانعت ازصدور مجوز برگزاری نمایشگاه برای اتحادیه موصوف، مجوز این امر را به نام شرکتی انتفاعی صادر کرده است.

وی اظهار داشت: این در حالی است که گزارشات واصله از فعالان صنف، شرکت‌کنندگان در نمایشگاه‌های مورد اشاره و بازدیدکنندگان دولتی و غیردولتی، حاکی از رضایت خاطر در برگزاری مطلوب و رشد کمی و کیفی نمایشگاه‌های موصوف بوده است.

نهاوندیان گفت: در این ارتباط نیز اتحادیه موصوف به منظور برگزاری بهینه نمایشگاه در سال‌های اخیر، نسبت به ایجاد کمیسیون‌های تخصصی نمایشگاهی و تشکیل شرکت‌های تخصصی در درون صنف اقدام نموده است.

در این ارتباط ، احمدیان رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران نیز در این باره اظهار داشت: با توجه به کیفیت برگزاری نمایشگاهها و همچنین رشد کمی و کیفی نمایشگاهها که موجبات تبدیل یک نمایشگاه در سال 86 را به 3 نمایشگاه تخصصی در سال 89 داده است، اتحادیه به عنوان الگوی برگزاری نمایشگاهها بوده است.

وی اظهارداشت: همچنین مهمترین هدف اتحادیه  به عنوان تشکل صادراتی از برگزاری نمایشگاهها ارتقاء صنعت مبلمان و دکوراسیون کشور، توسعه صادرات و همچنین مدیریت واردات بوده است.

احمدیان خاطرنشان کرد: مکاتبات و پیگیری‌های مکرری با سازمان توسعه تجارت به عمل آمده است؛ ولی متاسفانه تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نپذیرفته است .

وی اظهار داشت: با توجه اینکه تشکل‌ها موسساتی غیرانتفاعی هستند، به طور قطع رویکردی متفاوت با شرکت‌های انتفاعی برگزارکننده نمایشگاه خواهند داشت.

به گفته احمدیان، تصمیم عدم ارائه مجوز به اتحادیه موجب ایجاد خلل در پروژه‌های اجرایی اتحادیه در جهت توسعه صادرات خواهد شد. پروژه‌های تحقیقاتی مانند تدوین استراتژی صنعت مبلمان با رویکرد صادراتی، تحلیل روند صادرات و واردات صنعت مبلمان و شناسایی بازار هدف که در اتحادیه انجام شده و نمونه اجرایی مشابهی ندارد، نشان دهنده عملکرد رو به رشد اتحادیه بوده است.

همچنین فرشچی، مدیرکل خدمات تجاری بین‌المللی اتاق ایران نیز در نامه‌ای خطاب به جلالی‌پور، مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه و تجارت ایران نوشته است: ‌با عنایت به سیاست‌های سازمان توسعه تجارت ایران و اتاق ایران درخصوص حمایت از تشکل‌های کشور به خصوص در بعد صادراتی، اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران در سال‌های اخیرفعالیت‌های چشمگیری در راستای توسعه این صنعت داشته است؛ لذا در ارتباط با صدور مجوز برگزاری دهمین نمایشگاه ماشین‌آلات، یراق‌آلات و تجهیزات مربوطه به نام اتحادیه مذکور با قید شرط سپردن پیمانکاری اجرا به یکی از مجریان نمایشگاهی و نظارت مستقیم اتحادیه مبلمان موجب خواهد شد که مسئولیت انجام تعهدات و برنامه‌های پیشنهادی خدشه‌دار و سازمان واحدی پاسخگو نباشد.

همچنین مظفر علیخانی، دبیرکل  کنفدراسیون صادرات ایران هم  در این مورد گفت: قانون یا مقررات متکی به قانون بخشنامه یا دستورالعملی نداریم که برگزاری نمایشگاه توسط اتحادیه‌ها و تشکل‌ها را منع کرده باشد؛ ‌بلکه بالعکس در اساس‌نامه تشکل‌های مختلف تولیدی و صادراتی برگزاری کنفرانس، همایش، میزگرد ونمایشگاه یکی از ابزارهای بازاریابی و توسعه صادرات قلمداد شده و جزو وظایف آن‌ها ذکر شده و تشکل‌ها طبق وظیفه خود مبادرت به برگزاری نمایشگاه می‌کنند.

وی اظهارداشت: در اجرای اصل 44 هستیم و تشکل‌ها به عنوان پل ارتباطی بنگاهها‌ و دولت با برگزاری نمایشگاه، همایش و کنفرانس ارزیابی می‌شوند. با ورود اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران این نمایشگاه سال به سال از رشد کمی و کیفی بیشتری برخوردار شد و سال به سال رضایت جامعه مخاطب یعنی تولیدکنندگان، صادرکنندگان ، تامین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان و مسوولین مرتبط بیشترشد .

همچنین جواد رجبی‌راد، نایب رئیس کمیسیون تشکلهای اتاق نیز نیز گفت: اتحادیه در 10 سال نمایشگاه برگزار کرده است، نمایشگاه باید توسط متخصصین خود برگزار شود، چراکه شرکتی که تخصصی در زمینه مبلمان ندارد، نباید نمایشگاه برگزار کند.

وی اظهارداشت: ‌نمایشگاه باید همچون گذشته با اجرای اتحادیه باشد و غیر از این خلاف قانون، مصلحت و حمایت از تشکل‌ها است. بنابراین اگر دولت به شعار خودش مبنی بر حمایت از تشکل‌ها پایبند است باید بپذیرد که اتحادیه مجری خوبی بوده است.

کد خبر 1441057

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha