به گزارش خبرنگار مهر، اکبر نیکزاد بعدازظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با وجود اینکه کهگیلویه و بویراحمد از حجم عظیم و منابع غنی آب برخوردار است اما در گذشته کار مطالعاتی و تحقیقاتی در این خصوص صورت نگرفته و حجم سرمایه گذاری در این رابطه بسیار اندک بوده است.
وی تصریح کرد: این استان با یک درصد وسعت کشور، حدود 10 درصد آب شیرین کشور را داراست اما این حجم عظیم آب شیرین سودی قابل قبول برای مردم استان و حتی در سطح ملی و منطقهای نداشته است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: این استان دارای منابع آبی خوبی برای تولید برق، آب شرب، صنعت، کشاورزی و گردشگری است و برنامه دولت و وزارت نیرو براستفاده از تمام ظرفیت آبی استان براساس اولویتهاست.
وی بیان کرد: هم اکنون سرمایه گذاری در بخش آب استان با هدف جلوگیری از هدر روی آب و ارزش افزوده، تولید انرژی، تامین آب آشامیدنی، کشاورزی، صنعتی و دیگر مصارف و ایجاد اشتغال در دست اقدام است.
نیکزاد افزود: کارهای مطالعاتی برای احداث 22 سد کوچک و بزرگ آبی تک منظوره و دو منظوره برای تامین آب و برق در این استان انجام شده و یا در دست اجرا است.
وی اظهار داشت: تولید 130مگاوات برق از طریق سدهای کوچک برق آبی که با سرمایه گذاری کم همراه است، باعث توسعه و تقویت بخش انرژی در استان می شود.
ا
استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین آب را اولویت و محور اساسی توسعه استان عنوان کرد و گفت: برای بهره برداری از آب استان، بزرگترین تصمیم گیری در تحول آب استان رقم خورد و قرارداد تهیه سند آب استان به امضا رسیده است.
نیکزاد بیان داشت: این قرارداد با شرکت مهندسین مشاور "مهاب قدس" یکی از 10 مشاور برتر آب خاورمیانه و آسیا با اعتبار 60 میلیارد ریال منعقد شد.
وی افزود: این تفاهمنامه مهم با هدف شناسایی کامل ظرفیتها و پتانسیلهای آبی و طراحی آن برای استفاده از منابع آبی موجود جهت مصارف شرب شهری و روستایی، کشاورزی، صنعت، گردشگری، آبزی پروری، تولید انرژی برقآبی تا افق 1420 است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین عنوان کرد: برنامه اجرای تونل انحراف آب سد چم شیر در این استان آغاز شده و عملا این سد در مرحله اجرا قرار گرفته است.
وی یادآور شد: سد "سیدون" هم در برنامه کاری قرار دارد و کار مطالعاتی، فنی و اقتصادی آن در حال تکمیل شدن است.
نظر شما