مهندس عبدالوهاب مقصودلو در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه در دریای عمان و خلیج فارس گونه های با ارزشی از آبسنگهای مرجانی (مرجان) وجود دارد، افزود: در حال حاضر دنیا با پدیده تغییرات اقلیمی مواجه است که طی آن زمین رو به گرمتر شدن می رود در این راستا محققان مطالعاتی را در زمینه اثرات تغییرات اقلیم آغاز کردند که یکی از زمینه هایی که در دستور کار قرار دارد اثرات تغییرات اقلیم بر روی حیات مرجانها است.
عضو هیئت علمی موسسه ملی اقیانوس شناسی با اشاره به مزایای تحقیقاتی حوزه خلیج فارس اظهار داشت: در خلیج فارس شرایطی وجود دارد که این حوزه را تبدیل به یک آزمایشگاه طبیعی کرده است. این حوزه به دلیل داشتن عمق کم، شوری بالا و دمای بالاتر نسبت به اقیانوس هند، باعث شده است تا به عنوان مدلی مناسب برای مطالعات آبسنگهای مرجانی برای محققان سراسر دنیا مطرح شود.
عضو هیئت علمی موسسه ملی اقیانوس شناسی با اشاره به تنوع زیستی در خلیج فارس و دریای عمان ادامه داد: طبق مطالعات این موسسه، تاکنون حدود 33 گونه مرجان سخت در خلیج فارس ثبت شده است و پیش بینی می شود که این تعداد به 40 گونه مرجان سخت برسد.
وی با اشاره به تهدیدات زیست محیطی برای مرجانها یادآور شد: مطالعات ما نشان داد که آلودگیهایی در جزایر لارک و کیش ناشی از فعالیتهای تفریحی گسترده شده این امر تهدیدات زیست محیطی را برای مرجانها ایجاد کرده است که توجه بیشتر مسئولان را در این زمینه می طلبد.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقاتی اقیانوس شناسی به برنامه های این موسسه برای حفاظت از گونه های مرجانی کشور اشاره کرد و توضیح داد: در این راستا موسسه اقداماتی را در زمینه حفاظت و مدیریت این مرجانها انجام داده و از سال 1383 به عنوان هماهنگ کننده منطقه ای شبکه جهانی پایش آبسنگهای مرجانی (GCRMN) انتخاب شده است.
وی به جزئیات این شبکه اشاره کرد و گفت: این شبکه یک نهاد غیر دولتی است که با همکاری و موافقت 8 کشور چون آمریکا، سوئد و استرالیا ایجاد شده است و وظیفه آن حمایت از فعالیتهایی که در خصوص حفظ آبسنگهای مرجانی در دنیا انجام می شود، است.
مقصودلو ادامه داد: دفتر مرکزی این شبکه در موسسه علوم دریایی استرالیا مستقر است و هرسال به این شبکه گزارشهایی را ارسال می کنیم و این شبکه گزارشهای ارسالی را برای کل دنیا چاپ می کند. در سال 2008 ایران در نگارش فصل پنجم این گزارش در خصوص مرجانهای منطقه خلیج فارس و دریای عمان مشارکت داشت.
نظر شما