۲ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۴۰

شیخ الاسلامی اعلام کرد:

معافیت‌های بیمه‌ای برای جذب معلولان

معافیت‌های بیمه‌ای برای جذب معلولان

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اعمال معافیتهای بیمه ای برای جذب معلولان خبرداد و گفت: اعطای تسهیلات مالی به این قشر از اولویتهای کاری است.

به گزارش خبرنگار مهر نشست سراسری مدیران کل سازمان بهزیستی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

عبدالرضا شیخ الاسلامی در این نشست ضمن تاکید بر توانمند سازی سازمان بهزیستی گفت: بحث توانمند سازی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از محوری ترین و اصلی ترین وظایف محسوب می شود.

وی افزود: با نگاهی تحول گرا و با مدیریت انقلابی و با داشتن باور، انگیزه قلبی، قوی و انقلابی و آمادگی روحی، می توان تحول گسترده ای در حوزه سازمان بهزیستی ایجاد کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به وجود 3 میلیون و 200 هزار معلول در کشور به لزوم شناسایی و احیای ظرفیتها و اتخاذ راه کارهای  نو در جهت برطرف کردن نیازها و خواسته های این قشر از جامعه تاکید کرد.

وی با تاکید بر مقوله پیشگیری و تقدم آن بر بحث درمان در حوزه بهزیستی افزود: با اقدامات و رویکرد پیشگیرانه می توان از بروز بسیاری از آسیب ها و معلولیتها جلوگیری کرد و با توجه به امر پیشگیری و اختصاص منابع به این امر، فکر، ایده و تدبیر معطوف به امر  پیشگیری می شود.

شیخ الاسلامی با اشاره به اهمیت مبحث پیش بینی و روابط آن با پیشگیری افزود: با مطالعات عالمانه و کارشناسانه در جامعه هدف، باید به مدلهای پیشرفته پیش بینی و پیشگیری دست یافت و با تدبیر، مدیریت و هوشمندی و استفاده از روشهای علمی، دانش و آگاهی و تجربه که از شاخص های اصلی پیش بینی هستند در سازمان بهزیستی مورد اهتمام قرار گیرند.

وی با اشاره به محدودیت منابع و امکانات در حوزه بهزیستی افزود: در این حوزه باید از ظرفیتهای مردمی استفاده کرد و با جلب مشارکتهای مردمی در جهت توسعه فعالیتهای بهزیستی اقدام کرد.

وی به  لزوم برنامه ریزی، سازماندهی، سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت و برون سپاری امور در حوزه بهزیستی تاکید کرد و افزود: توسعه مهدهای کودک، برگزاری دوره های آموزشی و استانداردسازی آموزشی و تعیین چارچوبها در بخش های مختلف سازمان بهزیستی از برنامه های مهم دولت در این حوزه است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه توانمندسازی معلولان به معنای شناسایی علتها است، افزود: سازمان بهزیستی باید با شناسایی لایه های پیشین به  ریشه بروز معلولیتها و آسیب ها توجه کند.

شیخ الاسلامی حرکت سازمان بهزیستی به سمت رهایی از کارهای تصدی گرایانه، روی آوردن به امور سیاستگذاری و حاکمیتی، شناسایی، هدایت و استفاده از ظرفیتهای مردمی در این بخش را مورد تاکید قرار داد.

وی افزود: با شناسایی ظرفیتهای مردمی و وارد کردن مردم به صحنه وحیطه مسئولیتها، بسیاری از مشکلات مرتفع می شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مبحث اشتغال معلولان افزود: در شورایعالی اشتغال تصویب شد 100 هزار فرصت شغلی برای معلولان ایجاد شود.

وی همچنین با اشاره به وجود 3 میلیون معلول در کشور تصریح کرد: توجه به مسائل اشتغال، مسکن و جابه جایی معلولان از مقوله های مورد توجه مسئولان در این زمینه است که در این راستا هم اینک 24 هزار سازمان مردم نهاد در امور معلولان فعالیت دارند.

شیخ الاسلامی با اشاره به استفاده از مزایای طرح استاد - شاگردی برای معلولان گفت: معلولان با استفاده از مزایای این طرح می توانند از ظرفیتهای آموزش رایگان برای راه اندازی کسب و کار استفاده کنند.

وی بر لزوم اعطای تسهیلات مالی به قشر معلولان تاکید کرد و افزود: اعطای تسهیلات مالی به این قشر از اولویتهای کاری است و هر معلولی به شرط ارائه طرحهای کسب و کار دارای توجیه اقتصادی می تواند از منابع صندوق مهر امام رضا (ع) استفاده کند و معلولانی که در حوزه کارآفرینی ، طرحهای کسب و کار مناسب ارائه دهند می توانند از تسهیلات مالی بهره گیرند.

وی ادامه داد: همچنین تمامی کارفرمایانی که معلولان را بکار گیرند، از پرداخت سهم بیمه کارفرما معاف می شوند.

وی همچنین بر لزوم تاسیس مراکز حرفه آموزی ویژه معلولان و تشکیل تشکلهای حرفه ای و بر تعاونی های افراد معلول تاکید کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ظرفیت استفاده از مزایای قانون مشاغل خانگی را برای معلولان با توجه به وضعیت جسمی آنان فرصت بسیار مناسبی برای این قشر برشمرد و افزود: با تصویب قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، فرصت مناسبی برای استفاده از این ظرفیت به وجود می آید.

شیخ الاسلامی افزود: با استفاده از ظرفیتهای مشاغل دانش بنیان و تشکیل تعاونی های ویژه معلولان، ضرب پایداری مشاغل ویژه معلولان افزایش می یابد.

وی توجه به امور مسایل معلولان را از برنامه های مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برشمرد و افزود: مسایل مربوط به معلولان در مراکز تصمیم گیری اعم از شورایعالی اشتغال و شورایعالی تامین اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد.

شیخ الاسلامی تبلیغ و اطلاع رسانی هدفمند، عالمانه و متناسب با نیاز در امور مربوط به حوزه بهزیستی با کمترین هزینه و با استفاده از نهادهای مسئول را مورد تاکید قرار داد و افزود: روحیه افراد در سازمان بهزیستی باید بر مبنای خوشرویی، مهربانی و دلسوزی باشد.

کد خبر 1441829

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha