به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود بکایی در کارگروه صنعت و معدن همدان افزود: از مجموع 42 پروانه 12 پروانه مربوط به شهرستان همدان است که این مجتمع ها به تناسب نوع فعالیت از 10 تا 80 دار قالی را زیر پوشش قرار می دهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 350 دار قالی در مجتمع های غیر متمرکز شهرستان همدان دایر است، اضافه کرد: 70 گروه مجتمعی به صورت غیر متمرکز با مدیریت متمرکز در استان همدان فعال هستند.
بکایی افزود: در حال حاضر 47 هزار بافنده فرش دستباف در استان همدان وجود دارد که 23 هزار نفر از آنان به صورت حرفه ای و دائمی فعال هستند.
وی اظهار داشت: این بافندگان فرش دستباف سالانه 80 هزار متر مربع فرش تولید می کنند و در سال های قبل 120 تا 200 هزار فرش دستباف به کشورهای خارجی صادر کرده اند.
وی با بیان اینکه در سال های گذشته در زمینه صادرات فرش فعالیت های خوبی انجام شده است، افزود: در سال 85، 226 هزار متر مربع فرش دستباف از همدان صادر شده است.
بکایی افزود: 16 رشته در زمینه تمرکز طراحی، رنگرزی، پرداخت و نقاشی مرتبط با فرش فعالیت می کنند که همه آنان خدمات خود را در شهرستان همدان ارائه می دهند.
وی با بیان اینکه اعتبار فرش دنیا به ایران است، افزود: طرح ها و نقشه های منحصر به فرد فرش ایران در جایی وجود ندارد و هیچ طرح و نقشی شبیه به آن نیست.
وی در زمینه آموزش های قالی بافی نیز گفت: در آموزش های بهبافی که 30 قالیباف زیر پوشش قرار گرفتند مربیان دانش آموخته رشته فرش هر هفته یک ساعت بر بافت آنان نظارت می کنند تا عیوب و نقایص قالیبافان را رفع کنند.
بکایی اضافه کرد: در آموزش های بلند مدت نیز که 45 روزه برگزار شد 370 نفر از قالیبافان در 10 دوره آموزشی آموزش های لازم را فرا گرفتند.
وی افزود: 16 دوره آموزشی نیز در سال جاری پیش بینی شده که 570 نفر آموزش های لازم را در روستاهای بخش مرکزی، شرا و همدان فرا خواهند گرفت.
نظر شما