به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که مسئولان و کارشناسان محیط زیست از استفاده بی حساب و کتاب سم و کودهای شیمیایی در بخش کشاورزی هشدار داده اند، همچنان مسئولان سعی دارند چشم های خود را بر روی عواقب این قبیل بی توجهی ها ببندند و نسبت به کوتاهی ها به این در و آن در بزنند.
سروش مدبری یک استاد دانشگاه گفت: باید هر چه سریعتر برای آگاهی بیشتر کشاورزان، فرهنگ سازی کرد؛ یک کشاورز به دنبال برداشت محصولی با کیفیت است به همین دلیل برای جلوگیری از ضرر مالی و از بین رفتن محصول گمان می کند از هر نوع سم به هر میزان می تواند استفاده کند.
وی در ادامه بیان کرد: برخی کشاورزان از اثرات سوء سم ها با خبر نیستند. اما کارشناسان و مسئولان سازمان های ذی ربط که تحصیلات و تخصص لازم را دارند باید در زمینه مطلع کردن کشاورزان اقدام کنند.
البته در این بین برخی کشاورزان به دلیل مشکلات مالی به استفاده از کودها و سموم ارزان تمایل دارند. بنابراین به ساماندهی و کنترل بر عملکرد فروشگاه هایی که اقدام به فروش سم می کنند نیاز مبرم است.
وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی این بخش باید هر چه سریعتر وارد عمل شود و از سازمان های زیر مجموعه خود بخواهد تا به این اوضاع سروسامانی بدهند.
در دهه 1950 برای اولین بار سم ددت برای مبارزه با مالاریا و پشه آنوفل ساخته شده که پس از آن با استقبال کشاورازن مواجه شد اما پس از گذشت زمان و پیشرفت های علمی محققان اعلام کردند این سم سرطان زا است بنابراین استفاده از آن ممنوع شد.
با توجه به این اتفاقات می توان انتظار داشت تا مسئولان و کشاورزان نسبت به سلامت مردم هوشیارتر فعالیت کنند.
وزارت بهداشت و درمان با انجام یک سری تحقیقات علمی در مناطق مختلف کشور، استفاده بی رویه سموم و کودهای شیمیایی را مورد ارزیابی قرار دارد؛ از آنجایی که گروهی از این سموم برای سلامت انسان مضر هستند و اثرات سوء آن تا مدت ها در خاک باقی می ماند گزارش هایی به صورت منطقه ای تهیه شده است.
مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی نیز ضمن هشدار به استفاده از مواد نگهدارنده در محصولات غذایی و سموم در بخش کشاورزی، گفت: باید هر چه سریعتر استفاده از این مواد مورد بازنگری قرار گیرد.
در ادامه محمد جواد سروش معاون سازمان حفظ نباتات، به الزامی نبودن مراجعه کشاورزان به کلینیک های گیاه پزشکی اشاره کرد و گفت: کشاورزان اگر بدون توجه از سموم استفاده می کنند به این دلیل است که از عواقب آن مطلع نیستند.
هرچند که در قانون حفظ نباتات بخشی در زمینه استفاده از سموم گنجانده شده است و قرار است مراجعه کشاورزان به گیاه پزشکان اجباری شود اما تا آن زمان باید شاهد سرازیر شدن سیلی از سموم به سوی زمین های کشاورزی باشیم. مسئولان سازمان حفظ نباتات اعلام کردند که تا یک ماه آینده تکلیف این قانون نهایی و پس از آن مراجعه کشاورزان به کلینیک های گیاه پزشکی الزام قانونی پیدا می کند.
نظر شما