به گزارش خبرگزاری مهر، محمدصادق اکبری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اعلام این مطلب گفت: با نگرش مناسبی که در دولت و مجلس وجود داشت، این ماده به تصویب رسید. در ماده 41 بر دو سند بالادستی منشور تربیتی نسل جوان و سند ملی توسعه و ساماندهی امور جوانان تاکید شده است تا با رویکرد عملیاتی شدن و تدوین برنامه های اجرایی برای بخش های مختلف این اسناد، آنها را مورد بررسی و بازنگری قرار داده و اقدامات دستگاه ها را بر مبنای پیش بینی های به عمل آمده در اسناد ساماندهی کنیم.
وی افزود: ساز و کار اجرایی بر مبنای ماده 41 در وزارتخانه به صورت دقیق طراحی و پیش بینی شده و به همین منظور کمیته های پنجگانه شامل کمیته بررسی و بازنگری وظایف دستگاه های ذی ربط در حوزه جوانان، کمیته بررسی و بازنگری شاخص های امور جوانان، کمیته تدوین و تنظیم ساماندهی امور جوانان، کمیته بررسی و بازنگری منشور تربیتی و سند ملی توسعه و ساماندهی امور جوانان و کمیته پیش بینی و تنظیم اعتبارات برای عملیاتی کردن این ماده در حال شکل گیری است.
وی قانون برنامه پنجم توسعه را به عنوان سند بالادستی نظام در حوزه جوانان حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: با توجه به آسیب شناسی که در حوزه مدیریت راهبردی امور جوانان به عمل آمده، ساز و کارهای قانونی در ماده 41 پیش بینی شده تا خلاهایی که در حوزه ساماندهی امور جوانان با آنها مواجه بودیم را برطرف سازد. از جمله این موارد نبودن ردیفی ذیل دستگاه های اجرایی تحت عنوان ساماندهی امور جوانان و بودجه ای تحت این ردیف بود که برای این امور تدابیر خوبی اندیشیده شده است.
اکبری گفت: براساس ماده 41 قانون برنامه پنجم توسعه، دستگاه های اجرایی و موسسات عمومی غیر دولتی ذی ربط که از بودجه عمومی دولت استفاده می کنند، براساس منشور تربیتی نسل جوان و سند ملی توسعه و ساماندهی امور جوانان مصوب دولت، ضمن ایجاد «برنامه ساماندهی امور جوانان» ذیل بودجه سنواتی خود، باید از طریق ستاد ملی و استانی ساماندهی امور جوانان اقدامات لازم را جهت اجرایی شدن این اسناد در طول سال های برنامه به عمل آورند.
معاون ساماندهی امور جوانان تصریح کرد: در بند « ج » ماده 41 از دولت خواسته شده لایحه ساماندهی تکالیف دستگاه های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری را با هدف بازنگری و شفاف سازی وظایف آنها در مواجهه با مسائل و چالش های فراروی جوانان تهیه و در سال اول برنامه جهت تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
همچنین آیین نامه اجرایی این ماده، منشور، سند ملی و لایحه موضوع بند (ج) توسط سازمان ملی جوانان و معاونت در سال اول برنامه باید تهیه و به تصویب هیئت وزیران می رسید که این مهم توسط وزارت ورزش و جوانان تهیه و به معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری ارسال شده است. این معاونت پس از تجمیع آیین نامه های اجرایی سایر مواد قانونی که توسط دیگر دستگاه ها تهیه می شود، آنها را برای بررسی و تصویب به هیئت دولت ارائه خواهد داد.
لازم به ذکر است معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان پیش از این به عنوان مدیرکل هماهنگی امور مجلس و استان ها، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی، معاون طرح برنامه و هماهنگی دستگاه ها در سازمان ملی جوانان و دبیر ستاد ملی ساماندهی امور جوانان، عهده دار ساماندهی وظایف و امور مرتبط با شورای عالی جوانان و ساماندهی امور جوانان بوده است.
نظر شما