به گزارش خبرنگار مهر، برنامه بزرگداشت روز جهانی میراث دیداری و شنیداری، پیش از ظهر امروز چهارشنبه 4 آبان، با حضور اسحق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، علیاکبر اشعری، مشاور رئیس جمهور و رئیس سابق کتابخانه ملی، فرهاد اعتمادی رییس اداره ارتباطات کمیسیون ملی یونسکو، حجتالاسلام سیدرمضان موسوی مقدم، قائم مقام سازمان صداوسیما، سفرا و فعالان عرصه میرات دیداری و شنیداری در سالن همایش یوسف شریعتزاده کتابخانه ملی برگزار شد.
موسویمقدم در این برنامه گفت: وقتی سخن از میراث دیداری و شنیداری به میان میآید، خود به خود مقوله بسیار مهم تاریخ و چگونگی استفاده از آن در ذهن متبادر میشود. اگر بپذیریم که حافظه دیداری و شنیداری هم بخشی از تاریخ و هویت ابنای بشر است، قطعا باید توجه داشته باشیم که در نقل، نقد و نتیجهگیری این حافظه، باید تلاش زیادی بکنیم.
وی افزود: اگرچه حفظ و نگهداری از میراث دیداری و شنیداری برای همه ضروری است و سازمانهایی مانند یونسکو بر این کار اهتمام دارند، اما نحوه استفاده از آن هم باید با همین جدیت و همت انجام شود تا راهزنان تاریخ از صداقتهای به جا مانده، استفاده نابجا نکنند. چه بسیار میراث گرانسگی که از آنها سوء استفاده شده و باعث رفتن دودش به چشم همه شده است. میراث دیداری و شنیداری به دلیل پویایی خود در همه عصرها بیش از میراثهای دیگر، تاثیرگذاری فراوانی روی مخاطب، اغنای محققان، مبلغان، مربیان، سیاستمداران و ... داشته است.
قائم مقام سازمان صداوسیما گفت: بنابراین باید از این میراث و ارزش، در گسترده امروز و فردا محافظت شود و هرگونه محافظت و ثبت و ضبط، نه تنها هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری است. نباید به وضع فعلی راضی بود و باید گامهای بلندتری در این زمینه برداشته شود تا کمبودها جبران شود.
موسویمقدم ادامه داد: کسانی که از این میراث عظیم پاسداری میکنند سربازانی هستند که با مظلومیت از میراث ملتها نگهداری میکنند. در این محفل، سرودهها و آثار موسیقایی انقلاب، سرودها و آثار موسیقایی دفاع مقدس و تصاویر و بیانات امام خمینی (ره) به میراث دیداری و شنیداری تاریخ سپرده خواهد شد.
در ادامه این مراسم محمدحسن سمسار به بیان سخنانی درباره آلبومخانه کاخ گلستان و احمدعلی راغب درباره موسیقی، مفاهیم و ارزشها به بیان سخنانی پرداختند.
نظر شما