به گزارش خبرنگار مهر، محمد بهزاد ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاح پست برق دریا در بندرعباس با بیان اینکه ایران از لحاظ تولید برق در منطقه در جایگاه نخست قرار دارد، عنوان کرد: در حال حاضر 26 میلیون مشترک برق و بیش از 63 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده برق در ایران وجود دارد و ایران در میان 200 کشور دنیا در رتبه پانزدهم تولید و ایجاد ظرفیت نصب شده برق قرار دارد.
وی ادامه داد: از لحاظ رشد ظرفیت نصب شده برق نیز ایران در رتبه سوم دنیا قرار دارد که تمامی این موفقیتها ناشی از تلاشهای دولت در طول شش سال گذشته بوده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: ظرفیت تولید برق کشور از 11 سال پیش تا امروز 63 هزار مگاوات است که 40 درصد آن یعنی رقمی معادل 26 هزار مگاوات تنها در طول شش سال گذشته ایجاد شده است که این نشان دهنده توجه دولت به زیرساختهای شبکه برق است.
بهزاد با اشاره به تامین مطلوب برق در تابستان امسال، اظهار داشت: در تابستان امسال با وجود افزایش مصرف برق و در حالی که پیک بار مصرف در روز دوازدهم مردادماه به 42 هزار و 208 مگاوات رسید اما هیچ مشکلی در برق رسانی و تامین برق به وجود نیامد و وزارت نیرو آمادگی تولید 215 مگاوات برق حرارتی و 2 هزار و 150 مگاوات دیگر برق را در تابستان داشت.
وی با بیان اینکه برق در استانهای جنوبی کشور همانند اکسیژن یک نیاز اساسی است، بیان داشت: در مناطق جنوبی در طول 9 ماه از سال مردم مجبورند از وسایل خنک کننده استفاده کنند و خوشبختانه تابستان امسال بهترین تابستان تاریخ در مناطق جنوبی بود و مشکلات کمتری از لحاظ تامین برق در این مناطق به وجود آمد.
لزوم سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت برق
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت برق، تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده تا میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت برق و احداث نیروگاه به هزار میلیارد تومان برسد و باید مسئولان استانی شرکتهای خصوصی را تشویق کنند تا در صنعت برق سرمایه گذاری کنند.
بهزاد اضافه کرد: طبق برنامه وزارت صنعت نیز باید چهار هزار مگاوات برق تولید کند پس باید کارخانجات بزرگی همچون فولاد و آلومینیوم که در استان هرمزگان نیز وجود دارند در تولید برق و احداث نیروگاه سرمایه گذاری کنند.
وی از احداث نیروگاه سیکل ترکیبی گنو در بندرعباس خبر داد و گفت: این نیروگاه ظرفیت تولید 500 مگاوات برق را دارد و در واقع این آخرین نیروگاهی است که با سرمایه دولت در هرمزگان احداث می شود و باید مابقی نیروگاهها توسط بخش خصوصی احداث گردد.
هزینه های زیاد نگهداری از نیروگاهها
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در ادامه به هزینه های بالای نگهداری از نیروگاهها اشاره کرد و افزود: برای نگهداری از نیروگاهها باید قطعات گران قیمتی را تهیه کرد و بودجه های معمول وزارت نیرو پاسخگوی هزینه های نگهداری از نیروگاهها نیست و مصرف کننده های عمده برق باید هزینه برق مصرفی خود را به موقع پرداخت کنند تا وزارت نیرو با مشکل مواجه نشود.
بهزاد با اشاره به بدهی بسیار زیاد کارخانه آلومینیوم المهدی بندرعباس به وزارت نیرو، عنوان کرد: بدهی این کارخانه به وزارت نیرو 210 میلیارد تومان است و اگر کارخانجات بزرگی همچون آلومینیوم هزینه های برق مصرفی خود را پرداخت نکنند وزارت نیرو هم نمی تواند نیروگاهها را تجهیز کند و در تابستان سال آینده با مشکلات فراوانی برای تولید برق مواجه خواهیم شد.
وی تاکید کرد: بودجه عمومی وزارت نیرو در قسمت برق زیر هزار میلیارد تومان است و برای نگه داری و تجهیز نیروگاههای برق کارخانجات بزرگ و مصرف کننده های عمده برق باید هزینه برق مصرفی خود را به موقع پرداخت کنند.
نظر شما