به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري قدس ، اسرائيل روز دوشنبه هفته گذشته اعلام كرد كه 159 اسير فلسطيني را آزاد خواهد كرد. اين دومين اقدام نمايشي رژيم صهيونيستي در آزادسازي اسيران فلسطيني است.
سي ام آذر ماه نيز 170 فلسطيني ازبازداشتگاه هاي اسرائيل رها شدند . در حالي كه مقامهاي فلسطيني و ناظران سياسي اين اقدام را تنها مربوط به افرادي مي دانند كه مدت محكوميتشان تمام شده يا اينكه به دليل تنها نداشتن مجوز كار بازداشت شده بودند.
كارشناسان معتقدند وضعيت اسيران فلسطيني همچنان در هاله اي از ابهام باقي مانده است.
آخرين گزارشها ازفلسطين حاكي از آن است كه كودكان فلسطيني بسياري در بازداشتگاه هاي اسرائيل وجود دارند ، از اين گذشته سربازان اسرائيلي در روزهاي اخير به ربودن وبازجويي از كودكان فلسطيني نيز اقدام مي كنند. در اين بين شماري از زنان فلسطيني نيز درطول انتفاضه بازداشت شده اند كه هنوز تكليف آنها مشخص نيست، وضعيت حقوقي زندانيان فلسطيني با بازداشت هاي اداري در خلاء قانوني قرار گرفته و نيروهاي امنيتي اسرائيل به دلخواه و بدون هيچ گونه حكم قضايي، مدت بازداشت اين گونه زندانيان را تمديد مي كنند. علاوه بر اين وضعيت بهداشتي زندانهاي اسرائيل نيز بسيار تهديد آميز گزارش مي شود.
كودكان:
درحال حاضر 312 كودك و نوجوان در زندانهاي اسرائيل وجود دارند كه 74 نفر از آنها محكوم شده اند و 220 نفر ديگر در انتظارمحاكمه هستند و 18 كودك نيز در بازداشت اداري به سر مي برند. از ميان كودكان اسير فلسطيني 45 كودك بيمار و محروم از نظارت هاي بهداشتي و درماني هستند، نظارتهايي كه از ساده ترين حقوق يك زنداني است و تمامي قوانين بين المللي به ويزه موافقنامه حقوق كودك، بر آن تاكيد دارد.
گزارش اداره برنامه ريزي و سرشماري فلسطيني ها در تاريخ 30 آذرماه سال جاري با اعلام اين مطلب ، بخش هايي از اقدامات وحشيانه زندانبانان اسراييلي عليه كودكان اسير را مورد اشاره قرار داده كه از آن جمله مي توان به عدم ارائه وعده هاي غذايي، نبود وسايل بهداشتي، انتشار حشرات موذي در اتاق زندان، نبود تهويه مناسب، در سلولها و ... اشاره كرد.
آخرين گزارش ها حاكي از آن است كه نيروهاي نظامي اسرائيل كودكان فلسطيني را مي ربايند وبا آزارواذيت ، آنها را مورد بازجويي قرارمي دهند. نظاميان صهيونيست تعدادي از كودكان را 27 آذر ماه در منطقه الكركفه در شهر بيت لحم ربودند و به نقطه نامعلومي انتقال دادند.
جمال ظواهره كودك 9 ساله اي كه در ميان كودكان ربوده شده به چشم مي خورد، پس از خروج ازمنزل براي بازي باديگر كودكان فلسطيني ناپديد شد و نيمه شب ترسان و مضطرب به خانه بازگشت.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري قدس در تاريخ 29/9/1383 از منابع مطلع خود در بيت لحم ضمن تاييد اين خبر به نقل ازخانواده جمال الظواهره نوشت: فرزندشان پس از ربوده شدن به پست بازرسي نظامي جيلو در منطقه شمالي شهر بيت لحم انتقال داده شده و تحت بازجويي شديد نظاميان اسراييلي قرار گرفت. بازجويان نظامي اسرائيل با بكارگيري روشهاي غير اخلاقي و ايجاد رعب و ترس در اين كودك فلسطيني او را مجبور به ارائه شماره تلفن منزل و اطلاعات ديگري كردند.
گفتني است برادر 17 ساله اين كودك فلسطيني به اتهام عمليات ضد اسرائيلي به چهارسال وهفت ماه زندان و پرداخت غرامت مالي محكوم و هم اكنون در بازداشت نيروهاي اسراييلي به سر مي برد.
آخرين آمار موسسه يهودي - فلسطيني سليم نيز حكايت از آن دارد كه حدود 100 تا 200 كودك فلسطيني در بازداشتگاههاي اسرائيل به سر مي برند كه اتهام همه آنان تنها پرتاپ سنگ به طرف نظاميان اشغالگر عنوان شده است.
زنان:
گزارش اداره برنامه ريزي و سرشماري اسيران وآزادگان فلسطيني حاكي از آن است كه 300 زن فلسطيني به ويژه از زمان آغاز انتفاضه در زندانهاي اسرائيل به سر مي برند.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري قدس انجمن فلسطيني حمايت از اسيران با صدور بيانيه اي در تاريخ 16/9/1383 اعلام كرد كه اسيران زن فلسطيني در زندانهاي اسراييل با رفتارهاي غير اخلاقي ماموران امنيتي صهيونيستي مواجهند و به نقل از چند زن فلسطيني تاكيد كرد كه اسيران زن فلسطيني در زندان اشغالگران اسراييلي روزانه با رفتارهاي بسيار وقيحانه بازجويان صهيونيستي روبرو هستند و آنان با توسل به اين شيوه ها، از زنان فلسطيني اعتراف مي گيرند.
اين انجمن ، سرويس مخابرات اسرائيل (شاباك) را به فساد اخلاقي و رفتار غير انساني متهم و اعلام كرد: اين سرويس با حمايت ازرژيم اسرائيل اجازه دارد كه از ابزارها و روشهايي در برخورد با زندانيان فلسطيني استفاده كند كه براساس قوانين بين المللي، بكارگيري آنها در جلسات بازجويي ممنوع است.
اسيراني كه شهيد شدند:
انجمن حمايت از اسيران فلسطيني، در بيانيه خود تصريح كرد: كه در حال حاضر بيش از يكصد اسير زن فلسطيني در زندانهاي رژيم اسراييل در شرايط بسيار سخت بسر مي برند و به طور بي سابقه اي مورد برخي تعرضات قرار مي گيرند.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري قدس در اين حال اداره برنامه ريزي و سرشماري وزارت اسيران و آزادگان فلسطين در تاريخ 30/9/1383 اعلام كرد كه در حال حاضر بيش از 7500 اسير فلسطيني از جمله 404 اسيري كه قبل از تاسيس تشكيلات خودگردان در بازداشت بوده اند در زندانهاي اسرائيلي به سر مي برند.
در اين بين 671 اسير نيز قبل از انتفاضه الاقصي زنداني شده اند. اين گزارش حاكي است از مجموع كل اسيران و بازداشت شدگان فلسطيني 187 اسير از غزه، 356 نفر از كرانه باختري، 88 نفر از قدس و 40 نفر ديگر از سرزمينهاي اشغالي سال 48 مي باشد.
در بين اسيران ياد شده 1727 نفر متاهل و سرپرست خانواده هستند. 1279 نفر مدت محكوميتي بين يك ماه تا 10 سال دارند و 246اسير نيز مدت محكوميتشان از 10 تا 15 سال است و در اين بين 477 نفر نيز محكوميتي 15 ساله دارند.
تعداد اسيراني كه به 50 سال زندان محكوم شده اند بالغ بر 434 اسير است. 444 اسيرتاكنون 10 سال محكوميت و 140 نفر نيز 15 سال و 16 نفر نيز 20 سال و 5 اسير نيز 25 سال محكوميت خود را گذارنده اند. سعيد العتبه با گذراندن 28 سال محكوميت در زندان ، با سابقه ترين زنداني فلسطيني در بند زندان هاي رژيم اسراييل است.
تاكنون 175اسير دراثراستفاده غير مجاز ازروشهاي مختلف شكنجه در زندانهاي اسرائيل شهيد شده اند كه 70 نفر از اين شهيدان به طور عامدانه پس از بازداشت به قتل رسيده اند.
وضعيت بهداشتي:
انجمن حمايت از اسيران فلسطيني درتازه ترين گزارش خود اعلام كرد كه 950 اسير فلسطيني درنتيجه اهمال كاري هاي پزشكي و عدم درمان به موقع درزندان هاي اسراييل در آستانه مرگ قرار دارند.
عدم ارائه خدمات پزشكي به اسيران برخلاف تمامي قوانين بين المللي به ويژه كنوانسيون چهارم ژنو است كه بر حق استفاده از خدمات پزشكي در زمان اسارت تاكيد دارد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري قدس اين گزارش كه در تاريخ 2/10/1383 صادر شده، خاطر نشان مي كند، وضعيت بهداشتي اسيران فلسطيني آشكارا در چهارسال گذشته روبه وخامت گذاشته است كه دخالت جدي جامعه بين الملل نسبت به مراقبت بهداشتي از اسيران را مي طلبد.
گزارش انجمن فلسطيني حمايت از اسيران فاش كرد كه حدود 250 اسير به ضرب گلوله نظاميان اسرائيلي پيش از بازداشت مجروح شده اند و 25 اسير ديگر نيز برخي از اعضاي بدنشان فلج شده است. 15 اسير زن و مرد فلسطيني در زندانهاي اسراييل به بيماري سرطان مبتلا شده اند.
از سوي ديگر گزارش اداره سرشماري اسيران و آزادگان فلسطيني در تاريخ 30/9/1383 حاكي از آن است كه از مجموع زندانيان فلسطيني، 900 اسير از بيماري هاي مزمن و مختلف از جمله بيماريهاي قلبي، مفاصل، چشمي (در حد نابينايي) و ... رنج مي برند.
نظر شما