فیصل مرداسی در گفتگو با مهر گفت: مشاغل خانگی یکی از فضاهایی است که تلاش میشود تولید فرش دستباف در آن تقویت شود، بر این اساس استفاده از اعتبارت مشاغل خانگی برای فرش دستباف مدنظر است؛ چرا که 5 شغل مرتبط با قالیبافی در زمره حمایت از مشاغل خانگی قرار گرفتهاند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: در این میان در مجموع 600 میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل خانگی در نظر گرفته شده است که فرصت خوبی برای تولید فرش دستباف کشور به شمار میرود. در این میان امیدواریم بتوانیم سهم خوبی از این تسهیلات برای فرش دستباف دریافت کنیم.
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم به تناسب رشتههای در نظر گرفته شده برای مشاغل خانگی، 5 درصد میزان تسهیلات مشاغل خانگی را جذب کنیم، آنگاه در راه تامین مالی 30 میلیارد تومان برای فرش دستباف گام برداشتهایم. در این میان البته وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز نامهای به تمامی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت ابلاغ کرده تا این سازمانها بتوانند از محل تسهیلات مشاغل خانگی استان خود، برای فرش نیز اعتبار دریافت کنند.
مرداسی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر ساختار فرش دستباف در وزارتخانه جدید خاطرنشان کرد: اینکه آینده ساختار فرش دستباف در وزارتخانه جدید چگونه خواهد بود، بستگی به برنامهریزیهایی دارد که برای ساختارسازی این وزارتخانه صورت میگیرد.
وی اظهارداشت: این علاقمندی وجود دارد که در ساختار جدید، جای خوب و مناسب و چابک برای فرش دستباف در نظر گرفته شود تا بتوان به تولید و صادرات فرش دستباف کمک کرده و مشکلات ساختاری شرایط کنونی مرتفع شود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: پیشبینی این بوده است که اگر این دو وزارتخانه در هم ادغام شوند، فرش دستباف فراموش شده و از کانون توجه خارج شود؛ ولی اهتمامی که وزیر نسبت به آینده فرش دستباف دارد، ما را دلگرم میکند که این طور نیست.
وی گفت: در آینده، اگر ساختار مرکز ملی فرش از ستاد وزارتخانه مستقل شده و از وابستگی ساختاری به ستاد وزارت خارج شود، میتواند وضعیت بهتر شود؛ لذا پیشبینی این است که سازمان ملی فرش در وزارتخانه جدید داشته باشیم.
نظر شما