به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام دبیری، با اشاره به سابقه دیرین شناخت تبریز و تاجیکستان از همدیگر افزود: نزدیکی و قرابت این دو اقلیم فرهنگی آن اندازه زیاد است که تفسیر عینی "دو نیمه یک سیب" برای تبریز و تاجیکستان تعبیر نادرستی نیست.
دبیری با بیان اینکه تاجیکستان سالها به دلیل حاکمیت شوروی، رابطه فرهنگی خود را با ایران از دست داده بود، اظهار داشت: در آن دوران مسئولان حکومت شوروی، هرگونه ارتباط فرهنگی میان ملت ها با کشورهایی که فرهنگ مشترک دارند را منع کرده بود و وضعیت دشواری بر آنها می گذشت.
وی اضافه کرد: هفته فرهنگی تبریز در تاجیکستان فرصتی نیکو برای تحکیم روابط در همه ابعاد و عرصه ها بود و امید آن می رود که زمینه تعامل در همه عرصه ها بیش از پیش فزونی یابد.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز افزود: شناخت عامل تاثیرگذار در نحوه رفتار دو طرف علاقمند برای ارتباطات سالم، فرهنگی می تواند به توسعه و گسترش این قبیل برنامه ها کمک شایانی کرده و زمینه این شناخت را فزونی بخشد.
دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز، هفته فرهنگی تبریز را به عنوان عاملی برای شناساندن تبریز در عرصه های جهانی دانست و افزود: برگزاری هفته فرهنگی تبریز در تاجیکستان نام تبریز را بیش از هر زمان دیگری به عرصه های جهانی شناساند.
بهروز خاماچی، در حاشیه نشست اخیر شورای اسلامی کلانشهر تبریز،با بیان اینکه هویت و تاریخ تبریز، در سطح جهان شناخته شده است، افزود: اجرا و تداوم این قبیل رویدادها، به معرفی هر چه بیشتر تبریز و هویت فرهنگی آن کمک شایانی خواهد کرد.
وی افزود: تبریز مهد تمدن، فرهنگ، صنعت و تجارت است و به عنوان کانون زیبایی های متعدد از آن یاد می شود.
استاد خاماچی، همچنین با اشاره به مشترکات فرهنگی تبریز و تاجیکستان افزود: وجود شیخ آرامگاه کمال خجندی در تبریز به ایجاد اتحادی عمیق میان دو ملت تبریز و تاجیکستان منجر شده است و زمینه های مختلف این اتحاد در آن متجلی گشته است.
وی با ارج نهادن بر این زمینه اتحاد افزود: این همنشینی، فرهنگی و ادبی باعث شده است که تبریز نیز جایگاه ارزنده ای در تاجیکستان به خود بگیرد و مردم تاجیک همدلی خاصی بین این شهر و کشورشان احساس کنند.
در ادامه رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: هفته فرهنگی تبریز در تاجیکستان موجب ایجاد زمینه ای برای همدلی و تفاهم میان دو ملت ایران و تاجیکستان شد.
حجت الاسلام سیدصالح هاشمی با بیان اینکه این روابط دوستانه می تواند به ایجاد زمینه ای برای تفاهم و همدلی تبدیل شود، افزود: در این میان نقش دین اسلام به عنوان فصل مشترکی انکارناپذیر نیز بسیار مهم و تعیین کننده و نیک است، که فعالان فرهنگی هر دو طرف می توانند در این راستا گامهایی استوار بردارند.
وی اضافه کرد: ما و ملت تاجیکستان، شاخه های یک درخت با ریشه واحد هستیم که از چشمه فرهنگی، اجتماعی و زبانی مشترکی سیراب شده ایم.
حجت الاسلام هاشمی با اشاره به سابقه دیرین شناخت دو ملت ایران و تاجیکستان از همدیگر به واسطه زبان فارسی، افزود: شکی نیست که در این میان زبان فارسی نقشی بسیار اثرگذار و تعیین کننده دارد و بر استحکام این پیوند افزوده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز، با تاکید بر اینکه تبریز از دیرباز محیطی مستعد برای رشد ادبیات فارسی داشت، افزود: تبریز بسیاری از مفاخر ادب فارسی را در دامان خود پروانده است و کارنامه درخشانی دارد.
نظر شما