۱۳ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۳۷

در گفتگو با مهر اعلام شد:

مشارکت چین در ساخت نخستین نیروگاه ذغال‌سنگی ایران

مشارکت چین در ساخت نخستین نیروگاه ذغال‌سنگی ایران

معاون وزیر نیرو با اشاره به مشارکت چین در ساخت نخستین نیروگاه ذغال سنگ سوز ایران از توسعه نیروگاه‌های تولید پراکنده برق در سطح کشور خبر داد و گفت: برای ساخت نیروگاه طبس حدود یک میلیارد دلار سرمایه گذاری می شود.

محمد بهزاد در گفتگو با مهر با اشاره به مشارکت چین در ساخت نخستین نیروگاه ذغالسنگی ایران گفت: بر این اساس نیروگاه ذغالسنگی طبس با مشارکت یک شرکت چینی ساخته خواهد شد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه هدف از ساخت نیروگاه ذغال سنگی طبس تولید 650 مگاوات برق است، تصریح کرد: برای طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی این نیروگاه ذغال سنگی سرمایه گذاری یکهزار میلیارد تومانی (معادل کمتر از یک میلیارد دلار) در دستور کار قرار دارد.
 
مجید صالحی مدیر عامل سازمان توسعه منابع برق هم پیشتر با بیان اینکه نخستین نیروگاه تولید برق از ذغال سنگ ایران با در طبس در حال ساخت است، گفته بود: این نیروگاه با فاینانس یک شرکت چینی ساخته می شود و پیش بینی می شودتا پایان برنامه پنجم به بهره برداری برسد.
 
به گزارش مهر، مطالعات زمین شناسی انجام شده نشان می دهد ذخیره ذغالسنگ در مناطق کمهری، مزینو، کال شورو کوچک علی"شمالی و جنوبی به وسعت ‪ ۷۰۰‬ کیلومتر مربع و ‪4.1 میلیارد تن برای حدود ‪ ۵۰‬ سال سوخت مورد نیاز نیروگاه برق طبس کافی است.
 
نیروگاه زرند ذغالسنگ سوز می شود
 
بهزاد همچنین از تغییر کاربری در نیروگاه برق زرند کرمان خبر داد و افزود: در این واحد نیروگاهی قرار است با سرمایه گذاری 10 میلیارد تومانی امکان استفاده از ذغالسنگ فراهم شود.
 
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در حال حاضر اجرای طرح ذغالسنگ سوز شدن نیروگاه زرند توسط وزارت نیرو ابلاغ شده است، اعلام کرد: پیش بینی می شود مطابق با برنامه زمان بندی امکان استفاده از ذغالسنگ در این واحد نیروگاهی تا تابستان سال آینده فراهم شود.
 
به گزارش مهر، پیش بینی می شود با اجرای طرح ذغالسنگ سوز شدن نیروگاه زرند متوسط مصرف نفت کوره در این واحد نیروگاهی در استان کرمان به حداقل کاهش یابد.
 
در حال حاضر به طور متوسط سالانه حدود 100 میلیون لیتر سوخت مازوت در این نیروگاه مصرف می شود ضمن آنکه نیروگاه برق زرند در مجاورت کارخانه زغالشویی با دو واحد 30 مگاواتی با هدف استفاده از سوخت زغالسنگ در سال 1352 به طراحی و به بهره برداری رسیده که تاکنون به دلایلی از سامانه سوخت زغالسنگ استفاده نشده است.
 
نیروگاههای تولید پراکنده توسعه می یابند
 
معاون وزیر نیرو در ادامه با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه ساخت و راه اندازی نیروگاههای تولید پراکنده با گرایش CHP هدف گذاری شده است، اظهار داشت: بر این اساس ساخت و تولید یکهزار و 400 مگاوات برق از نیروگاههای CHP برای سالجاری برنامه ریزی شده است.
 
وی با تاکید بر اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون حدود 200 مگاوات ظرفیت جدید تولید برق با گرایش CHP عملیاتی شده است، بیان کرد: ضمن انکه برای تولید یکهزار و 700 مگاوات برق در قالب نیروگاههای تولید پراکنده قرارداد با پیمانکاران امضا شده است.
 
بهزاد با بیان اینکه پیش بینی می شود در برنامه پنجم توسعه امکان تولید حدود سه هزار مگاوات برق در قالب DG و CHP فراهم شود، تبیین کرد: علاوه بر این راه اندازی واحدهای CCHP هم یکی از طرحهای اولویت دار تا سال 1393 است.
کد خبر 1450929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha