۱۴ آبان ۱۳۹۰، ۹:۲۲

همکاری ایران‌صدا با ناشران

همکاری ایران‌صدا با ناشران

مدیر رادیو ایران صدا در بخش دوم گفتگوی مشروح با خبرگزاری مهر ضمن اعلام آمادگی مشارکت با ناشران برای گویا کردن کتاب‌هایشان با استانداردهای حرفه‌ای رسانه‌ای، تاکید کرد این شبکه روزانه 418 ساعت برنامه پخش می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا رضایی مدیر رادیو ایران صدا در بخش اول گفتگوی مشروح با خبرگزاری مهر درباره اولویت‌هایش در این شبکه، مخاطبان، تبلیغات غیر مستقیم و ... صحبت کرد.

*خبرگزاری مهر - سرویس فرهنگ و هنر: با توجه به اینکه ایران صدا برنامه‌های شبکه دیگر هم پخش می‌کند، آیا می‌توان گفت این شبکه به عنوان یک شبکه بایگانی محسوب می‌شود؟
 
- رضا رضایی، مدیر رادیو ایران صدا: نه این شبکه تولید دارد. نمی‌تواند نقش بایگانی داشته باشد. رادیو ایران صدا اگر در شروع کارش به دلیل اینکه تولید نداشت، مجبور بود از تولیدات سایر شبکه‌ها استفاده کند؛ ولی الان این اتفاق نمی‌افتد. در حال حاضر ایران صدا روزی 418 ساعت برنامه در کانال ها و بسترهای خودش دارد.
 
*418 ساعت برنامه تولیدی است؟
 
- 209 ساعت پخش سایر شبکه‌ها و 209 ساعت مربوط به ایران صدا است. از این 209 ساعت، 13 ساعت تولید ایران صدا است. سه ساعت به صورت رادیو تصویری پخش زنده خواهیم داشت و 10 ساعت هم تولید داریم که در قالب گنجینه و کتاب گویا قرار می‌گیرد. برخی شبکه‌ها الان شش ساعت تولید دارند و ایران صدا در طول روز 13 ساعت تعهد تولید دارد.
 
یعنی ردیف تولیدی برایش دیدند و 197 ساعت باز تولید دارد که از مجموع سایر شبکه‌ها انتخاب می‌کند، صدای دوم به متن اضافه کرده، متن وعکس مرتبط به برنامه نیز می‌افزاید؛ به همین دلیل اشاره کردم که ایران صدا شبکه‌ای جامع است. شبکه‌های دیگر که برنامه رادیویی پخش می‌کنند متکی به صوت هستند، اما یک برنامه در ایران صدا فقط صوت نیست، بلکه عکس و لینک‌های مرتبط به آن هم وجود دارد و می‌تواند مخاطب را به کنجکاوی هدایت کند.
 
 
*برخی معتقدند دوره رادیو دیگر گذشته است. آیا رادیو ایران صدا می تواند رقابت بهتری با رسانه های تصویری داشته باشد؟
 
- شاید ابزار و ماهیت وب به ما این اجازه را بدهد که به خیلی از رسانه‌های دیگر تنه بزنیم، اما سیاست‌ها، بایدها و نبایدها و شرح وظیفه سازمان هم باید رعایت کنیم. ما نباید بگوییم چون وب به ما اجازه می‌دهد از تصویر استفاده کنیم؛ بنابراین ماهیت رادیویی خودمان را به زیر سئوال ببریم. تکیه اصلی رادیو ایران صدا در تولید برنامه به صوت است و تصویر نقش مکمل دارد. البته تصویر نه به معنای ویدئو، بلکه به عنوان عکس کار مکمل را انجام می‌دهد.
 
*با توجه به اینکه شبکه ایران صدا تولیدات مستقل خودش را دارد، جایگاه‌اش را در میان دیگر شبکه‌های رادیویی چطور می‌بینید؟
 
- ما اول راه هستیم. شبکه ایران صدا و دیگر شبکه‌ها رقیب هم نیستند که الان بگویم باید جامعه مخاطبان این شبکه را باید بیشتر کرد. با سیاستگذاری که برای ایران صدا می‌کنم به ارتباطات توسعه بیشتر فکر می‌کنم، یعنی عمق بخشی به برنامه‌ها و افزایش کیفیت.
 
توسعه کمی نمی‌خواهیم بدهیم، بلکه قصد داریم توسعه کیفی دهیم. ما مشابه شبکه‌های دیگر پاسخگوی نیاز و میل مخاطبان هستیم. تفاوت ما در این است که به مخاطب حق انتخاب می‌دهیم. اگر بخواهیم جایگاه و رتبه بدهیم نگاه اشتباهی است که بگویم جایگاه ایران صدا نسبت به رادیو ایران یا فرهنگ چه وضعی است.
 
رادیو ایران پوشش جغرافیایی، جمعیتی و مخاطب دارد، اما در ایران صدا پوشش جغرافیایی نداریم. هر جا که اینترنت باشد، ایران صدا هم است. دقیقاً احترام به شعور مخاطب در ایران صدا شکل می‌گیرد. هر چیز که او می‌خواهد در این شبکه در دسترس است. می‌توانم بگویم دنیایی از صداهای شنیدنی به میل و رضایت مخاطب می تواند دریافت شود. بنابراین نمی‌توانم جایگاهی برای ایران صدا در بین شبکه‌های دیگر تصور کنم. کارکرد هر شبکه رادیویی کاملاً متفاوت است، چون رادیو با سیاستگذاری درست شبکه‌های خودش را به عمومی تخصصی و اختصاصی تقسیم کرده است.
 
ایران صدا هم می‌تواند شبکه اختصاصی در حوزه وب باشد، هم شبکه تخصصی بوده، چون کانال‌های متعدد دارد و هم می‌تواند عمومی باشد؛ چرا که همه دنیا را تحت الشعاع قرار می‌دهد. در همه تعاریفی که برای رادیو نوشته شده است، برای ایران صدا هم صدق پیدا می‌کند و جایگاه دارد. معتقدم میل و نیاز مخاطب برای دریافت اطلاعات به دلیل سیر پر شتابی که برای بهره‌برداری از اینترنت وجود دارد و توجه دست اندرکاران و دولتمردان برای کم کردن هزینه‌ها و اینترنت حتماً رادیو اینترنتی هم پیشرفت می‌کند.
 
*آیا ایران صدا توانایی ایجاد کانال رادیویی را دارد؟
 
- بله، ما الان توانایی ایجاد کانال رادیویی را در دو ساعت داریم. شاید ایجاد یک کانال رادیویی در بستر آنالوگ مثل سایر شبکه‌های رادیویی، وجود موانعی که در پوشش کل کشور وجود دارد و اختصاص فرستنده خیلی بیشتر از این طول بکشد، اما ایران صدا این توانایی را دارد که در دو ساعت کانال رادیویی ایجاد کند و کنداکتور برایش ببندد. این تفاوت‌های ایران صدا است.
 
در حال حاضر معتقدم ایران صدا رکورددار پخش روزانه برنامه در رادیو است. وقتی ما 418 ساعت برنامه پخش می‌کنیم، طبیعی است در میان شبکه‌های دیگر رکورددار پخش هستیم. ایران صدا ظرفیت رادیو در رسانه‌های نوین است. به نوعی شاید بگوییم افتخار رادیو در رسانه‌های نوین محسوب می‌شود.
 
ایران صدا یک شبکه دیدنی است، در حالی که بقیه شبکه ها شنیدنی هستند. علاوه بر اینکه امکان تصویر داریم، به عنوان رادیو تصویری کار می‌کنیم و پخش زنده داریم. در ایران صدا محدودیت زمانی نداریم، اما در بقیه شبکه‌ها محدودیت زمانی داریم؛ به همین دلیل است که ما 418 ساعت برنامه داریم.
 
*قادر هستید بیشتر از 418 ساعت روزانه برنامه تولید کنید؟
 
- بله، می‌توانیم بیشتر از این هم برنامه داشته باشیم؛ چون می‌توانیم نیاز مخاطب را فراهم کنیم. جامعه مخاطب ما جوانان هستند. بنابراین برای جامعه جوان شامل زنان، دختران، مردان و پسر جوان برنامه‌ریزی می‌کنیم. مخاطب ایران صدا نقطه‌ای است. در تمام نقاط دنیا اینترنت باشد، می‌تواند از برنامه‌های ما استفاده کند.
 
*کدام کانال بیشترین مخاطب را دارد؟
 
- کانال کودک بیشترین مخاطب را دارد. در فاصله زمانی بین 12 تا 22 بیشترین مخاطب را داریم. پدر و مادرها تماس می‌گیرند و راهنمایی می‌شوند. او حق انتخاب دارد. ما در کانال کودک 10 قصه می‌گذاریم. با توجه به زندگی ماشینی امروز، پدر و مادرها می‌توانند قصه‌ها را برای بچه‌هایشان بگذارند تا آنها قصه ها را با صدای گویندگان خوب بشنوند.
 
*روزانه قصه‌ها را به روز می‌کنید؟
 
- بله تمام کانال‌های ما روزانه به روز می‌شوند. کار دیگری هم در ایران صدا انجام می‌دهیم که مخاطب خاص دارد و آن هم کتاب‌های گویا است. ما آمادگی مشارکت با همه ناشران برای گویا کردن کتاب هایشان را داریم. حاضریم با استانداردهای حرفه‌ای رسانه‌ای، کتاب‌ها را گویا کنیم و فایل‌اش را در اختیار ناشران قرار بدهیم و هم خودمان در بستر وب در اختیار مخاطبان قرار بدهیم. با تفاهم می‌توانیم با ناشران این کار را انجام بدهیم.
 
ما اقبال خوبی هم در این بخش داشتیم به ویژه از سوی نابینایان یا افرادی کتاب‌ها را دانلود می‌کنند و سی دی آن را در ماشین می‌گذارند و همزمان با رانندگی می‌توانند در ماشین کتاب هم گوش بدهند. ما در کیفی‌سازی فعالیت‌ها کار می‌کنیم. در برنامه‌های آتی با توجه به جامعه مخاطبان قصد داریم پخش زنده برنامه‌ها را افزایش دهیم. تلاش می‌کنیم بخش خبر را اضافه کنیم تا مخاطبی که به ایران صدا مراجعه می کند، اخبار روز را هم دریافت کند.
 
هر روز به تنوع برنامه‌های ایران صدا افزوده می شود. به گونه‌ای است که شاید اگر در گذشته آرشیو دیجیتال بود، اما الان ایران صدا بعد از کد تولید که برایش ترسیم کردند، به حدی است که نیاز مخاطب را تامین می‌کند.
 
گفتگو: فاطمه عودباشی
کد خبر 1452288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha