مهدی فروتن، رئیس فرهنگسرای انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اهم برنامههای ادبی و همچنین فعالیت کتابخانههای این فرهنگسرا گفت: ما دارای سه کتابخانه مستقل با نامهای آفتاب، تخصصی انقلاب اسلامی و آفتابگردان ویژه کودک و نوجوان هستیم که همه آنها در محل فرهنگسرا واقع در تقاطع نواب و کمیل قرار دارند.
وی ادامه داد: این منطقه از تهران فضای بسیار مناسبی برای فعالیتهای فرهنگی است؛ چرا که تراکم جمعیت بالایی دارد و در عین حال مراکز فرهنگی کافی نیز در منطقه موجود نیست و همین مسائل وظیفه فرهنگسرای انقلاب را سنگینتر میکند و تعداد مخاطبان ما در برنامههای مختلف و همچنین استفادهکنندگان و اعضای کتابخانههایمان اقبال مردم منطقه به برنامههای فرهنگی را نشان میدهد.
رئیس فرهنگسرای انقلاب با اشاره به برپایی منظم مسابقات کتاب و معرفی کتابهای روز به مخاطبان توضیح داد: ما سلسله نشستهایی با نام «نگاه دیگر» ویژه نقد کتاب داریم که در 2 سال و نیم اخیر 40 نشست برگزار شده است و روند برپایی نشستها با هدف ترویج فرهنگ مطالعه آزاد ادامه دارد.
مهدی فروتن رئیس فرهنگسرای انقلاب اسلامی
فروتن اضافه کرد: علاوه بر این کلاسهای آموزش داستاننویسی، دورخوانی و بازخوانی کتاب هم در فرهنگسرای انقلاب داریم که جدیدترین نشست بازخوانی به کتاب «جای امن گلولهها» اختصاص داشت. هدف ما از برپایی این نشستها این است که تنها به مساله فرم نپردازیم، بلکه به محتوا نیز توجه ویژه داشته باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای نقد و بازخوانی کتابها انتخابها صرفا از آثار انقلابی است، توضیح داد: قطعا با توجه به هویتی که برای فرهنگسرا تعریف شده است، توجه ویژهای به آثار انقلابی داریم، ولی این بدین معنا نیست که به آثار دیگر ژانرهای ادبی نمیپردازیم، بلکه آثار مختلف را از ناشران مختلف مورد توجه قرار میدهیم.
رئیس فرهنگسرای انقلاب اضافه کرد: ما برای انتخاب کتابها شورایی تخصصی در معاونت آفرینش داریم که آثار را هم از لحاظ محتوایی و هم فرمی بررسی میکنند تا در نهایت کتابهایی به مردم معرفی شود که در هدایت ذهن و روحشان موثر باشد.
فروتن همچنین در توضیح این سئوال که آیا انتخاب برخی آثار آنها را با نقد رو به رو کرده است یا خیر، گفت: بله پیش آمده است. برخی منتقدان درباره برخی کتابهای انتخابی ایرادهایی وارد کردهاند که ما سعی کردهایم فضای گفتگوی آزاد را به گونهای باز کنیم تا نظرات مختلف شنیده شود و ما نیز در نهایت عملکرد بهتری داشته باشیم.
وی در پایان تاکید کرد: یکی دیگر از عرصههای فعالیت فرهنگسرا، ارتباط با مدارس و دانشآموزان است و ما در مدارس مسابقات ادبی برگزار میکنیم که مورد استقبال هم قرار گرفته است، ولی نباید از این نکته غافل شد که راه طولانی و چشمانداز دور است و به همین دلیل باید تکاپوی بیشتری انجام داده و توان خود را بالا ببریم.
نظر شما