۱۴ آبان ۱۳۹۰، ۱۴:۱۱

هدایت خبر داد:

تحقق 90 درصدی درآمد دنیا از فعالیت‌های دانش محور

تحقق 90 درصدی درآمد دنیا از فعالیت‌های دانش محور

مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: پیش بینی ها نشانگر این است که در سال 2030 معادل 90 درصد منابع درآمدی دنیا از طریق فعالیت های دانش محور به دست آید که 78 درصد این رقم نیز از طریق فعالیت های مبتنی بر دانش های پیشرفته حاصل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید هدایت امروز در هفتمین کنفرانس توسعه منابع انسانی گفت: اقدامات زیادی مطابق با گفته مقام معظم رهبری در سال جاری در بخش های مختلف اقتصادی از جمله پارس جنوبی از سوی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران انجام شده ولی باید در این حوزه از رقیب خود که قطر است و روزانه 250 میلیون متر مکعب گاز از این حوزه برداشت می کند جلو بیفتیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به صحبت های مقام معظم رهبری در روزهای آغازین سال جدید در منطقه گازی پارس جنوبی افزود: مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر ایجاد ساختار مناسب در تمامی حوزه های تولید شده اند که این ساختار مناسب می تواند مسیر دستیابی به نیازهای سازمانی را تسهیل کند.

وی با اشاره به تغییرات جامعه جهانی طی سالهای گذشته در مباحث اقتصادی خاطر نشان کرد: در حال حاضر دولت ها تمایل زیادی به کاهش تصدی گری در حوزه های اقتصادی دارند و بر این باورند که باید تقسیم کار در بنگاهها، توسعه بهینه سازی انرژی، حذف دیدگاههای سنتی در حوزه های تولید و مشارکت شرکت های بزرگ با هدف هم افزایی و ارزش آفرینی صنایع دانش بنیان را مد نظر قرار گیرد.

هدایت تصریح کرد: با این روند پیش بینی می شود تا در سال 2030 حدود 90 درصد منابع درآمدی جهان از طریق فعالیتهای دانش محور به دست آید که 78 درصد آن از طریق فعالیت های مبتنی بر دانش های پیشرفته به ثمر خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ادامه داد: در شرایط حاضر ایران در موقعیتی قرار دارد که دولت در حال کاهش اتکا به درآمدهای نفتی است و فرصت ها و چالش هایی البته پیش روی مدیریت بهینه منابع قرار گرفته است این در حالی است که نباید از کنار فرصت ها به راحتی گذر کرد که به عنوان مثال کاهش سود سپرده بانکی و کاهش واردات کالاهای واسطه ای به عنوان یک فرصت تلقی می شود که تمامی اینها منجر به توسعه تفکر جهاد اقتصادی در جامعه است.

وی اظهار داشت: تفکر توسعه جهاد اقتصادی منوط به امسال نیست و باید به صورت مداوم توسعه اقتصادی مبتنی بر جهاد ادامه یابد.

هدایت تاکید کرد: در این میان ضرورت دارد تا با تحریم های اقتصادی مقابله شده و اصلاح امور اقتصادی در دستور کار قرار گیرد.

این مقام مسئول در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اشاره به اینکه کاهش نرخ بهره در تمام دنیا منجر به سخت تر شدن رقابت بین بنگاهها و بازارهای جهانی شده است افزود: در کشور ما متاسفانه هنوز محیط کسب و کار رقابتی نیست و این مسئله فشار زیادی را به بنگاهها وارد می آورد این در حالی است که هم اکنون بنگاهها به شدت نیازمند مقررات زدایی و تعدیل نیروی انسانی هستند که به نظر می رسد باید در حوزه تعالی منابع انسانی به آن توجه بیشتری شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: تشدید تحریم های اقتصادی و مشکلاتی نظیر تامین منابع ریالی و انتقال ارز از داخل به خارج تمامی بنگاههای اقتصادی را تحت فشار گذاشته ضمن اینکه اجرای برنامه اصلاح الگوی مصرف انرژی نیز باعث می شود که بیش از پیش به توسعه تعالی منابع انسانی برای بهره وری بنگاهها توجه شود.

هدایت ادامه داد: اقتصاد کشور هم اکنون در حال گذر از مرحله دولتی به خصوصی است که البته این حرکت و روند با الگوهای سنتی جواب نمی دهد و باید با الگوهای مدرن و به شکل جهادی این هدف را محقق کرد.

مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران خاطرنشان کرد: در این میان رویکردی موفق است که مطابق با تحول در فرهنگ، ساختار و نیروی انسانی بنگاهها باشد.

کد خبر 1452831

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha