به گزارش خبرنگار مهر سیدرضا میرزازاده حسینی گفت: پس از سال ها بررسی و پیگیری های وزارت نیرو و همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز فعالیت بورس انرژی صادر شد و با توجه به اینکه موسسان این بورس مشخص شده اند؛ بزودی این بازار فعالیت خود را آغاز می کند و بازار برق را ساماندهی خواهد کرد.
وی تصریح کرد: توسعه مولدهای تولید برق پراکنده از سال 87 به طور جدی در دستور کار وزارت نیرو و شرکت توانیر قرار گرفت به طوری که می توان گفت، تصویب و ابلاغ قانون برنامه پنجم توسعه عاملی بود که سبب شد این متولیان با عزم جدی تری دراین زمینه گام بردارند.
مشاورمدیرعامل و مجری طرح تولید پراکنده توانیر افزود: با توجه به آمار و ارقام موجود، بخش خصوصی تاکنون اظهار تمایل بسیاری برای نقش آفرینی در این صنعت داشته است ، اما از میان این درخواست ها ،تاکنون سرمایهگذاران خصوصی برای احداث حدود سه هزار و 200 مگاوات ظرفیت تولید پراکنده، در استان های مختلف کشور موفق به دریافت پروانه شده اند و درحال حاضر نیز حدود هزارو 800 مگاوات قرارداد خرید تضمینی برق با سرمایهگذاران منعقد شده است.
وی در خصوص زمینه سازی برای حضور بخش خصوصی در این صنعت توسط وزارت نیرو گفت: توسعه مولدهای پراکنده عاملی به منظور گسترش همکاری وزارت نیرو و شرکت توانیر با سایر ارگان های ذیربط از جمله شرکت گاز، سازمان حفاظت محیط زیست، استانداری ها و ... است که درنوع خود از مزایای قابل توجهی برخوردار است.
میرزازاده حسینی ادامه داد: تلاش های زیرمجموعه وزارت نیرو موجب شد تا بخش خصوصی توانمند برای کمک به تولید برق کشور در راستای تحقق قانون برنامه پنجم توسعه پای به میدان بگذارد که اقدامات قابل توجهی نیز از سوی شرکت های متقاضی صورت گرفته است و ما نیز مشوق ها و مزایایی برای ترغیب آنها در نظر گرفته ایم.
به گفته وی از جمله مزیت های بخش خصوصی در این عرصه خرید تضمینی برق تولیدی در قالب قرارداد 5 ساله، تضمین 10 ساله سوخت نیروگاه و ترانزیت رایگان برق در شبکه توزیع است که در این راستا با انعقاد این قرار داد 25 درصد تولید برق یکسال آن واحد به عنوان پیش پرداخت به سرمایه گذار پرداخت می شود که این میزان در حدود10 درصد کل سرمایه گذاری را شامل می شود.
میرزازاده حسینی درباره مشوق های گنجانده شده در این قراردادها نیز تصریح کرد: اگر واحد تولید پراکنده از نوع chp یا واحد تولید کننده همزمان برق و حرارت باشد، به دلیل افزایش راندمانی که از این طریق حاصل می شود، برق آن تا 20 درصد گرانتر از قیمت مصوب خریداری می شود و در عین حال آب گرم و بخار تولیدی نیز متعلق به خود سرمایه گذار خواهد بود.
نظر شما