سید علی آقازاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مدیریت شهری نقش مهمی در ارتقای فرهنگ عمومی و فرهنگ شهروندی ایفا می کند، که این امر با تبیین رویکرد علمی و تخصصی و افزایش مشارکت نهادهای فرهنگی و مشارکت مردم محقق می شود.
شهردار کرج توجه به ارتقای فرهنگ عمومی را ضروری دانست و افزود: فرهنگ عمومی ارتباط مستقیمی با حقوق و وظایف شهروندی دارد.
وی تصریح کرد: آموزش، آگاه سازی و رفتارسازی در جهت الگوسازی مفاهیم شهروندی، باید در اولویت دستگاه های فرهنگی باشد.
این مسئول با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی برای ابعاد مختلف زندگی شهروندان افزود: در سالهای اخیر رویکرد شهرداریها تغییر کرده و توجه به جنبه های مختلف فرهنگ عمومی افزایش یافته است.
آقازاده با بیان اینکه رسانه ها میتوانند نقش بسیار مهمی در این حوزه ایفا کنند، بیان کرد: رسانهها در این حوزه بسیار دغدغهمند هستند و در حوزه اعتلای فرهنگ عمومی توانستهاند موجب دست آوردهای خوبی باشند.
وی افزود: فرهنگ عمومی مجموعه منسجم و نظام یافتهای از اهداف، ارزشها، عقاید، باورها، رسوم و هنجارهای مردم متعلق به یک جامعه بزرگ، قوم یا ملت است. بنابراین فرهنگ عمومی، شامل تمامی فعالیتهای مبتنی بر اندیشه و عادت است که در جهت برآوردن نیازهای بشری بسته به انواع جوامع از نظر تاریخی، سیاسی، اقتصادی و مذهبی، رفتارهای عمومی مردم را شکل میدهد.
وی در ادامه بیان کرد: در یک جامعه بزرگ، قوم یا ملت، بسیاری از ارزشها، باورها، هنجارها، معیارها و الگوهای رفتاری هستند که گذشته از تکثر فرهنگی قومیتهای مختلف جامعه، جنبه عام داشته، همگان آن را پذیرفتهاند و در یک کل اجتماعی از آن پیروی میکنند.
شهردار کلانشهر کرج تأکید کرد: شخصیت اجتماعی مردم یک جامعه در فرهنگ عمومی آن خلاصه میشود و اهداف و کیفیت و مسیر حرکت به سوی تعالی یا زوال و عقب افتادگی آن، تحت تأثیر فرهنگ عمومی است، لذا اهمیت شناخت و بررسی فرهنگ عمومی برای ارتقاء و تحول آن در مسیر رشد و توسعه، آشکار میشود.
این مسئول عنوان کرد: کشور ایران که یک کشور اسلامی است و از دیر باز دارای تمدن غنی ایرانی و ارزشهای اصیل میباشد، اهمیت خاصی به مقوله فرهنگ و تعامل افراد با یکدیگر نه تنها به عنوان اعضای یک جامعه، بلکه به عنوان یک فرهنگ ویژه و شناخته شده جامعه اسلامی، میدهد.
آقازاده اضافه کرد: فرهنگ عمومی در کشور ایران مبتنی بر اصول و معارف اسلامی است. در دین مقدس اسلام غیر از اینکه افراد به یک سلسله مبانی فردی از نظر مسائل اخلاقی و فرهنگی معتقد هستند، یک سلسله قوانین و برنامههایی وجود دارد که بر اساس روابط اجتماعی افراد را به یکدیگر پایبند میسازد. اما برنامه ریزیهایی که اسلام برای هر فرد دارد، جدا از برنامههایی نیست که برای فرهنگ عمومی یک جامعه پیش بینی کرده است؛ بدیهی است که در چنین دینی، فرهنگ عمومی نیز بر پایه همزیستی، مودت، محبت، همکاری، همیاری و کمک و دستگیری از یکدیگر است.
شهردار کرج تأکید کرد: مهرورزی، عدالت اجتماعی و ظلم ستیزی از محوری ترین اصول اسلام در فرهنگ عمومی جامعه است. در غرب وقتی فرهنگ عمومی تعریف میشود، رفتارهای عرفی مبنا قرار میگیرد. اما در جامعه اسلامی ایران، الگوهای رفتاری جامعه اسلامی منبعث از لایههای زیرین است که همانا اندیشههای دینی بر آن حاکم هستند.
نظر شما