به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا سید احسن حسینی شامگاه شنبه در مراسم اثرات حج بر زندگی اجتماعی و فردی که در مرکز علمی و کاربردی سروش سنندج برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری مراسم و آئین های حج نماد عینی و محلی برای نمایش وحدت و برادری در بین مسلمانان به شمار می رود.
وی ادامه داد: بدون شک هیچ قدرتی و اراده ای در جهان نمی تواند تمامی این افراد را از کشورهای مختلف و با رنگ و زبان متفاوت در یک جا جمع کرده و با این نظم و دقت به انجام اعمالی بپردازند و بدون شک این یکی از ویژگی های اصلی دین مبین اسلام است که بدون در نظر گرفتن تفاوت های ظاهری این همه مسلمان را از نقاط مختلف جهان در یک روز مشخص گرد هم جمع می کند تا مراسم باشکوه حج را انجام دهند.
این روحانی اهل سنت با اشاره به دیگر فلسفه حج که نمایش دادن مساوات و برابری در بین مسلمانان است، گفت: برگزاری مناسک حج ثابت می کند که انسانها در این دنیا هیچ تفاوت و برتری نسبت به هم نداشته و حقوق و جایگاه آنها مساوی است و باید تلاش کنند با تقوا و پرهیزکاری در پیشگاه خداوند متعال سربلند باشند.
وی یادآور شد: دیگر فلسفه اصلی حج که به صورت همزمان و در یک روز در سراسر جهان و در بین تمامی مسلمانان برپا می شود، مراسم عید سعید قربان است که این مناسبت هم نشان از لزوم وحدت در جامعه است و این موارد نشان می دهد که دین مبین اسلام دین برادری و برابری است.
ماموستا حسینی در پایان بر رعایت موازین اسلامی و دینی در خصوص برپاداشتن آئین های مراسم حج و عید سعید قربان در بین مسلمانان تاکید کرد و افزود: متاسفانه چند سالی است که خریدن هدیه و کادو به بخشی از برنامه های حجاج تبدیل شده است که باید این فرهنگ را اصلاح کرد و به سمت و سوی بهره برداری معنوی از این مراسم مهم در دین مبین اسلام گام برداشت.
در ادامه این نشست که با حضور جمعی از دانشجویان این مرکز برگزار شد، شرکت کنندگان سئوالات خود را در خصوص مسئله حج مطرح کردند.
نظر شما