۱۶ آبان ۱۳۹۰، ۹:۲۸

گزارش تصویری - تشریحی/

آثار پنهان جنگ در ایلام/ سفری به سنگر بتونی صدام در نقطه صفر مرزی

آثار پنهان جنگ در ایلام/ سفری به سنگر بتونی صدام در نقطه صفر مرزی

ایلام - خبرگزاری مهر: به نقطه صفر مرزی مهران می رویم تا از یکی از آثار پنهان جنگ تحمیلی در استان ایلام گزارشی تهیه کنیم، اینجا سنگر بتونی صدام است جایی که برای عملیاتهای نظامی برای تصرف مناطق غرب کشور به خصوص مهران و ایلام توسط صدام ساخته شده است.

 به گزارش خبرنگار مهر، به مرز مهران می رویم در نقطه صفر مرزی با کشور که هنور آثار جنگ در این مرز به خوبی مشخص است.

در زمان جنگ، صدام توجه ویژه ای به شهر مهران و ایلام داشت و در عملیاتهای مختلف سعی داشت این دو شهر را به تصرف خود در بیاورد اما رزمندگان ما هر بار که این شهرها به اشتغال درمی آمد دوباره آن را پس می گرفتند.

به دلیل همین تمایل، صدام در زمان جنگ در مرز مهران و نقطه صفر مرزی کشور عراق به منظور انجام عملیاتهای نظامی برای تصرف مهران و استان ایلام یک سنگر بتونی زیر زمینی ایجاد می کند به نحوی که خود صدام بارها به این سنگر آمده است و از نزدیک در جریان امور و عملیاتها قرار گرفته است.

حال به این سنگر بتونی رفته ایم تا ببینیم اهمیت این سنگر از چه لحاظی بوده است.

 داخل سنگر صدام

این سنگر شش متر زیر زمین ساخته شده است، جایی که سنگر بتونی صدام در آن قرار دارد و در نوع خود و کاربرد آن به لحاظ نظامی بی نظیر است.

طبق گفته کارشناسان این سنگر از نظر نظامی در زمان خود از نظر نوع ساخت و جان پناه یکی از اماکن کاملا ایمن بوده است.

این سنگر متشکل از دو قسمت سنگر بتونی و دیدگاه برای دیده بانی است که قسمت دیده بانی نیز در نوع خود جالب توجه ساخته شده است.

قسمت دیدگاه

در قسمت دیدگاه نقاط قابل توجهی وجود دارد و به شکلی کاملا حرفه ای در زمان خود ساخته شده به طوری که در درون این دیدگاه قسمتی وجود دارد که می شود بیرون را دید ولی از بیرون نمی شود داخل آن را نگاه کرد.

اگر کسانی که صحنه های جنگ را دنبال کرده باشند اینجا همان مکانی است که وقتی مهران تصرف شد، صدام، شاه اردن را به عنوان مهمان ویژه دعو ت کرد و با دوربین چگونگی تصرف شدن مهران را نگاه می کردند.

درون قسمت دیدگاه محل دیده بانی

اما در خود سنگر لشکر 17 زرهی عراق باز هم نکات جالب توجهی وجود دارد که سقف این مکان طوری طراحی شده که به هیچ وجه قابل تخریب نباشد.

طبق گفته یکی از کارشناسان در زمان جنگ یک موشک از پایگاه هوایی دزفول به این مکان پرتاب می شود که فقط کمی از سقف پایین می آید و کاملا پایین نمی ریزد که در سنگر نیز این صحنه مشخص بود. اما این سنگر دارای قسمتهای مختلف فرماندهی، سالن کنفراس، مخابرات و.. بوده است.

در قسمت مخابرات سقفهای اتاق به وسیله نایلون و چوب پوشیده شده است که امکان شنود وجود نداشته باشد.

اتاق مخابرات

اما این مکان در زمان باز پس گیری شهر مهران در عملیاتهای والفجر 3 و کربلای یک که منجر به آزادسازی شهر مهران شد به دست رزمندگان کشورمان می افتد و هم اکنون یکی از پربازدید ترین مکانهای دفاع مقدس برای کاروانهای راهیان نور شده است.

اتاق فرماندهی

این اتاق محل استراحت فرمانده بوده است و سنگر طوری طراحی شده که اگر اتقاقی برای داخل سنگر افتاد، فرمانده از محل خروج اضطراری فرار کند.

در این سنگر جایگاه مشروبات الکی نیز به خوبی مشاهده می شود که محلی برای تفریح فرماندهان نیز بوده است.

محل خروج اضطراری فرماندهان

مهران تنها یک نام نیست، مهران قلب تپنده روزهای دفاع مقدس است، امروز در گلزارهای شهدای گوشه گوشه کشور رشیدمردانی خفته اند که محل شهادت پرافتخارشان مهران است، همانجا که برگرفته از نامش شهر مردمان مهربان است اما با تجاوز رژیم بعث عراق شهر خون رنگ شد تا دفتر پرافتخار مردم ایلام پرنقش تر شود.

مهران که در گذشته شهر خون و مقاومت و پیروزی بود، امروز یکی از امن ترین شهرهای مرزی کشور و دروازه عتبات عالیات است. این شهر در دهم تیرماه توسط لشکر اسلام و دلاورمردان این مرز و بوم و به دستور مستقیم امام خمینی (ره) آزاد شد به طوری که امام راحل (ره) بعد از آزادسازی مهران، فرمودند "مهران را هم خدا آزاد کرد".

کد خبر 1454277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha