به گزارش خبرنگار مهر، خرداد ماه امسال محمد مهدی قاسمی با حکم علی دارابی معاون سیما جایگزین رضا پورحسین در مدیریت شبکه آموزش سیما شد. درباره برخی فعالیتهای پنج ماهه اخیر و تازهترین اتفاقات و برنامههای شبکه آموزش با او گفتگویی داشتهایم.
خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و هنر: چه شد که "هفت و هفت دقیقه" به "حوالی هفت" تغییر نام داد؟
محمد مهدی قاسمی، مدیر شبکه آموزش: با عنوان قبلی این برنامه باید دقیقاً راس ساعت هفت و هفت دقیقه به روی آنتن میرفت و این موضوع جدول پخش ما را دچار مشکل کرده بود. به نحوی که اجبارا تمام برنامهها را با آن میچیدیم. بنابراین تصمیم گرفتیم برنامه را به "حوالی هفت" تغییر نام دهیم تا هم به شبکه هفت بیاید و هم برنامه چندان تحت شعاع قرار نگیرد و مخاطبش را از دست ندهد.
*این برنامه هم مثل "رادیو هفت" به شناختهتر شدن شبکه آموزش کمک کرد. باز هم قرار است برنامههای این چنینی در شبکه آموزش ساخته شود؟
- برنامه مشاعره با عنوان "چکامه" را خواهیم داشت که در استانهای کشور برگزار میشود و لوکیشن آن مقبره شعرای مطرح خواهد بود. قرار است یک لیگ کشوری در حوزه مشاعره راه بیاندازیم. برنامه "شب نامه" نیز به تازگی راه افتاده و محتوای چالشی آموزشی دارد. البته بار آموزشی آن بیشتر است و گاهی نقبی میزند به مسائل چالشی و به اتفاقاتی میپردازد که در حوزه مدیریتی و مشکلات مردم رخ دادهاند.
*قرار نیست شبکه آموزش وارد سیر سریال سازی شود؟
- فعلاً مجوزش را از معاونت سیما گرفتهایم تا تولیدات کوتاه سریالی در حوزه اختیارات شبکه آموزش باشد و تعدادی سریال را به زودی تولید خواهیم کرد. قرار است کارگردانان بزرگ کشور در حوزه آیات قرآنی سریال بسازند که تصور میکنم کار خوب و فاخری خواهد بود.
*برنامه "گل آموز" هم به تازگی دستخوش تغییراتی شده است؟
- در "گل آموز" تغییرات محتوایی لحاظ کردهایم و رویکرد آن کاملاً آموزشی شده است. یعنی آن را از این حالت که مثل برخی برنامهها صرفا جنبه سرگرمی داشته باشد خارج کردهایم و قرار است در راستای تحول بنیادین نظام آموزشی کشور و بر اساس همان شاخصهایی که آنجا تدوین شده حرکت کند.
میخواهیم برنامه گل آموز را به این سمت ببریم که بچهها را در پنج سطح مختلف یعنی همان حواس پنجگانه تقویت کند و روی تخیل آنها بیشتر کار شود. تا از این طریق نوع آوریهای خوبی در این عرصه اتفاق بیفتد. به این شکل با تقویت نگاه تفکر و تعقل کودکان قادر هستند به خوبی مسائلی که در ذهنشان شکل میگیرد را ارائه کنند.
* به دلیل رویکرد آموزشی شبکه ممکن است این تصور ایجاد شود که وجه آموزشی بودن هر برنامه به آن الصاق شده است. در این راستا برای انتقال غیر مستقیم مباحث به مخاطب چه تلاشی کردهاید؟
- ما سه استراتژی را محور کارهایمان قرار دادهایم. نخست جذب مخاطب است که در راستای آن برای جذابتر کردن برنامه از قالبهای مختلفی استفاده میکنیم. دوم بحث مرجعیت شبکه است و سعی داریم تمامی حرفها علمی باشد و سوم اینکه از دل برنامهها پیامی که در راستای توانمند کردن افراد جامعه باشد را بیرون بکشیم. افراد جامعهای که از آحاد جامعه تا مدیران مملکتی شامل آن هستند و هدف ما توانمند کردن نهادهای جامعه است.
*در این استراتژی مدیریتی چه تلاشی شده که کار از صفر شروع نشده و زحمات و مسیرهای طی شده مدیریت قبلی شبکه آموزش نادیده گرفته نشود؟
- اساس کار ما بر همان سنگ بنایی است که دکتر پورحسین گذاشتند. اساس کار پیش از این در راستای دیده شدن شبکه بود و ایشان نیز قدمهای خوبی برداشتند. سیاست معاونت سیما و سازمان صدا و سیما نیز این است که کار هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی در همین روند ادامه پیدا کند.
*از برنامههای مناسبتی دهه فجر و محرم چه خبر؟
- نکتهای وجود دارد که فرزندان ما کلاس آواز خوانی میروند یا سازهای موسیقی متفاوتی را میآموزند. اما ما در صدد این هستیم که در ایام محرم یک رشته تحصیلی که جای آن خالی به نظر میرسد را دایر کنیم و آن آموزش مداحی و نواهای مختلف است.
اتفاقاً در بین جوانان ما علاقمند به عرصه خدمت به دین و دستگاه اهل بیت زیاد است و برخی صدای خوبی دارند، اما فرصتی برای پرورش هنرشان وجود نداشته است. بنابراین میخواهیم در ایام محرم یک رشته آموزش مداحی داشته باشیم که هماهنگیهای آن در حال انجام است.
*از ویژههای عید هم برنامهای قطعی شده است؟
- در عید قرار است لیگ نهایی مشاعره برگزار شود و در تمام 13 روز مسابقههای برگزار شده در تمام استانها را پخش خواهیم کرد.
*سریال نوروزی ندارید؟
- امیدوارم سریالی که به آن اشاره کردم تا نوروز برای پخش آماده شود.
--------------
گفتگو: مریم عرفانیان
نظر شما