۱۷ آبان ۱۳۹۰، ۸:۵۸

آذربایجان شرقی به جمع صادر کنندگان زعفران پیوست

آذربایجان شرقی به جمع صادر کنندگان زعفران پیوست

تبریز - خبرگزاری مهر: سرپرست مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بناب، صدور مجوز صادرات زعفران از سوی سازمان بازرگانی آذربایجان شرقی را اقدامی مؤثر در راستای حمایت از صنعت کشاورزی استان اعلام کرد و گفت: بدین ترتیب آذربایجان شرقی به جمع صادر کنندگان زعفران پیوست.

به گزارش خبرنگار مهر، جلیل مدینه زاد عصر دوشنبه در نخستین جشنواره زعفران، با بیان اینکه شهرستان بناب جزو شهرهای شمالی استان محسوب می شود، شهرستان مرند و به خصوص شهر جدید بناب مرند را از نظر آب و هوایی مناسب ترین منطقه برای کشت زعفران دانست.

وی در خصوص ضرورت توجه به کشت محصولاتی همچون زعفران، یادآور شد: با توجه به کاهش میزان بارندگی در سال های اخیر، کشت زعفران به دلیل کم توقع بودن محصول از نظر نیاز به آب و مواد غذایی ضروری است.

مدینه زاد در تشریح وضع آب شهرستان مرند گفت: شهرستان از نظر منابع آبی دارای 7 سد مخزنی کشاورزی، 723 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق کشاورزی و 22 رودخانه است و میزان آب استحصالی آن در کل 189 میلیون متر مکعب است.

وی اعلام کرد: 85 هزار هکتار از زمین های زراعی شهرستان زیر کشت زعفران هستند.

مدینه زاد، عنوان کرد: میزان اشتغال زایی زعفران در فصل برداشت حدود 11 تا 12 هزار هکتار است.

مسعود محمدیان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه طی 3 دهه اخیر کارهای زیادی در عرصه کشاورزی به انجام رسیده است، تآکید کرد: با توجه به کم آبی های اخیر در استان، لزوم استفاده بهینه در مصرف آب در بخش کشاورزی احساس می شود.

وی تأکید کرد: مصوبات اخیر مجلس در زمینه ارائه کمک 85 درصدی بلا عوض به کشاورزان در آبیاری تحت فشار، فرصت مناسبی برای کشاورزان فراهم ساخته است.

محمدیان از تخصیص اعتبار 100 میلیون تومانی برایر احداث کانال های بتنی و جایگزینی و تعمیر کانال های سنتی آبیاری کشاورزی خبر داد.

وی در خصوص تغییر کاربری اراضی کشاورزی گفت: متأسفانه در سال های اخیر شاهد ویلا سازی در اراضی زراعی استان بودیم اما کمیسیون کاربری زمین های کشاورزی نظارت خود را در این زمینه بیشتر کرده است تا چنین اتفاقاتی رخ ندهد.

محمدیان از یکپارچه سازی اراضی کوچک خبر داد و خواستار عضویت تعاونی های زعفران کاران شهر جدید بناب مرند در صندوق توسعه حمایت از بخش کشاورزی به منظور ارائه کمک های مادی و معنوی به آنها شد.

نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای نیز در این مراسم با بیان اینکه "نفت" مانع پیشرفت بخش کشاورزی است افزود: تجربه چند دهه اخیر نشان می دهد، بین صادرات نفت و تولید محصولات کشاورزی رابطه مستقیم معکوس وجود دارد.

سیروس سازدار افزود: هر زمان که صادرات نفت افزایش یافته است، همزمان تولیدات بخش کشاورزی افت کرده است!

سازدار توجه به بخش کشاورزی را دوای درد اقتصاد کشور در کوتاه مدت و بلند مدت عنوان کرد.

وی با اعلام ناخرسندی از اینکه در 5 ماهه نخست سال 88، 294 هزار تن گندم از آلمان وارد کشور شده است، از عدم جذب سرمایه گذار در این بخش اظهار نارضایتی کرد.

سازدار تصریح کرد: واحد تحقیقات کشاورزی ملزم به ارائه راهکار در بهبود تولید محصولات کشاورزی است.

وی ادامه داد: اگر بنا باشد کشاورز، با توجه به استعداد و تجربه خود، محصول کشت کند، واحد تحقیقات کشاورزی چه کاره است؟! 

بهنام رضوانی، فرماندار شهرستان مرند هم در ادامه مراسم گفت: زعفران یک محصول استراتژیک است و صادرات این محصول زمینه ساز رونق اقتصادی منطقه است.

وی افزود: در حال حاضر 85 هزار هکتار از زمین های زراعی شهرستان زیر کشت زعفران هستند که این مقدار در برابر زمین های زیر کشت محصولات صیفی ناچیز است.

رضوانی کاشت زعفران را در مقابل صیفی جات بسیار مقرون به صرفه دانست و خواستار اتخاذ سیاست هایی برای سرمایه گزاری در این بخش شد.

وی توسعه و ترویج کشت زعفران را منوط به حمایت های مادی و معنوی از زعفران کاران، برگزاری کلاس های آموزشی و توجیهی و ایجاد کارخانه های فرآورده های این محصول پر سود دانست.
 

کد خبر 1454688

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha