۱۷ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۴۱

گاردین گزارش داد:

تداوم جاسوس بازی مرداک در انگلیس/ پیامدهای رسوایی شنود پایان ندارد

تداوم جاسوس بازی مرداک در انگلیس/ پیامدهای رسوایی شنود پایان ندارد

یک روزنامه انگلیسی در گزارشی از یافته های جدید پلیس بریتاینا درباره رسوایی شنود خبر داد و نوشت: رابرت مرداک برای منصرف کردن شاکیان از پیگیری پرونده ها، بازرسان ویژه ای را برای شنود مکالمات آنها و وکلایشان استخدام کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، "رابرت مرداک" مالک شرکت رسانه ای "نیوز اینترنشنال" برای آنکه خود را از پیامدهای رسوایی شنود تلفن شهروندان انگلیسی خلاص کند تصمیم گرفته تا به هر نحو ممکن شاکیان را متقاعد به صرف نظر از پیگیری شکایتشان کند.

بر همین اساس رسانه تعطیل شده نیوز آو د ورلد کارآگاهانی را استخدام کرده بود که این افراد وظیفه شنود و هک صندوق های پستی وکلای افراد شاکی را دارند تا به این ترتیب و با گیر آوردن نکته ای، آنها را مجبور به صرف نظر از پیگیری شکایت ها کنند.

نیوز آو د ورلد از جمله رسانه های انگلیسی است که زیر نظر موسسه خبری "نیوز اینترنشنال" اداره می شود. نیوز اینترنشنال یک کمپانی بزرگ رسانه ای متعلق به مرداک است که نشریات سان، تایمز، ساندی تایمز، دیلی میل، دیلی میرور و نیوز آو د ورلد را در بر می گیرد. این کمپانی توسط رابرت مرداک سهامدار اصلی شرکت "نیوز کورپریشن" ( غول رسانه ای آمریکا ) اداره می شود.

به نوشته گاردین، دو تن از وکلایی که شکایت شهروندان انگلیسی از رسانه های مرداک را پیگیری می کردند "مارک لوئیس" و"شارلوت هریس"بودند که تحقیقات نشان می دهد کارآگاهان استخدام شده از سوی رسانه مرداک اقدام به تهیه فیلم از این افراد و اعضای خانواده و حتی دوستان و نزدیکان آنها کرده اند.

بر اساس اعلام پلیس، هدف از تهیه این فیلمها جمع آوری شواهد و مدارکی درباره اقدامات غیرقانونی و یا احتمالا غیر اخلاقی از زندگی خصوصی افراد بوده تا از آنها سوءاستفاده کنند.

در همین رابطه مدارکی نیز وجود دارد که نشان می دهد که "مارک لوئیس" به صورت مستقیم تهدید شده و از وی خواسته شده تا از موکلان خود بخوهد از پیگیری شکایت صرف نظر کنند.

این در حالی است که قرار است پنجشنبه هفته جاری "جیمز مرداک" پسر رابرت مرداک که زمانی مدیر اجرایی روزنامه تعطیل شده نیوزآو د ورلد بود، برای بار دوم به مجلس عوام انگیس برود و توضیحاتی را در این رابطه ارائه دهد.

مرداک و پسرش در مجلس عوام انگلیس

پس از حضور اول مرداک ها در مجلس عوام، مطالب زیادی درباره دروغ بودن اظهارات آنها منتشر شد و برخی از کارمندان سابق روزنامه از دورغ بودن اظهارت مرداک و پسرش سخن گفتند.

مرداک و پسرش در آن زمان اعلام کرده بودند که از هک و شنود تلفن شهروندان انگلیسی اطلاعی نداشته اند. 

ماجرای هک تلفن های همراه وشنود مکالمات تلفنی شهروندان انگلیسی توسط رسانه های رابرت مرداک از تیرماه سال جاری تبدیل به جنجالی پردامنه در انگلیس شد بطوری که موجب تعطیل شدن هفته نامه ای ( نیوز آو دو ورلد) با سابقه بیش از 100 سال فعالیت شد. 

دراین شنود هیچیک از شهروندان انگلیسی از مردم عادی تا ملکه این کشور در امان نبودند و همه به نوعی مورد سوءاستفاده رسانه های مرداک قرار گرفته بودند، اما گرچه هک کردن تلفن های همراه مقامات دربار و چند هنرپیشه و شخصیت هنری به نوبه خود خبر ساز و جنجال آفرین بود ولی شامل مسائل امنیتی کشور نمی شد. اما وقتی نخست، جان پرسکات، معاون نخست وزیر پیشین تونی بلر، و بعد گوردون براون، نخست وزیر سابق از "اسکاتلند یارد" خواستند تا درباره امکان شنود غیر قانونی تلفن های آنها تحقیق کند، مسئله ای که تا آن روز بیشتر جنبه فاش کردن روابط خصوصی یا پنهانی چند شخصیت مشهور برای فروش بیشتر یک نشریه جنجالی داشت ناگهان ابعاد جدی تری پیدا کرد.
کد خبر 1454759

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha