به گزارش خبرنگار مهر، حوزه سلامت کشور در این هفته شاهد اخبار و رویدادهای مختلفی بوده است که چکیده ای از مهمترین آنها را مرور می کنیم.
ایرانیها شیر نمی خورند
دکتر زهرا عبداللهی، سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفته است که مردم کشور به صورت میانگین دو سوم استکان در روز شیر مصرف می کنند که این میزان کمتر از حد استاندارد است.
وی در ارتباط با آخرین آمار سرانه مصرف شیر و مواد لبنی در ایران گفته است که به طور میانگین هر ایرانی روزانه حدود 139 گرم شیر و مواد لنبی مصرف می کند که این میزان باید به طور متوسط بین 235 تا 240 گرم در روز باشد.
علامت مشخصه بیماران قلبی
دکتر سید پیمان طباطبایی، متخصص قلب و عروق گفته است که اندازه دور کمر بیشتر از 85 سانت در بانوان و بیشتر از 110 سانت در آقایان نشان می دهد فرد مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی است.
وی با اشاره به اهمیت عادات غذایی در ابتلا به بیماریهای قلب و عروق گفت: استفاده از غذاهای پرچرب و ادویه جات متعدد، اضافه کردن نمک به هنگام غذا خوردن، استفاده مستمر از قند و شکر و شیرینی جات از جمله عادات غذایی است که به مرور زمان موجب ابتلاء فرد به بیماریهای قلبی و عروقی می شود.
به گفته این متخصص قلب و عروق، استعمال دخانیات، چاقی، دیابت و فشار خون نیز از جمله موارد مستعد کنند فرد به ابتلاء به بیماریهای قلبی است. بر همین اساس، آقایان از سن 40 سالگی و بانوان از 50 سالگی هر 6 ماه یک بار برای اطمینان از سلامت قلب و عروق به پزشک مراجعه کنند.
روغن جامد همچنان پرطرفدار است
دکتر گلایل اردلان، رئیس اداره بهداشت مدارس وزارت بهداشت گفته است که 64 درصد مردم از روغنهای جامد برای پخت و پز غذا استفاده می کنند.
وی عنوان داشته که از سال 83 ، اضافه وزن در کودکان و نوجوانان از 4/13 درصد به بیش از 17 درصد افزایش یافته است. زیرا خانواده ها زمان کمی برای پخت غذای خانگی دارند که این مسئله موجب تغییر ذائقه کودکان و نوجوانان و اضافه وزن آنان شده است.
تبلیغ چیپس و پفک ممنوع است
دکتر علیرضا مصداقی نیا، معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام اینکه طبق قانون تبلیغ مواد آسیب رسان سلامت ممنوع است، چیپس و پفک را شامل این قانون دانست و افزود: طبق ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه تبلیغ تمامی مواد آسیب رسان سلامت ممنوع است.
وی معتقد است که برخی تنقلات آسیب رسان به سلامت به راحتی در فروشگاهها در دسترس کودکان هستند که نباید چنین باشد.
8 میلیون و 660 هزار ایرانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
دکتر خسرو صادق نیت، رئیس انجمن علمی طب کار ایران گفته است که آمار تصادفات در افراد کم خواب معمولا 10 برابر بیشتر از سایر افراد است و شدیدترین حوادث، سوانح شغلی و تصادفات برای این افراد رخ میدهد.
به گفته صادق نیت، خواب نیم روز برای بالغین نباید یک ضرورت باشد، کسانی که الزام دارند در طول روز بخوابند احتمالا در خواب شبانه دچار مشکل هستند. البته همه افراد 7.5 تا 8 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند.
نظر شما