محمود پاک نیت در حاشیه برگزاری جشنواره منطقه دو کشور، در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: سیاست تمرکز فعالیتهای حرفهای هنری در پایتخت باید رفته رفته از بین برود، چرا که متمرکز شدن امکانات در پایتخت باعث شده است فعالان حرفهای و تحصیل کردههای این عرضه به جای فعالیت در شهرستان خود به تهران مهاجرت کنند.
شهرستانها در حوزه نمایش و تئاتر همواره پیشرو بودهاند و در حال حاضر نیز اکثر هنرمندانی که در تهران به اسم و رسم رسیدهاند، از شهرستانها وارد این عرصه شدهاند.
پاک نیت افزود: تئاتر شهرستان در صورت داشتن پشتوانهای چون کار، تجربه و مطالعه میتواند پیشرفتهترین و خلاقترین تئاتر باشد و هماکنون نیز آثار جشنوارههای استانی و منطقهای تئاتر نشان میدهد که جوانان و هنرمندان شهرستانی بسیار با انگیزه و با مطالعه پیش میروند.
وی با ابراز امیدواری از وضعیت فعلی تئاتر کشور، گفت: در سال های اخیر گام های بسیار بلندی در جهت اشاعه فرهنگ تئاتر در جامعه برداشته شده است.
پاک نیت تئاتر یکی از هنرهای پویای کشور است که توسعه بیش از پیش این حوزه نیازمند تبلیغات و اطلاع رسانی گسترده است.
وی تئاتر را یکی از عوامل مهم در راستای ارتقای فرهنگ جامعه دانست و افزود: با برگزاری جشنواره ها می توان آگاهی مردم را نسبت به مسائل فرهنگی و هنری کشور افزایش داد.
داور بیست و سومین جشنواره تئاتر منطقه 2 کشوری با بیان اینکه امروز سطح تئاتر کشور افزایش قابل توجهی داشته و جوانان پویاتر، فعال تر و حساس تر از گذشته به این حوزه روی آورده اند، ابراز کرد: در حال حاضر اصلی ترین نیاز تئاتر حمایت مسئولان و متولیان فرهنگی کشور از این حوزه است.
پک نیت یکی از دغدغه های اصلی تئاتر کشور را ورود آگاهانه جوانان به این حوزه دانست و گفت: بازیگر، کارگردان و همه عوامل تئاتر باید به صورت تخصصی با این حوزه آشنا شوند، چرا که تئاتر همانند سینما نیست که بازیگر صرفا به
دلیل داشتن چهره خاص انتخاب شود.
دلیل داشتن چهره خاص انتخاب شود.
پاک نیت نقش صدا و سیما، روزنامه ها و مجلات را در تشویق مردم در جهت روی آوردن به تئاتر مهم دانست و عنوان کرد: متاسفانه تبلیغات و اطلاع رسانی در حوزه تئاتر در جامعه اندک است ولذا برای افزایش مخاطب تئاتر باید تبلیغات و اطلاع رسانی گسترده صورت گیرد.
شهرستانها فاقد سالن نمایش مناسب هستند
داور بیست و سومین جشنواره تئاتر منطقه 2 کشوری به نبود سالن های مناسب نمایش در مراکز استانها اشاره کرد و افزود : این موضوع به یک معضل و چالش اساسی در اجرای نمایش های مختلف شهرستان ها تبدیل شده که اکران فشرده کارهای هنری را با مشکل مواجه کرده است.
وی گفت: در حال حاضر سینمای کشور در یک روند روبه رشدی قرار گرفته به طوری که با فیلم هایی که اخیرا در کشور ساخته شده ثابت کردیم که هم گام با سایر کشورهای پیشرفته می توانیم حرکت کنیم.
داور بیست و سومین جشنواره تئاتر منطقه 2 کشوری با اشاره به سینمای دفاع مقدس، افزود: متاسفانه به دلیل اینکه فعالان سینمای دفاع مقدس همواره یک طرفه به این بخش پرداخته اند این بخش از بازده خوبی برخوردار نبوده است.
پاک نیت با اشاره به اینکه ملت ایران هشت سال با یک کشوری که تمام دنیا پشتیبان او بود جنگیدند و هزاران شهید را نثار این کشور کردند افزود: در فیلم های دفاع مقدس همیشه دشمن ضعیف جلوه داده شده است ولی واقعیت این است که دشمن با پشتیبانی تمام دنیا به جنگ ما آمده بود.
وی اصلی ترین وظیفه فعالان و فیلم سازان حوزه دفاع مقدس را به تصویر کشیدن واقعیات آن دوران دانست و ادامه داد: سینمای دفاع مقدس باید در ضمن نشان دادن قدرت و امکانات دشمن، قدرت و نیروی ایمان مردم ایران را نیز به تصویر بکشد.
پک نیت با اشاره به فیلم های معناگرایی که در کشور ساخته می شوند افزود هر چند فیلم های معناگرای زیادی در کشور ساخته می شوند ولی این بخش از سینما به دلیل ضعف در متن و فیلم نامه نمی تواند مخاطب را به خود جذب کند.
پاک نیت ساخت و تقویت فیلم های معناگرا را جواب دندان شکنی به توطئه ها و هجمه های فرهنگی دشمنان عنوان کرد و افزود: مسئولان و متولیان فرهنگی و هنری کشور با حمایت مادی و معنوی از نویسندگانی که در این زمینه فعال هستند می توانند گام مهی در جهت تقویت سینمای معناگرا در کشور بردارندوضعیت تئاتر کشور روبه بهبود است.
نظر شما