به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با فرا رسیدن سرمای زودرس پاییزی، تولید گاز ایران در مناطق مرکزی با افزایشی حدود 30 میلیون متر مکعب به مرز 300 میلیون متر مکعب در روز رسیده است.
بر این اساس با وجود افزایش ظرفیت برداشت روزانه گاز به حدود 250 تا 255 میلیون متر مکعب در روز از 9 فاز میدان مشترک پارس جنوبی، تولید گاز در میادین مستقل مناطق مرکزی ایران به 293 میلیون متر مکعب در روز رسیده است.
پیش بینیها نشان می دهد تا پایان سالجاری در صورت راه اندازی تمامی چاههای فاز 9 و 10 پارس جنوبی و راه اندازی یک واحد شیرین سازی پالایشگاه فاز 15 و 16 پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز ایران در این حوزه مشترک حداکثر به مرز 290 میلیون متر مکعب در روز میرسد.
با این وجود حداقل تا 2 سال آینده تولید گاز ایران در میادین مستقل بیش از میادین مشترک خواهد بود که این موضوع با اهداف برنامه پنجم توسعه صنعت نفت همخوانی ندارد.
در همین حال مهدی فکور درباره آخرین وضعیت تولید گاز طبیعی در مناطق مرکزی ایران با بیان اینکه همزمان با فرا رسیدن سرمای زودرس تولید گاز به بیش از 293 میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته است، گفت: آبان ماه امسال برای تولید حدود 264 میلیون متر مکعب گاز در روز برنامه ریزی شده بود.
مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از افزایش 30 میلیون متر مکعبی تولید گاز همزمان با فرا رسیدن موج سرمای پاییزی خبر داد و افزود: این گاز به منظور تامین خوراک در اختیار پالایشگاههای گاز کشور قرار گرفته است.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت با اعلام اینکه در مناطق شرقی کشور تولید روزانه گاز حدود 14 میلیون متر مکعب افزایش یافته است، تصریح کرد: هم اکنون به طور متوسط روزانه حدود 53 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در میادین شرقی کشور تولید می شود.
وی با اشاره به افزایش 16 میلیون متر مکعبی افزایش تولید گاز طبیعی در میادین منطقه زاگرس جنوبی، بیان کرد: آبان ماه امسال تولید گاز در میادین زاگرس جنوبی به 233 میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته است.
این مقام مسئول، تاکید کرد: تولید گاز در منطقه عملیاتی تنگ بیجار نیز تا سقف هفت میلیون متر مکعب در روز بوده که در راستای تامین گاز غرب کشور است.
گفتنی است، در حال حاضر ظرفیت تولید روزانه حدود 325 میلیون متر مکعب گاز طبیعی (معادل تولید 13 فاز پارس جنوبی) در میادین مناطق مرکزی ایران به وجود آمده است.
نظر شما