۲۱ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۵۵

حیدریان خبر داد:

2700 میلیارد ریال در بخش مهندسی رودخانه های گلستان هزینه می شود

2700 میلیارد ریال در بخش مهندسی رودخانه های گلستان هزینه می شود

گرگان - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: مولفه های سازه ای مدیریت سیلاب که از نتایج مطالعات طرح جامع سیل بوده است با هزینه ای بالغ بر دو هزار و 700 میلیارد ریال در برنامه ای 15 ساله در بخش مهندسی رودخانه و آبخیزداری در دستور کار قرار دارد.

ایرج حیدریان در گفتگو با خبرنگار مهر مدیریت سازه ای سیلاب را راهبردی مطمئن برای پیشگیری و کاهش خسارات سیل دانست.

وی گفت: به مجموعه اقداماتی که برای کنترل، مهار و هدایت سیلاب با احداث سازه انجام می شود، مدیریت سازه ای می گویند که شامل کنترل فیزیکی با احداث سدهای ذخیره ای، تاخیری و انحرافی و اجرای مهندسی رودخانه با دیواره سازی وتثبیت بستر است.

وی اظهار داشت: در روش سازه ای، به طورفیزیکی با سیل مقابله می شود مثلا در سدها شدت جریان سیل را با ذخیره کردن در سد کاهش می دهند و مقدار آن را برای منطقه پایین دست تعدیل می کنند. دیواره سازی و یا انحراف آب نیز عملا مانع هجوم سیل به مناطق مسکونی کنار رودخانه می شود و در حقیقت سیل را از مردم دور می کند.

 مدیرعامل شرکت آب منطقه گلستان با تاکید بر نقش مهم مدیریت سازه ای و غیرسازه ای در پیشگیری و کاهش اثرات سیل به اجرایی شدن طرح جامع سیل دراین استان اشاره کرد و گفت: مطالعات طرح جامع سیل توسط مشاور با همکاری ارگان ها و سازمان های دخیل در این امر به پایان رسیده است و مولفه هایی از آن در حال اجراست.
 
حیدریان افزود: در طرح جامع سیل همه مولفه های سازه ای و غیر سازه ای کنترل و مدیریت سیل دیده شده و با توجه به اهمیت، اولویت بندی شده است و هم اکنون بخش هایی از آن در حال اجراست.
 
وی عنوان کرد: مهمترین ویژگی طرح جامع سیل، نو و بدیع بودن آن است چرا که در مدت زمان مطالعات این طرح، از دیدگاه کارشناسان مختلف استفاده شده و مباحث و جنبه های مختلفی مورد توجه قرار گرفت و متعاقب تهیه این طرح برنامه جامع سیل تهیه شد و به تصویب کارگروه سیل و طغیان رودخانه ها رسید.
 
حیدریان به پروژه های اجرا شده در زمینه مدیریت سازه ای اشاره کرد و اظهار داشت: پروژه های مختلفی در این خصوص وجود دارند مثلا در رودخانه گرگانرود و سر شاخه های آن اقدامات زیادی از سال 80 تاکنون انجام شده است و از سال 82 طرحی با عنوان کنترل سیل حوضه گرگانرود صورت گرفت که بیشتر به انجام مولفه های طرح کنترل سیل و از آن جمله مدیریت سازه ای پرداخته است.
 
وی ادامه داد: از نمونه های دیگر می توان به ساماندهی رودخانه دوغ در محل پایانه تنگراه اشاره کرد که با هزینه ای بالغ بر هفت میلیارد ریال در طول یک سال به انجام رسید و همچنین پروژه ساماندهی رودخانه دوغ در محل پل کوسه در سال 89 با هزینه ای بالغ بر 21 میلیارد ریال به پایان رسیده است.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان عنوان کرد: پروژه های سازه ای نقش مهی در کنترل و هدایت سیلاب ها دارند.
 
حیدریان ادامه داد: اهمیت سدها را در کنترل سیلاب به عنوان مثال می توان در سد گلستان دید، طوری که در سال 80 که سیلابی با دبی سه هزار متر مکعب در ثانیه و بالاتر از حد ماگزیمم سیل احتمالی وارد آن شد،  اما این سد توانست آن را مهار کند و با تعدیل آن به 250 متر مکعب بر ثانیه، شهر گنبد و روستاهای مسیر تا آق قلا را از خطر سیل نجات دهد.
 
وی یاد آور شد: چنانچه سد گلستان در سال 80 نبود، شهر گنبد دچار آب گرفتگی می شد و خسارت های زیان باری وارد می گشت و شاید فاجعه ای انسانی به وقوع می پیوست.
 
وی با اشاره به اهمیت مدیریت غیرسازه ای نیز گفت: تعیین حد بستر و حریم،  مدیریت سیلابدشت و نیز بحث هشدار سیل به عنوان مولفه های غیر سازه ای در این طرح اولویت دارند و هم اینک بخش هایی از آنها در حال اجرا هستند و همزمان طرح های آبخیزداری و ساماندهی رودخانه ها نیز توسط واحد های مسئول در حال اجراست.
 
حیدریان در خاتمه تاکید کرد: در طی چند سالی که در استان  گلستان سیل جاری می شد، مطالعه طرح جامع سیل آغاز شد و از آن زمان تاکنون تجربه های خوبی حاصل شده است و در حال حاضر استانی با تجربه در زمینه سیل و مدیریت و کنترل سیل در کشور هستیم و برخی از استان های دیگر  جهت بهره مندی از این تجربه و دانش به استان گلستان می آیند.
 
به گزارش مهر، گلستان سیل خیزترین استان کشور است که مهیب ترین سیل در سال های 80 و  84 در شرق آن به وقوع پیوست و باعث خسارات  جانی ومالی بسیاری شد.
کد خبر 1457808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha