۲۱ دی ۱۳۸۳، ۱۴:۴۷

فردا در تاريخ

خبرگزاري مهر: فردا سه شنبه بيست و دوم دي ماه سال1383 هجري شمسي مقارن است با بيست و نهم ذيقعده الحرام سال 1425 هجري قمري و برابر است با يازدهم ژانويه سال 2005 ميلادي

شهادت امام محمد تقي (ع) : 


درچنين روزي درآخرين روزازماه ذيقعده سال220هجري قمري حضرت امام محمّد تقي (ع) امام نهم شيعيان جهان به درجه شهادت نايل آمدند . درتاريخ ولادت حضرت امام محمد تقى، ملقب به جواد، اختلاف است اما قول مشهوراين است كه آن حضرت در دهم رجب سال  195 هجري قمرى در مدينه چشم به جهان گشوده است. كنيه آن حضرت ابوجعفر و پدر گرامي اش حضرت على بن موسى الرضاع و مادر بزرگوارش سبيكه، معروف به خيزران است. دوران زندگى جوادالائمه ع مصادف است با دوران حكومت دو خليفه عباسي يعني مأمون و معتصم عبّاسى . زندگانى امام محمّد تقى ع ، ادامه راه خط و روش پدرش حضرت امام رضا ع بود. سعي مأمون در اين دوران بر آن بود كه امام عليه السلام  را به دارالخلافه نزديك كند وبا اين كار قصد داشت  بين امام و پايگاه مردمى او فاصله اندازد . مأمون، بر اساس همان نقشه قديمى، امّ الفضل ،  دختر خود را به ازدواج ايشان  درآورد تا از تأييد امام ع برخوردار باشد . سن اندك  امام ع  از پديده هاى اعجازآميزمقام الهي اوست كه در روحيه حاكمان آن زمان اثرى فوق العاده گذاشته بود.  وقتى پدر بزرگوارش درگذشت، از عمر امام جواد ع حدود هشت سال بيش نگذشته بود و در همان سن عهده دار منصب امامت گرديد. امام ع همچنين در دوران امامتشان   با پايگاههاى مردمى طرفدار و مؤمن به رهبرى و امامتش به طور مستقيم در مسائل دينى و قضاياى اجتماعى و اخلاقى در تماس بودند . وقتى مأمون، امام ع  را به بغداد يا مركز خلافت آورد، ايشان اصرار ورزيدند تا به مدينه بازگردند، مأمون با اين درخواست موافقت كرد و آن حضرت بيشتر عمر شريف خود را در مدينه گذراند. اما معتصم در دوران خود،  از فعاليت و كوشش هاى  آن حضرت  برآشفت و از اين رو، ايشان را به بغداد فراخواند . امام ع  ، چه در بغداد و چه در مدينه، از اين فرصت براى انجام رسالت خود بهره بردارى كرد،  شيعيان نيز در مورد امامت او اتّفاق نظر داشته و از ايشان ، صد ها  روايت را در موضوعات  مختلف نقل كرده اند. زماني كه  كه امام ع  وارد عراق شد، معتصم و جعفر، پسران  مأمون، پيوسته، توطئه  قتل آن بزرگوار را مي چيدند ، تا اين كه آن حضرت در سال 220 هجرى در آخر ماه ذيقعده، به شهادت رسيد. معتصم در بغداد تصميم به قتل آن حضرت گرفت و سرانجام به وسيله ام الفضل ، همسر امام و دختر مأمون، آن پيشواى معصوم را در 25 سالگى، مسموم كرد و به شهادت رساند.


حمله كاروس به ايران: 


در چنين روزي در سال  281 ميلادي شهر تاريخي "تيسفون " و در زمان فرمانروايي بهرام دوم پادشاه ساساني به دست روميان افتاد .  بهرام دوم  زماني كه در  جنگ با طوايف" سكا "در شرق  به سر مي برد ، كاروس ،امپراتور روم به ايران تاخت و بين النهرين و تيسفون را به تصرف خود در آورد . البته اين شهر به زودي و با مرگ كاروس  به دست ايرانيان افتاد. شهر تاريخي تيسفون بعدها در زمان خسرو پرويز دچار زلزله و سيل شد . طغيان دجله نواحي حاصل خيز تيسفون را از بين بردو به كاخ تيسفون خسارت وارد آورد و در آخر نيز زلزله  خسارات فراواني به اين شهر وارد كرد . بهرام دوم يكي از شاهان سفاك ايراني بود . او در دوران حكومت خود جز به جنگ و كشور گشايي به چيز ديگري نمي انديشيد .
 ازپادشاهان ساساني؛ بهرام سوم  ، نرسي ، هرمز دوم  ، شاپور ذوالاكتاف، اردشير دوم ،  شاپور سوم  ، بهرام چهارم ، يزدگرد اول ، بهرام پنجم يا بهرام گور، يزدگرد دوم ، پيروز اول ، بلاش  ، قباد ، انوشيروان ، هرمز چهارم ، خسرو پرويز ، بهرام چوبينه ، شيرويه ، قباد دوم ، پوراندخت  ، آذرميدخت ويزدگرد سوم بر ايران حكومت كردند .

آغاز به كار شوراي انقلاب :
در چنين روزي در سال 1357 ه ش شوراي انقلاب به فرمان امام خميني ره تشكيل شد . اين شورا كه بنياد آن در آذر ماه 1357 شكل گرفته بود به عنوان اساسي  ترين ركن قدرت سياسي و اجرايي انقلاب اسلا مي در چنين روزي  آغاز به كار كرد.

 
امام خميني ره در پيامي در 22 دي 1357تشكيل شوراي انقلاب را اين گونه اعلام كردند : به موجب حق شرعي و بر اساس راي اعتماد اكثريت قاطع مردم ايران كه نسبت به اين جانب ابراز شده است ،  در جهت تحقق اهداف اسلامي ملت ، شورايي  به نام شوراي انقلاب مركب از افراد با صلاحيت و مسلمان  و متعهد مورد وثوق موقتا تعيين شده و شروع به كار خواهند كرد. اعضاي اين شورا در اولين فرصت مناسب معرفي خواهند شد . اين شورا موظف به انجام امور معين و مشخصي شده است ، از آن جمله   ماموريت دارد تا شرايط تاسيس دولت انتقالي را مورد بررسي قرار داده و مقدمات اوليه آن را فراهم سازد . (صحيفه نور ، ج 4 ، صص 207و208)
حضرت امام ره ، آيت الله مرتضي مطهري ، آيت الله  دكتر سيد محمد بهشتي ، آيت الله سيد عبدالكريم  موسوي اردبيلي ، دكترمحمد جواد باهنر و حجت الاسلام والمسلمين اكبر هاشمي رفسنجاني را به عنوان هسته اوليه شوراي انقلاب تعيين كردند و اجازه دادند كه افراد ديگر بااتفاق نظر اين پنج نفر اضافه شوند و در جلسات ابتدايي تصميم بر اين شد كه حتي الامكان تركيب شورا از اعضاي روحاني و غير روحاني به نسبت مساوي و نزديك به هم باشد . اعضاي ديگر اين شوراعبارت بودند از : حجت الاسلام والمسلمين سيد علي خامنه اي ، آيت الله سيد محمود طالقاني ، آيت الله  مهدوي كني ، احمد صدر حاج سيد جوادي ، مهندس مهدي بازرگان ، دكتر يدالله سحابي ، مهندس مصطفي كتيرايي ، سرلشكر ولي الله قرني و سرتيپ علي اصغر مسعودي . (نقل به مضمون از صورت مذاكرات شوراي انقلاب ، مقدمه به قلم آيت الله هاشمي رفسنجاني)
 در آستانه پيروزي انقلاب اسلامي ، شورا ، مهندس مهدي بازرگان را به عنوان نخست وزير دولت موقت پيشنهاد و امام خميني ره نيز وي را به عنوان  رييس دولت موقت منصوب كردند . با شروع كار مجلس شوراي اسلامي ، شوراي نگهبان و ديگر نهادهاي اساسي  ، مسووليت و ضرورت وجودي شوراي  انقلاب هم به پايان رسيد .
آخرين اعضاي شوراي انقلاب عبارت بودند از :
آيت الله خامنه اي ، آيت الله بهشتي ، آيت الله موسوي اردبيلي ، دكتر محمد جواد باهنر ، آيت الله هاشمي رفسنجاني ، دكتر حسن حبيبي ، دكتر عباس شيباني ، مهندس مهدي بازرگان ، مهندس عزت الله سحابي ، صادق قطب زاده ، مهندس علي اكبر معين فر و ابوالحسن بني صدر . 

آغاز عمليات ظفر 5 :

 


درچنين روزي در  سال1366هجري شمسي ، عمليات ظفر 5 به همت رزمندگان نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي  ازقرارگاه رمضان با رمز يا زهرا آغازشد. حوزه عملكرد اين عمليات استانهاي كركوك، دهوك و دياله  عراق بود .

ترك ايران : 
در چنين روزي در سال  1296 ه ش  آخرين سربازان روس خاك ايران را ترك كردند  . با وقوع انقلاب بلشويكي سال1917 روسيه ، روس ها  سرگرم مشكلات عمومي  و سركوب مقاومت هاي داخلي  شدند و مجبور شدند كه شمال ايران را تخليه كنند.  همچنين در اين دوران تمرد و نافرمانى در صفوف ارتش روسيه گسترش يافته بود . انگليسى‏ها با اغتنام فرصت، به‏وسيله نيروى پليس جنوب تمام كانونهاى آزاديخواهى ملى و جنبشهاى ضد متفقين ملت ايران را در شهرهايى چون كرمان، سواحل خليج فارس، شيراز، اصفهان، كرمانشاه و . . . به‏سختى سركوب نموده، سراسر ايران را تحت اشغال نظامى درآوردند.
هنگامى كه ارتش روسيه پيشروى به سوى تهران را آغاز كرد، به دستور مستوفى‏الممالك نمايندگان مجلس از تهران خارج گرديدند. اندكى بعد بخشى از جامعه سياسى و نمايندگان مجلس و برخى از اعضاى ارشد هيات دولت‏به همراه سفيران عثمانى آلمان و اتريش در روز 23 آبان 1294 پايتخت را ترك گفتند. اما با فروكش كردن خطر اشغال پايتخت، دولت مستوفى‏الممالك به ناگزير با متفقين جهت انعقاد يك رشته معاهدات سياسى به گفتگو نشست.

فتح نهاوند : 


در چنين روزي در سال 642ميلادي   ساسانيان درجنگ نهاوند درمقابل سپاه  اسلام شكست خوردند. جنگ نهاوند آخرين جنگ اعراب با ايرانيان بود . در اين جنگ سپاه سي هزار نفري اعراب به فرماندهي نعمان ، سپاه يكصد و پنجاه هزار نفري ايران را به فرماندهي فيروزان در نهاوند 12 فرسنگي جنوب همدان كنوني ، در اثر حيله اي كه تظاهر به فرار بود ، از بين برد  . گفته اند به هنگام جنگ نهاوند  سپاهيان ايراني از جاي جاي كشور  در نزديكي همدان در سپاهي گرد هم آمدند . اين سپاه قرار بود  كه  از راه حلوان به جانب كوفه كه لشكرگاه عرب بود حمله كند. عمار ياسر سردارسپاه اسلام  چون از اين خبر آگاه شد نامه به مدينه نوشت و وضع موجود را براي خليفه دوم  تشريح كرد.  به فرمان خليفه دوم  سپاه عظيمي از اعراب گرد آمد و روانه  نبرد شدند. سپاه ايران نيز به سرداري فيروزان ساز و برگ بسيار آماده كرده بود. دو لشكر در نزديك نهاوند خيمه زدند.  سپاهيان اسلام  تصميم گرفتند كه شايع كنند خليفه  مسلمين در مدينه مرده است و بايد جنگ نكرده باز گردند. و پس از آن نيز آهنگ بازگشت كردند. ايرانيان از سنگرها و قلعه هاي خويش درآمدند تا عرب را دنبال كنند و به اين حيله پراكنده شدند. چون به اعراب  رسيدند ، اعراب  برگشتند و جنگي سخت در گرفت و هزاران تن از هر دو سوي كشته شدند و نهايتا  سپاه ايران شكست خورد و پراكنده شد و نهاوند نيز به چنگ مسلمانان  افتاد.  تلفات ايرانيان را در اين جنگ  يكصد هزار نفر نگاشته اند . اين جنگ را مورخان عرب فتح الفتوح ناميده اند . در سال 651 ميلادي يزدگرد سوم  پس از اين شكست ها به بلخ فرار كرد و سرانجام شبي آسياباني در راه مرو به طمع جامه فاخر و جواهراتش او را كشت . با اين حمله سلسله ساسانيان در ايران از هم گسيخت . جامعه شناسان و مورخان ،  ساختار طبقاتي جامعه ايران عصر ساساني، ضعف ايدئولوژيكي، ظهور بحران و تشنج در دين زرتشت ، رشد نظام فئودالي بويژه پس از اصلاحات كسري انوشيروان، كاهش توليدات كشاورزي، بيمار شدن اقتصاد ايران بر اثر نارضايتي توده‌هاي مردم و جنگ‌هاي بلند مدت ايران و روم، تجمل‌گرايي و عشرت‌زدگي شاهنشاهان ساساني و بزرگان تيسفون را از مهمترين علتهايي مي دانند  كه دولت ساساني را به تجزيه و نهايتا دچار شكست كرد .  

بازگشت خوارز به قدرت :
در چنين روزي در سال 1867 ميلادي بنيتو خوارز پس از عقب نشيني نيروهاي فرانسوي و اعدام امپراطور ماكسيميليان  ،  به مقام رياست جمهوري مكزيك بازگشت .

آغاز ساخت شهر مكزيكو : 
 در چنين روزي   درسال 1325 ساخت  شهر" مكزيكو " پايتخت كشورمكزيك آغاز شد . اين شهر به دست مونته زوما  آخرين پادشاه سلسله" آزتك"ها ساخته شد . هدف ا ز ساخت  آن ،ايجاد يك مركز بزرگ ديني براي  آزتك ها بود .

ژاپن عليه هلند :
در چنين روزي در سال 1942 ميلادي ژاپن عليه هلند اعلام جنگ كرد . در همين روز نيروهاي ژاپني به بخش شرقي شبه قاره هند حمله ور شدند . 

موافقت در جنگ با عراق :
در چنين روزي  در سال 1991 ميلادي   كنگره آمريكا به جورج بوش  پدر اجازه جنگ با عراق را صادر كرد .

انسولين ؛اولين بار :

 در چنين روزي در سال 1922 ميلادي در بيمارستان عمومي تورنتو، انسولين براي نخستين بار در تاريخ به طور موفقيت آميزي به  فردي به نام  لئونارد تامپسون تزريق شد .  حال وي پس از آن  روبه بهبودي رفت .

توافق آمريكا و بريتانيا بر سر چين :
در چنين روزي در سال 1943 ميلادي ايالات متحده آمريكا و بريتانيا معاهد ه اي را امضا كردند كه براساس آن از رعايت حقوق فرامرزي در چين صرف نظر مي كرد ند .

آزادي ابو داوود :
در چنين روزي در سال 1977 ميلادي ،  دولت فرانسه ابو داوود  يكي از مبارزان  فلسطيني را كه مظنون به هلاكت  ورزشكاران رژيم صهيونيستي  در المپيك مونيخ 1972 بود ،  به دليل عدم كفايت دلايل آزاد كرد .

نايجل شورت قهرمان كوچك :
در چنين روزي در سال 1980 ميلادي نايجل شورت چهارده ساله از بولتون بريتانيا به عنوان جوانترين قهرمان بين المللي شطرنج جهان در طول تاريخ ، معرفي شد .

5 ميليون دلار براي كتاب !:
در چنين روزي در سال 1986 ميلادي جيمز كلاول نويسنده مشهور آمريكايي قرار دادي  پنج ميليون دلاري براي چاپ و انتشار كتاب خود با نام "گردباد" با ناشرش   منعقد كرد . اين رمان 2000صفحه داشت .

هاشي موتو ؛ نخست وزير :
در چنين روزي در سال 2000 ميلادي  ، ريتارو هاشي موتو نخست وزير ژاپن شد . وي جاي تومي كي موراياما را گرفت . 
موراياما  پنجم ژانويه 1996 استعفا كرده بود .

روز جمهوري در آلباني :

در چنين روزي در سال 1946 ميلادي در آلباني نظام جمهوري تاسيس شد. آلباني كشوري است در ساحل شرقي درياي آدرياتيك بين يوگسلاوي و يونان . مساحت آن 28748 كيلومتر مربع است . نژاد مردم اين كشور لاتين و زبان آنها  آلبانيايي ( ايلبري ) است . هفتاد در صد مردم اين كشور مسلمان ، بيست در صد ارتودوكس يوناني و ده در صد نيز كاتوليك اند . حكومت اين كشور در سال 1946 به جمهوري توده اي تبديل شد و در چهاردهم دسامبر1995 ميلادي  به عضويت سازمان ملل در آمد . پايتخت آن تيرانا نام دارد .

روز استقلال در چاد :
در چنين روزي درسال 1960 ميلادي كشور چاد به استقلال دست يافت . جمهورى چاد، با يك ميليون و 284 هزار كيلومتر مربع مساحت، درآفريقاى مركزى و در ناحيه صحراى كبير آفريقا واقع است. اين سرزمين با كشور هاي كامرون،  آفريقاى مركزى،  جمهورى عربى ليبى،  نيجر، نيجريه و سودان همسايه است . بر اساس جديدترين گزارش سازمان توسعه و جمعيت سازمان ملل متحد جمهورى چاد بيش از 9 ميليون نفر جمعيت دارد . نيمي از مردم چاد مسلمانند و مابقى افراد به دين مسيح اعتقاددارند. زبان رسمى مردم چاد فرانسوى است، ولى در بسيارى از نقاط مردم به زبان عربى تكلم مى كنند.  مردم چاد كه عمدتا  سياه پوست هستند، متعلق به نژادهاى سودانى، بانتويى ، كوتوكويى ، ماسايى ، موندانگى ، فولب  وهاجرى اند. پايتخت جمهورى چاد، شهر "انجامنا" است و از ديگر شهرهاى مهم آن مى توان به "سارح" ، "موند" و "آبشه" اشاره كرد. جمهورى چاد از زمان استقلال  بارها به تحريك نيروهاى خارجى با جنگ داخلى روبرو شده است. ژنرال "ادريس دبى" از سال 1994 تاكنون حكومت چاد را در اختيار دارد، و دكتر "ناگوم ياماسوم" به عنوان نخست وزير رياست هيئت وزيران را عهده دار است.

روز تولد دي هوستو در پورتوريكو :
 همه ساله چنين روزي در پورتور يكو با عنوان روز تولد دي هوستو گرامي داشته مي شود . وي يكي از قهر مانان تاريخ اين كشور است . او در سال 1883 ميلادي به دنيا آمد .

آزادي مذاهب در اطريش :
در چنين روزي در سال 1571 ميلادي امپراطور ماكسيميلايان دوم به كشور اطريش آزادي مذاهب را اعطا كرد .

نيوتن ، عضو انجمن سلطنتي :  
در چنين روزي در سال 1672 ميلادي ، اسحاق نيوتن دانشمند مشهور به عنوان يكي از اعضاي انجمن سلطنتي بريتانيا انتخاب شد .

زلزله در كاراييب :
در چنين روزي در سال 1839 ميلادي  زلزله اي به بزرگي هفت ريشتر  در جزاير كاراييب روي داد كه بر اثر آن هفتصد نفر كشته شدند  .

گسترش روماني :  
در چنين روزي در سال 1919 ميلادي روماني ،  منطقه ترانسيلواني را ضميمه خاك خود كرد.

انفجار كشتي مسافري :  
در چنين روزي در سل 1920 ميلادي بر اثر بر خورد يك كشتي مسافري آفريقايي با سواحل راشل ، 553 نفر جان خود را از دست دادند .

نلسون ماندلا خارج از موطن :


درچنين روزي در سال 1962 ميلادي نلسون ماندلا آفريقاي  جنوبي رابه قصد سفر به اتيوپي ، الجزاير و انگلستان ترك كرد . 

اشغال كوالالامپور :  
درچنين روزي در سال 1942 ميلادي ژاپن  ، كوالالامپور پايتخت مالزي را به اشغال خود در آورد .

آتشفشاني در پرو :
درچنين روزي در سال 1962 ميلادي بر اثر آتشفشاني كوه هوسكاران در پرو چهار هزار نفر جان خود را ازدست دادند .

استقلال پاكستان شرقي :
درجنين روزي در سال 1972 ميلادي پاكستان شرقي استقلال خود را به عنوان ايالتي مستقل از بنگلادش اعلام كرد .

آغاز رسيدگي به واتر گيت :
درچنين روزي در سال 1973 دادگاه واتر گيت در واشنگتن دي سي آغاز شد .

هند و راس و قانون اساسي :
در چنين روزي در سال 1982 ميلادي هندوراس داراي قانون اساسي شد .

شركت شوروي در المپيك :
درچنين روزي در سال 1988 ميلادي اتحاد جماهير شوروي سابق اعلام كرد كه در المپيك تابستاني سئول شركت خواهد كرد .

توليد سلاح شيميايي ؛ ممنوع !
در چنين روزي در سال 1989 ميلادي بيش از يكصد و چهل كشور موافقت كردند كه توليد  سلاحهاي شيميايي  در جهان ممنوع شود .

نداي استقلال طلبي در ليتواني :
درچنين روزي در سال 1990 ميلادي بيش ازدويست هزار نفر از مردم كشور ليتواني خواسنتار استقال اين كشور شدند .

استعفاي شاذلي بن جديد :
درچنين روزي در سال 1992 ميلادي شاذلي بن جديد رييس جمهور الجزاير استعفاي خود  را اعلا م كرد . شاذلي بن جديد چند روز پيش از دومين دور راي گيري در انتخابات الجزاير زير فشار نظاميان از رياست جمهوري كناره گرفت.  ژنرال خالد نزار وزير دفاع اين كشور كنترل الجزاير را موقتا در دست گرفت .  

  تولد ويليام جيمز :
در چنين روزي در سال 1842 ميلادي ويليام جيمز روانشناس و فيلسوف آمريكايي به دنيا آمد . او در حوزه فلسفه ذهن مطالعات بسياري را به انجام رسانده بود .  ويليام‌ جيمز  عقيده‌ يافتن‌ به‌ يك‌ گزاره‌ و از دست‌ دادن‌ عقيده‌ به يك‌ گزاره‌ را امري‌ اختياري‌ مي‌دانست . امروزه‌ عموم‌ فيلسوفان‌ ذهن‌ (مانند گيلبرت‌ رايل‌ و گلدمن‌) و روانشناسان‌ اين‌ امر را از امور غيراختياري‌ مي‌دانند.

تولد ماري باشكريتسف :
 در چنين روزي در سال 1860ميلادي باشكريتسف  ، نويسنده و نقاش روس ديده به جهان گشود . "روز نامه"  عنوان مهمترين اثر اوست .

تولد دنيس پاپن :
درچنين روزي در  سال1647ميلادي  دنيس پاپن مخترع فرانسوي به دنيا آمد .  وي  مدتي رياضيات تدريس مي كرد اما بعدها به سوي كارهاي فني روي آورد .او ديگ پاپن را ساخته است . ديگ پاپن وسيله‎اي است با دريچه اطمينان كه آب را به دماي به مراتب بالاترازصددرجه مي‎رساند بدون اين كه آب به جوش آيد.

تولد تئودور پانگالوس :
در چنين روزي در سال 1878 ميلادي پانگالوس ديكتاتور يونان به دنيا آمد . وي تنها در سال 1926 بر اين كشور حكومت كرد . 

 تولد الكساندراول :   
 در چنين روزي در  سال 1777 "آلكساندر اول "يكي از امپراتوران بنام روسيه  در شهر" سن پطرزبورگ "قدم به دنيا آمد . 
وي در بيست و چهار سالگي به جاي پدر نشست . دوران سلطنت وي همزمان  با امپراتوري ناپلئون در فرانسه بود  .آلكساندر اول روز 16 نوامبر 1825 ميلادي در گذشت .  


تولد آلبرت هافمن :
 در چنين روزي در سال 1906 ميلادي آلبرت هافمن شيميدان بر جسته  سويسي به دنيا آمد . وي ماده مخدر ال اس دي را كشف كرده است . 

 تولد شورول :  
 در چنين روزي در  سال 1889 "ميشل اوژن شورول "شيميدان مشهور فرانسوي در   103 سالگي در گذشت 
شورول دردهم دسامبر 1786 ميلادي در آنگرس به دنيا آمد  .وي طريقه تجزيه چربيها و روغنهاي نباتي و حيواني را كشف كرد . او همچنين شمع گچي را اختراع كرده است .

در گذشت توماس هاردي :
 در چنين روزي در سال 1928 ميلادي هاردي  نويسنده مشهور بريتانيايي  دار فاني را وداع گفت . "شلوغي ديوانه كننده"  عنوان مهمترين اثر اوست . وي در سن 87 سالگي نزديك خانه اش  در دورچستر در گذشت . نكته جالب در باره زندگي اواين است كه انتقاد تلخ باعث شد  هاردي حساس و زود رنج كه يكي از بهترين رمان نويسها در ادبيات انگليس بود براي هميشه از نوشتن رمان دست بر دارد.

در گذشت دكتر محمد زكريا قنين :
 در چنين روزي در سال 1956 ميلادي قنين كاشف بزرگ مصري درگذشت . وي كاشف يكي از اهرام ثلاثه با قدمت شش هزار سال در مصر است .

در گذشت ايزيدور اسحاق رابي :
رابي دانشمند و فيريكد ان آمريكايي در چنين روزي در سال 1988 ميلادي چشم از جهان فروبست . بيشتر مطالعات وي در حوزه انرژي هسته اي و شكافت هسته اتم بوده است . وي به دليل مطالعات گسترده خود در اين حوزه در سال 1944 ميلادي جايزه نوبل فيزيك  را از آن خود كرد . او در سن 89 سالگي درگذشت .

کد خبر 145796

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha