به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا نوین، هدف از افزایش اعمال این قبیل نظارتها را تلاش برای ارتقای ضریب ایمنی و استحکام ساختمانها و بناهای شهری در مقابل حوادث و بلایای طبیعی به ویژه زلزله اعلام کرد.
وی افزود: اگرچه نظارتو کنترلهای دقیق و فنی و کارشناسی در روند صدور پروانه و مجوزهای ساخت از سوی شهرداری تبریز انجام میپذیرد با این حال با توجه به آسیبپذیری تبریز در برابر خطر زلزله، لزوم افزایش این قبیل نظارتها و کنترلهای فنی در روشهای ساخت و ساز بناها و ساختمانهای شهری بیش از گذشته احساس میشود و این امر به طور جدی از سوی شهرداری و معاونتهای شهرسازی اعمال و اجرا خواهد شد.
شهردار تبریز در ادامه با اشاره به مصادیق و محورهای اجرایی و فنی اعمال این نظارتها گفت: کنترل و نظارت بر چگونگی ساخت و سازهای شهری، نظارت و تأکید بر بهکارگیری مصالح ساختمانی استاندارد در ساخت و سازها، کنترل و محدودیت شرایط و ضوابط صدور مجوز ساخت در مناطق پرخطر و آسیبپذیر، رعایت دقیق مقررات و ضوابط ملی ساخت و ساز و نظارت بر روشهای ساخت و ساز از مهمترین محورهای ابلاغی شهرداری تبریز در این حوزه خواهد بود.
نوین در عین حال بهرهگیری از نیروی انسانی متخصص و کارشناسی در بدنه شهرسازی و معماری و اجرای طرحهای توسعه شهری منطبق بر طرحهای جامع و تفضیلی را از دیگر برنامههای محوری شهرداری تبریز برشمرد.
شهردار تبریز همچنین اظهار داشت: با هدف کمک به توسعه متوازن و پایدار شهری، اجرای طرحها و پروژههای مسیرگشایی در نقاط مختلف شهر تبریز تداوم مییابد.
نوین، تداوم اجرای طرحها و پروژههای مسیرگشایی در مناطق شهری به ویژه مناطق محروم و بافتهای فرسوده را زمینهساز محرومیتزدایی از مناطق حاشیهای و نیز بهسازی، نوسازی و احیای بافتهای فرسوده شهری دانست.
وی افزود: اجرای طرحهای مسیرگشایی به ویژه در مناطق حاشیهنشین و حریم بافتهای فرسوده شهری با هدف احیا و نوسازی این قبیل مناطق و خارج ساختن مناطق حاشیهای و بافتهای فرسوده از بنبست خدماترسانی صورت میگیرد و علاوه بر آن با اجرای این قبیل طرحها زمینه برای افزایش ضریب ایمنی، رونق اقتصادی و ارزش افزوده و نیز ایجاد بسترها و زیرسختهای خدماترسانی مطلوب به شهروندان ساکن در این مناطق فراهم میشود.
علیرضا نوین در ادامه عمده دلیل انباشت مشکلات و نابسامانیهای موجود در روند خدماترسانی به این قبیل مناطق را عدم توجه به اجرای طرحهای مصوب مسیرگشایی طی دهههای گذشته اعلام و بیان کرد: انباشت این قبیل طرحها و عدم اجرای آنها طی دهههای گذشته، علاوه بر کاهش ایمنی این مناطق، زمینهساز عدم توسعه همسو و متوازن آن با دیگر مناطق شهری شده و در کنار آن به دلیل فرسودگی و نامناسب بودن بافت شهری این قبیل مناطق، میزان آسیبپذیری آنها نیز افزایش یافته است.
شهردار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود تدوین و اجرای طرحهای متعدد مسیرگشایی در مناطق محروم ، حاشیهنشین و بافت فرسوده را یکی از اصلیترین راهکارهای موثر در توسعه شهری اعلام کرد و افزود: شهرداری تبریز طی پنج سال گذشته و در قالب طرحهای مصوب، اجرای بالغ بر 70 طرح و پروژه بزرگ و کوچگ مسیرگشایی در نقاط مختلف شهری را هدفگذاری کرده که تاکنون نیز موفق به اجرای بیش از 110 کیلومتر مسیرگشایی در مناطق مختلف شهری شده است.
نوین رفع گرههای ترافیکی، بهبود کیفیت و وضعیت حمل و نقل درونشهری، خروج مناطق و محلات شهری از بنبست ترافیکی و خدماترسانی، افزایش ارزش منطقهای برای ساکنان و صاحبان املاک و واحدهای تجاری و مسکونی واقع در مسیرهای اجرای طرح، بسترسازی برای نوسازی و مقاومسازی ساختمانها و ابنیه شهری واقع در محدوده و حریم اجرایی طرحهای مسیرگشایی و توسعه و عمران شهری را از جمله برکات و تأثیرات مثبت اجرای طرحهای مسیرگشایی در مناطق شهری برشمرد.
وی در ادامه از تداوم اجرای طرحهای مسیرگشایی در نقاط مختلف شهر طی ماههای باقیمانده از سال جاری و نیز سال آینده خبر داد و افزود: هماکنون نیز علیرغم افتتاحهای پیدرپی برخی طرحهای مسیرگشایی، چندین طرح نیز از سوی شهرداریهای مناطق در دست اجراست که برخی از اینها تا پایان سال و برخی دیگر در سال 91 به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید.
نظر شما