به گزارش خبرگزاری مهر، مدت 8 ماه پس از سونامی 11 مارس ژاپن، برای اولین بار درهای نیروگاه هسته ای فوکوشیما که در آن زمان به شدت آسیب دیده بود به روی 30 خبرنگار باز شد و این خبرنگاران توانستند همراه با "گوشی هوسونو"، وزیر بازسازی ژاپن از این سایت بازدید کنند.
یک گزارشگر آسوشیتدپرس صحنه ای را که به محض ورود به نیروگاه فوکوشیما متعلق به شرکت Tepco در مقابل خود دید اینگونه توضیف کرد: "زباله ها در همه جا، دیوارهای نیروگاه شکسته و آوار ریخته است."
تا به امروز، مقامات ژاپنی به دلایل امنیتی از ورود خبرنگاران به این نیروگاه ممانعت می کردند. اکنون تصمیم جدید دولت این کشور نشان دهنده این مطلب است که موقعیت درحال بازگشت به حالت عادی است حتی اگر چهار راکتور به شدت از سونامی آسیب دیده اند و فعالیت آنها هنوز به حداکثر سطوح ایمنی نرسیده است.
باوجود این، امروز به نظر می رسد که موقعیت تحت کنترل است اما زندگی در ناحیه فوکوشیما هنوز دور از شرایط عادی است. به طوریکه ترس از خطراتی که این نیروگاه آسیب دیده، مردم فوکوشیما را تهدید می کند هنوز وجود دارد.
برپایه آخرین هشدارها به ویژه کودکان منطقه "کوریاما" واقع در فاصله حدود 60 کیلومتری نیروگاه در معرض خطر قرار دارند.
بررسیها نشان می دهد که رشد کودکان این منطقه کاهش یافته است و وزن بعضی از آنها تنها 800 گرم نسبت به سال 2010 افزایش یافته است.
استرس ناشی از فاجعه سونامی و مشکلات مشابه در کوتاه مدت و تاثیرات تشعشعات رادیواکتیو در بلند مدت دلایل مهمی هستند که به موجب آنها مقامات بهداشتی ژاپن در حدود 360 هزار کودک را تحت مراقبتهای شدید پزشکی قرار داده اند.
روز گذشته نیز موسسه عملیات انرژی هسته ای (Institute of Nuclear Power Operations) گزارشی 98 صفحه ای را درباره فاجعه فوکوشیما منتشر کرد.
در بازدید خبرنگاران خارجی از نیروگاه فوکوشیما، "ماساکو یوشیدا"، رئیس این نیروگاه اظهار داشت: "از روز ورود من، کمی پس از حادثه، تا این زمان دیگر هیچ شکی وجود ندارد که وضعیت راکتورها تثبیت شده است. اما این بدان معنی نیست که این محیط کاملا امن است. هنوز سطح پرتوها بالا است و بنابراین اگر هر روز در اینجا کار شود هنوز خطر وجود دارد."
30 خبرنگار، تکنسین تلویزیونی و عکاس که در میان آنها 4 خبرنگار از رسانه های خارجی نیز حضور داشتند با پوشیدن لباسهای ویژه محافظ سوار بر دو اتوبوس و همراه با وزیر "گوشی هوسونو" وارد محوطه نیروگاه شدند.
سطح رادیواکتیو در فاصله حدود 500 متری از راکتورها برابر با 50 microsievert/h اندازه گیری شد.
اولین چیزی که به محض ورود به نیروگاه توجه خبرنگاران را به خود جلب کرد 6 جرثقیل بزرگ و مخازنی بود که به گفته شرکت Tepco محتوی 90 هزار تن آب رادیواکتیوی است که برای خنک کردن راکتورها از آنها استفاده شده است.
در ادامه، پارچه های سفیدی که با پاکتهای سیاه شن احاطه شده بودند دیده شدند که با هدف حفاظت از کارگران در برابر تشعشعات در محل قرار گرفته بودند. بر روی این پارچه ها پرچمهای آمریکا، فرانسه و ژاپن که در عملیات پاکسازی آب رادیواکتیوی شده در مخازن شرکت دارند نصب شده بودند.
نظر شما