۲۵ آبان ۱۳۹۰، ۸:۲۸

به قلم اشتفان تسوایگ /

تراژدی فریدریش نیچه پس از 20 سال دوباره چاپ شد

تراژدی فریدریش نیچه پس از 20 سال دوباره چاپ شد

کتاب «نبرد با اهریمن» (تراژدی فریدریش نیچه) نوشته اشتفان تسوایگ با ترجمه خسرو رضایی پس از 20 سال از سوی انتشارات کتاب پارسه منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در چرخش قرن 19 به قرن 20 پیشرفت‌های شگرفی در حوزه روانشناسی به ویژه روانشناسی اجتماعی پدید آمد که تاثیر آن در ادبیات و شرح حال بزرگان خیلی زود به نتایجی شگرف رسید و موجب شد زندگینامه‌نویسان بزرگی چون امیل لودویگ، آندره موروا و اشتفان تسوایگ آثاری بدیع و جاودانی خلق کنند.

اشتفان تسوایگ با طبع شاعرانه و دراماتیکی که داشت، سراغ شخصیت‌های حزین و مرموز رفت تا در گفتگوی درونی که با خود داشت، بتواند با مخاطب قرار دادن آنها تا حدی رموز درون خود را نیز از زبان قهرمانهایش بشنود.

کتاب «نبرد با اهریمن» تسوایگ که در سال 1925 نوشته شد، درباره شخصیت و آثار سه سخن‌پرداز و متفکر آلمانی است؛ لایست، هولدرلین و نیچه.

در این سه گانه - که در این ترجمه تنها با یکی از چهره‌های آن یعنی نیچه آشنا می‌شویم، نویسنده عروج احساسات قدرت‌طلبی ژرمنی و نژادپرستی و مسمویت خون و اندیشه را به ویژه در اروپا هشدار داده و به شدت از آن انتقاد کرده و با این حال از نوشته‌های او در ابعادی گسترده، برای رونق نازیسم سوءاستفاده شد.

اندیشه‌های نیچه درباره مفهوم بسیار کهن «درخشش نور از شرق» در توجیه و تبیین نظریه‌های مکتب ژئوپلتیک آلمان و فردریش راسل درباره «حمله به شرق» و تصرف «فضای حیاتی» سرانجام با اجرای طرح تعرضی «باربروسا» در حمله به روسیه شوروی به کار گرفته شد و کتاب «چنین گفت زرتشت» نیچه هم به دستمایه‌ای برای تبلیغات شیطانی گوبلز در مورد نژادپرستی در سرزمینهایی که سوابق تمدن آریایی داشتند، تبدیل شد.

سعی کتاب تسوایگ بر این است که با ژرفایی تمام، چهره‌ای درخور نیچه را از وی بازسازی کند. از او کتاب‌های دیگری چون زندگینامه‌های بالزاک، دیکنز، داستایفسکی، تولستوی، هولدرلین و کلایست در مجموعه زندگینامه بزرگان ادب و اندیشه آمده و زندگینامه ژوزف فوشه، ماری آنتوانت، ماری استوارت، ماژلان و فروید که همه از مشاهیر سیاسی و اجتماعی هستند از شاهکارهای اوست.

تسوایگ داستان‌های کوتاهی نیز نوشته است از جمله: گل‌های سفید، راز، آموک، شطرنج باز، ویراتا و شطرنج‌های مدفون که برخی از آنها تحت تاثیر مکتب روانکاوی فروید قرار دارد.

«نبرد با اهریمن» (تراژدی فریدریش نیچه) که 20 سال پیش توسط ناشری دیگر چاپ شده بود، اینک با ترجمه خسرو رضایی در 114 صفحه و بهای 3300 تومان از سوی انتشارات کتاب پارسه وارد بازار کتاب شده است.

کد خبر 1459227

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha