خبرگزاری مهر ـ گروه فرهنگ و ادب: اسماعیل امینی، نویسنده این کتاب گفته است از آنجایی که تا به حال به نقش طنز در اشعار سعدی کمتر توجه شده بود، سعی کردم این گونه اشعار را از غزلیات استاد سخن، گرداوری و به چاپ برسانیم. تلاش کردم با تعمق در غزلیات سعدی و نشان دادن طنز در آثارش، توجه مخاطبان را به طنز اندیشمندانه این شاعر نامآور جلب کنم و به جامعه ادبی اشعار طنزگونه او را یادآور شوم.
امینی در مقدمه این کتاب نوشته است: وقتی سخن از طنزآوری سعدی است، اغلب به گلستان و بوستان اشاره میشود و از غزل سعدی چندان سخنی به میان نمیآید. من بر آنم مخاطبان خوکرده با حکایتگویی و تیپسازی، برای دریافتن ظرافتهای طنز بیش از هر چیز به نتیجه حکایت توجه دارند و شیوه سخن، کنایات، ارجاعات و اشارات و نکات پوشیده و فضاسازی طنز، مورد مورد توجه ایشان است، حال آنکه بسیاری از نمونههای ارجمند طنز با همین هنروریها شکل میگیرد. به ویژه در شعر سعدی که زیباترین جلوهگریهای ظرفیتها و ظرافتهای زبان را در آن میتوان یافت.
این شاعر گفته است: این نکته که در روزگار سعدی با توجه به نگاه رندانه او چه مسائلی مد نظرش بوده است همواره توجهام را به خود جلب میکرد. در ابتدا فکر نمیکردم حجم این کار زیاد شود اما نگاه سعدی نگاهی از جنس طنز است که در ادبیات او زیاد دیده میشود.
برای استفاده از این کتاب، توضیحاتی در ابتدای آن درج شده است. به عنوان مثال در این قسمت نوشته شده است: شماره بالای غزلها نشانگر شماره غزل و شماره صفحه در کتاب کلیات سعدی به تصحیح محمدعلی فروغی است که انتشارات هرمس در سال 1385 آن را با پیراستگی و دقت خاص منتشر کرده است.
«لبخند سعدی» تولید مرکزی آفرینشهای ادبی حوزه هنری، با 424 صفحه، قطع رقعی، شمارگان 2 هزار و 500 جلد و قیمت 8 هزار و 300 تومان منتشر شده است.
نظر شما