۲۴ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۰۶

عمرو موسی:

برگشتی به نظام مبارک وجود ندارد/ مصریها حکومت غیر نظامی می خواهند

برگشتی به نظام مبارک وجود ندارد/ مصریها حکومت غیر نظامی می خواهند

یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مصر با تاکید بر اینکه هیچ برگشتی به رژیم سابق در کشور ما وجود نخواهد داشت خاطر نشان کرد که مصریها یک فرد غیر نظامی و حامی دموکراسی را به عنوان رئیس دولت خود می خواهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، "عمروموسی" دبیرکل سابق اتحادیه عرب و یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مصر در گفتگو با روزنامه سوئیسی "تاگس انسایگر" درپاسخ به این پرسش که آیا شما هنوز به ارتش و اینکه قدرت را واگذار کند اعتماد دارید اظهار داشت: ما در یک مرحله انتقالی و عبوری قرار داریم. ما به ندرت می توانیم برای ارتش کناره گیری را مقرر کنیم. اما ما هر چه سریعتر به انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در کشورمان نیاز داریم.

وی افزود: یک مرحله انتقالی طولانی به مصر، دموکراسی و حکومت جدید آسیب می رساند.

وی همچنین گفت: ارتش، دولتی در دولت نیست، بلکه سازمانی در دولت جدید مصر خواهد بود. نقش آن در قانون اساسی شرح داده خواهد شد. دولت مصر، غیر نظامی است که یک رئیس جمهوری و پارلمان خواهد داشت.

عمرو موسی در ادامه گفت که ژنرالهای مصری می دانند که مردم کشورشان یک فرد غیر نظامی و دموکراتیک را به عنوان رئیس دولت خود می خواهند. هیچ برگشتی به سیستم سابق وجود ندارد.

وی درباره سمت خود به عنوان وزیر امور خارجه در دوران مبارک که مخالفان وی روی آن تاکید دارند اظهار داشت: من در این باره غرور دارم که به عنوان وزیر امور خارجه برای کشورم خدمت کردم. اما من به این سمت خود تحت حکومت مبارک ادامه ندادم چرا که مبارک و من اختلاف نظرهای شدیدی با هم داشتیم. ما در مسئله فلسطین و مسائل سیاسی امنیتی با هم اختلاف داشتیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که آیا مبارک می توانست انقلاب مصر را متوقف کند اظهار داشت: خیر، رژیم مبارک شرایط را نادرست ارزیابی کرده بود. مسئولان حکومتی در شروع اعتراضات گمان می کردند که اعتراض کنندگان تنها جوانان هستند که به زودی آتش خشم آنها خاموش می شود. بنابراین حکومت مبارک امیدوار بود که با مداخله ارتش این اعتراضات سرکوب شود اما این طور نشد و موج اعتراضات تمام کشور را فرا گرفت.

وی همچنین تصریح کرد: مبارک اقتصاد مصر را ویران کرد. تقریبا نیمی از جمعیت کشور ما فقیر هستند. سی درصد مردم ما بیسواد هستند. روستا ها وضعیت نابسامانی دارند و مبارک مسئول همه این مسائل است.

وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که من از هرج و مرجهایی از جمله یک پارلمان بدون اکثریت می ترسم. این امر حکومت را ضعیف می کند. اگر ما دوران حکومت انتقالی در کشور را کوتاه نکنیم خطر ایجاد حرکتهای ضد انقلابی به وجود می آید.

عمرو موسی همچنین انتخابات تونس را رفراندومی آزاد و منصفانه ارزیابی کرده که باید نتیجه آن پذیرفته شود و در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: مصر همواره نقش مهمی در خاورمیانه ایفا کرده است. در حال حاضر یک شکاف قدرت در منطقه ایجاد شده که مصر باید آن را پر کند. رژیم سابق در کشور ما به علایق مردم اهمیت نمی داد چرا که تنها خود را با مسائلی همچون تعیین جانشین برای مبارک مشغول می کرد.

وی درباره روابط آینده مصر با ایران نیز اظهار داشت: ما باید ایران را به عنوان یک دولت در منطقه و نه به عنوان دشمن ارزیابی کنیم. من موافق گفتگو با تهران هستم. برزیل سعی کرد در مناقشات اتمی ایران نقش میانجی را ایفا کند. چرا هیچ ابتکار عملی در منطقه ما در این راستا نباید وجود داشته باشد؟

نامزد ریاست جمهوری مصرهمچنین در پاسخ به این پرسش که شما خاورمیانه را در ده سال آینده در کجا می بینید اظهار داشت: در مسیر دموکراسی.

کد خبر 1460417

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha