۲۷ آبان ۱۳۹۰، ۱۱:۳۰

به مناسبت روز جهانی فلسفه/

فلسفه تلاش برای فهم حقایق جهان است/ تأثیر غربیها از ابن سینا

فلسفه تلاش برای فهم حقایق جهان است/ تأثیر غربیها از ابن سینا

استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی با تأکید بر تأثیر غربیها از ابن سینا و گذر آنها از قرون وسطی به تمدن جدید به مدد همین تأثیر، گفت:‌ فلسفه یادگرفتن مطالب پیشینیان نیست بلکه تلاش مستقیم و روزمره هر انسانی برای فهم حقایق جهان است.

دکتر سید یحیی یثربی در مورد کارکردهای فلسفه در دنیای امروز به خبرنگار مهر گفت: فلسفه به عنوان یک نگرش عمیق و همه جانبه به جهان و حوادث آن همیشه برای بشر راهنما و راهگشا بوده و هست. تا جایی که امثال فارابی، تفکر فلسفی را با وحی و نبوت از یک جنس می‏دانند. شاهد من بر این ادعا تحولات بشر در دانش و مدنیت است.

توی یادآور شد: راهنمای اولیه تحول غربیان از شرایط قرون وسطی به تمدن جدید، افکار ابن رشد و ابن سینا بود و این حقیقت را خود متفکران غرب به ما می‎گویند نه این که ما ادعا بکنیم

استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در مورد موانع ورود فلسفه اسلامی به زندگی روزمره نیز گفت: شاید مانع اصلی آن باشد که چیزی که ما آن را فلسفه اسلامی می‏دانیم، از دو جهت اشکال دارد، یکی از نظر اسلامی دانستن آن به گونه‎ای تقدیس شده و کسی به نقد آن نمی‏پردازد تا تحول یابد و دیگر اینکه این فلسفه تحول نیافته است تا بخوبی پاسخگوی نیازها و مشکلات امروز باشد.

وی با تأکید بر اینکه فلسفه یادگرفتن مطالب پیشینیان نیست، یادآور شد: فلسفه همان تلاش مستقیم و روزمره هر انسانی برای فهم حقایق جهان است.

این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه و عرفان اسلامی در مورد اینکه چگونه می توان فلسفه اسلامی را در زندگی امروز جاری و ساری کرد گفت: ما برای این کار باید همان کاری را بکنیم که در پزشکی و فیزیک کرده‎ایم. یعنی باید اولا این فلسفه موجود را جزء تاریخمان بدانیم و به تجزیه و تحلیلش بپردازیم، ثانیا برای امروزمان با تلاش فکری هماهنگ و روشمند فلسفه تولید کنیم.

کد خبر 1461409

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha