به گزارش خبرنگار مهر، حسین هراتی ظهر چهارشنبه در نخستین همایش ملی "نقش دانش و دانشگاهیان در پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی" در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی رودهن برگزار شد، افزود: تفاوتهای پیشگیری و درمان را می توان در پنج بخش مورد بررسی قرار داد؛ اول اینکه درمان مختص معلول است اما پیشگیری، شناخت علل و عوامل آسیبهای اجتماعی و رفع آنهاست.
وی بیان داشت: تفاوت دوم، سازگاری پیشگیری با روح لطیف بشری خواهد بود، حال آنکه درمان در عرصه های اجتماعی از جنبه های کیفری برخوردار است؛ بازده سریع فعالیتهای پیشگیرانه نیز دیگر دلیل ارجحیت پیشگیری بر درمان است.
این مسئول قضائی افزود: خصیصه زودبازدهی، دیگر دلیل رجحان مبحث پیشگیری بر درمان است زیرا روشهای درمانی، دیربازده و گاهی تحقق ناپذیر است.
وی تأکید کرد: هزینه پیشگیری نسبت به درمان نازل است و در حوزه پیشگیری، دولت و ملت ملزم به پرداخت هزینه هایی به مراتب کمتر از حوزه درمان هستند.
90 درصد اعتبارات به حوزه پیشگیری جرایم اختصاص یابد
قائم مقام حوزه پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی قوه قضائیه تصریح کرد: با توجه به این همه مزایا، 90 درصد اعتبارات باید به حوزه پیشگیری جرایم و کاهش آسیبهای اجتماعی اختصاص یابد و سایر اعتبارات که کمتر از 10 درصد بودجه را تشکیل می دهد، می تواند به حوزه درمان اختصاص یابد.
وی ادامه داد: برای حرکت در هر مسیری پنج عنصر اساسی مورد نیاز بشر خواهد بود که شناخت مبدأ، مقصد، مسیر، وسیله و واکاوی نسبت به راهنما پنج عنصر مورد نیاز برای سیر مراحل گوناگون بشری است.
هراتی تأکید کرد: ولایت راهنمای نظام دینی بوده و در نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز راهنما، همان ولایت فقیه است.
نخستین همایش ملی "نقش دانش و دانشگاهیان در پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی" با حضور هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، قائم مقام حوزه پیشگیری قوه قضاییه، جمعی از دانشجویان و اساتید در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد رودهن برگزار شده و برخی از مسئولان قوه قضائیه و دانشگاه آزاد تقدیر شدند.
نظر شما