محسن حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طبق برآورد انجام شده، فقط خسارت وارده به پنج کشت و صنعت نیشکری پائین دست اهواز در نیمی از تابستان امسال بالغ بر 393 میلیارد ریال بوده است. علاوه بر این، آبزی پروری و کشاورزی پائین دست اهواز از جمله نخیلات خرمشهر متحمل خساراتی شده اند ولی کشاورزان امکانات فنی و حقوقی لازم برای برآورد دقیق خسارت وارده به مزارع خود را ندارند و سازمان آب و برق خوزستان تاکنون حاضر نشده آمار EC آب کارون در مقاطع مختلف را در اختیار کشاورزان قرار دهد.
وی تصریح کرد: کم آبی تحمیل شده به خوزستان در تابستان امسال، فراتر از یک خشکسالی طبیعی بود. صرفنظر از سدسازیهای بی رویه بر رودخانه کارون که رمقی برای آن باقی نگذاشته، تابستان امسال همان آب موجود در پشت سدها نیز به خوبی مدیریت نشد و برخی ملاحظات غیر علمی موجب شد خوزستان یک « کم آبی تحمیلی » را تجربه کند که مسئولان مربوطه باید در این باره پاسخگو باشند.
حیدری عنوان کرد: سازمان آب و برق خوزستان می گوید مسئول کیفیت آب تحویلی به کشاورزان نیست ولی کیفیت آب کارون تابعی از کمیت آن است و « کم آبی تحمیلی » نتیجه یک مشکل مدیریتی در حوزه شرکتهای تابع وزارت نیرو است. دیسپچینگ آب در خوزستان علمی نیست و از طرفی پسابهای شبکه آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان در بالادست اهواز، کارون را آلوده می کنند و از طرف دیگر حجم آب رهاسازی شده از سدهای خوزستان به حدی نیست که این آلودگی ترمیم و جبران شود. این دو پدیده که شدیدا وضع کشاورزی در خوزستان را به خطر انداخته اند، در حوزه مسئولیت دو معاونت مختلف سازمان آب و برق خوزستان هستند و ظاهرا هماهنگی لازم بین این دو معاونت وجود ندارد و کشاورزی استان قربانی این ناهماهنگی شده است.
مسئول امور کشت و صنعتها در نظام صنفی کشاورزی اهواز تاکید کرد: رهاسازی آب از سدهای استان خوزستان به هیچ وجه متناسب با نیازهای آبی و کشاورزی استان نیست و آب رهاشده از سدها حتی به اندازه مجوزهای تخصیص آب که قبلا صادر شده و در تعهد سازمان آب و برق خوزستان بوده، نیست.
وی گفت: عدم تامین دبی مناسب رودخانه کارون و مدیریت غیرعلمی ذخائر آب پشت سدها به ویژه در تابستان امسال نشان می دهد که سازمان آب و برق خوزستان به نقش هماهنگ کننده ای خود عمل نمی کند و احتمالا اطلاعات درستی از سوی شرکتهای بهره برداری شبکه های آبیاری و زهکشی استان به شرکتهای بهره برداری سد و نیروگاه های برق آبی خوزستان منتقل نمی شود.
حیدری تاکید کرد: سازمان آب و برق خوزستان باید به مسئولیت خود در برابر صدمات وارده به کمیت و کیفیت آب کارون پاسخگو باشد و نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی باید به وظیفه نظارتی خود در این باره عمل کنند تا سازمان آب و برق خوزستان درباره خسارات وارده به کشاورزی خوزستان پاسخگو باشد.
نظر شما