۲۷ آبان ۱۳۹۰، ۲۰:۱۸

تاگس انسایگر تحلیل کرد:

رویارویی قدرت جهانی متزلزل با قدرتی در حال صعود در اقیانوس آرام

رویارویی قدرت جهانی متزلزل با قدرتی در حال صعود در اقیانوس آرام

یک روزنامه سوئیسی در تحلیلی با اشاره به تصمیمات واشنگتن برای افزایش حضور نظامی خود در منطقه آسیا-اقیانوسیه تاکید کرد این قدرت جهانی متزلزل باید به صورت فشرده تری در این منطقه با قدرت در حال صعود یعنی چین مبارزه کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "تاگس انسایگر" در تحلیلی نوشت : رئیس جمهوری آمریکا اخیرا بر اهمیت راهبردی منطقه آسیا-اقیانوسیه برای ایالات متحده تاکید کرده است. آمریکا پس از اعلام این موضوع که تا 2500 سرباز آمریکایی را در شمال استرالیا مستقر خواهد کرد روز گذشته همچنین تاکید کرد که با وجود اقدامات صرفه جویی و کاهش بودجه نظامی آمریکا، اما حضور این کشور در منطقه آسیا و اقیانوس آرام پر رنگ خواهد بود.

وی همچنین در برابر پارلمان استرالیا اعلام کرد آمریکا یکی از قدرتهای اقیانوس آرام به شمار می رود و ما برای ماندن به اینجا آمده ایم. این در حالی است که چین انتقاد شدیدی به همکاریهای نظامی استرالیا و ایالات متحده آمریکا وارد کرده است.

اوباما با سفر هشت روزه خود به مناطق آسیایی به ویژه می خواهد نشان دهد که ایالات متحده پس از یک دهه جنگ در خاورمیانه بالاخره می خواهد به آنجایی توجه کند که آینده در آن قرار دارد. آمریکا دیگر آینده خود را نه در خاورمیانه بلکه در حاشیه اقیانوس آرام جستجو می کند.

رئیس جمهوری آمریکا مسیر جدید سیاست خارجی کشورش را روز دوشنبه گذشته با این جمله ارائه کرد و اظهار داشت که ایالات متحده یک قدرت در منطقه اقیانوسیه بوده و خواهد بود.

البته این تغییر مسیر سیاست خارجی آمریکا به این مفهوم است که این قدرت جهانی متزلزل باید از این پس به صورت فشرده تری در مقابل قدرت جهانی در حال صعود یعنی چین جبهه گیری کند.

نویسنده در ادامه با اشاره به تصمیمات آمریکا برای افزایش حضور نظامی خود در منطقه اقیانوس آرام نوشت که به این ترتیب آمریکا نگرانیهای قدرت در حال صعود یعنی چین را افزایش می دهد.

روزنامه تاگس انسایگر در ادامه نوشت: البته واشنگتن تاکید می کند که سیاست آمریکا در جنوب شرق آسیا به هیچ عنوان رویارویی با چین را دنبال نمی کند. البته رئیس جمهوری آمریکا چند روز پیش و تحت فشارهای مبارزات انتخاباتی، انتقادات شدیدی را به فعالیتهای اقتصادی چین و ضررهای آن بر روی شرکای این کشور از جمله ایالات متحده وارد کرد.

نویسنده در ادامه با اشاره به مسائل و مشکلات فراوان داخلی که ایالات متحده گرفتار آن است از جمله زیر ساختهای فرسوده، کوه بدهی ها، کسری بودجه و بسیاری مسائل دیگر به خستگی آمریکا از اقدامات امپریالیستی اشاره کرد.

هزینه های مالی و انسانی جنگها و دخالتهای آمریکا در دیگر کشورها و پایگاههای نظامی که واشنگتن در بسیاری از نقاط دنیا ایجاد کرده است به چالش بزرگی برای سیاستمداران آمریکایی و حتی محافظه کاران تبدیل شده است. حتی بسیاری از سیاستمداران نومحافظه کار آمریکایی که از حمله به عراق دفاع کرده و آن را بجا ارزیابی می کردند خواهان یک بازنگری در عملیاتهای خارجی آمریکا هستند.

این مسئله که آمریکا به زودی دیگر نخواهد توانست هزینه های حضور نظامی خود در دیگر مناطق دنیا را تامین کند با توجه به مناقشات طولانی مدتی که در این کشور برای حل بحران بدهی ها در گرفته بود، می توان مشاهده کرد.
 

کد خبر 1462578

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha